türkiye içi sıpariş verirken 3 kez onay alın

Konu, 'Genel Konular' kısmında Kadir Levrek Peşinde tarafından paylaşıldı.

1. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    merhabalar.

geçen hafta bu gün,gamakatsu iğneden sıpariş geçmiştim..yanılmıyorsam cumhuriyet bayramı idi,,

bir önceki sene ağzım yandığı için, en büyüğü ne ise onun sıparişini geçeyim dedim.. 5/0 ve 4/0 ı bana uygun idi,, zaten 4/0 olanı var denildi,

sıparişi geçtim..not da düştüm.. yanlış iğne göndermeyin diye..

vel hasıl ertesi gün bayram tatili vesilesi ile depo kapalı denildi,bir sonraki gün aranıldım..o iğneden yok.. yerine başka marka gönderelim dediler..olur dedim.. ama aynı büyüklükte iğne olsun dedim.. öyle böyle derken taa pazartesiye kaldı bizim sıpariş..araya hafta sonuda girmişti..

sıpariş geldi,,paketi açtım birde ne göreyim..:mad: yine aynı iğneyi göndermişler..drop shot iğnesi:mad:
    önceki yıl 3 paket almıştım gamakatsu onun yerine bunu göndermişlerdi aynısı diye..
    bu iğne ile gamakatsu iğne aynımı yaa:rolleyes: parayı biz sokaktamı buluyoruz....

3 paket yatıyordu oldu şimdi 5 paket..

ben sırf iğne almak için siteye girdim yanına başka malzemelerde ekledim..
    asıl ihtiyacım olan malzemeye yine sahip olamadım..
    aynı sorunu 2. kez yaşıyorum.. aradım benim bilgim yok dedi bir çalışan.. size döneriz denildi.. halen dönecekler..tekrar aradım.. o iğneye o yakınmış onu gönderdik deniliyor..olmadı siz gönderin biz iadesini yaparız deniliyor..

bunu kargoyu göndermeden önce söylese idiniz..taa başından iptal ederdim..

adammı sınıyorsunuz burda..o olmadı bunu gönderdim..yerse yutar yutmazsa geri gönderir misali.. taa başından bulamadım de..bizde çare arıyalım..

ben o siteye yönlendirdiğim insan sayısını hatırlıyamıyorum..

bundan sonra ne sıpariş geçerim..nede yönlendirme yaparım..
    site adını vermiyorum..onlar kendilerini bilir..

sizlere tavsiyem.. türkiye deki online sitelerden sıpariş geçerken..
    ivedilik ile 3 kez teyip alın stokda varmı diye 3 kez sorun...

benzer hadiseyi daha öncede yaşadım farklı sitelerde.. çoğu göndermeden önce teklifini yaptı..bir tanesi yine kafasına göre ürün göndermişti..

yurt dışından sayısını hatırlamadığım sıparişim oldu.. birz kez olsun bana dönüp..o ürün yok şunu gönderelim denilmedi.. kafalarına göre ürün hiç göndermediler..

kalın sağlıcakla..

2. Aradığım bir kamışı üç farklı sitenin stoğunda mevcut görünmesine rağmen arayarak stok sordum. Birini aradım maalesef yok dedi, bir diğeri sistemde görünüyor ama fiili kontrol yapıp sizi arıyalım dedi fakat aramadı. 2 gün sonra yine ben aradım "maalesef yok" dedi. Üçüncüsüne sordum sistemde görünüyor demesine rağmen ısrar edip kontrol etmelerini rica ettim. Fakat o daha çok ısrar edip "20 tane görünüyor, 1-2 tane görünse kontrol etmekte fayda olabilir ama bu durumda gerek yok" dedi ve siparişi kaptı. Ne mi oldu? Aaa! nerden bildiniz?
    Şu anda konteyner bekliyoruz.
    Hayırlısı

3. muratbzk

muratbzk murat

Favori Kamış:
    Vercelli Spyra Ultima G2 Surf -Awa Shima Spin
    Favori Makine:
    Daiwa Saltiga Surf 5000-Spro Passion 730
    En İyi Avı:
    plankton
    Yine de büyüklük yapıyorsun site adını vermemekle, bence bu kadar uğraş telefonla defalarca sorup araştırmana rağmen bu şekilde davranılması hiç hoş değil, bende yaşamıştım sırf bir ürün almak için başka ürünlerde koydum yanına bir baktım hepsi yanlış gelmiş:( bu tür online olan sitelerde stok takibi çok zor mu? ya da niye bu işi yapıyorlar keşke bu sitelerin yöneticileri bir cevap yazsalar da bize izah etseler. Ben artık alışveriş yapmıyorum bu tür yerlerden; İstanbul da olmamın avantajlarıda yok değil ama İstanbul dışındakilerin gerçekten bu tür sıkıntıları yaşadıkları malum birde liste fiyatları ne ise pazarlık şanslarıda yok maalesef.
    Not: Kadir kardeşim yazılarını beğenerek okuyorum bu tür ufak tefek ihtiyaçlarında bana özelden yaz haftada bir gidiyoum mutlak bir şekilde bulup temin edip ben sana kargolarım daha ne deyim:)

4. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Geçmiş olsun abi. Maalesef eşik atlayamıyoruz. Her durumda böyleyiz abi.
    Herkesin bir bahanesi var. Bence uzun bir süre daha böyle gider. Ben çok mecbur kalmadıkça, pek te tercih etmiyorum artık.

Adam 4 numara kaşığa, sitesinde alabalık için yazmış. Bende 4 - 5 tane sipariş vermişim.
    Gelince şok tabi. Kutularını bile açmadan yatıyor yedek çantada . Gitti 30 lira. Sahtelerde o renk yok bunu verelim, o boy yok şunu gönderelim sonucu şu an 1 tane de yedek malzeme çantam oldu. Aklım başıma geldi ama giden gitti.
    Şimdi o yok denince, siparişimi iptal edelim diyorum. Kafam dinç oluyor. :)

5. Esox

Esox Sedat Demir

Favori Kamış:
    Cormoran Bull Fighter 180 5-25 gr **Caperlan Illicium 10-30gr 240
    Favori Makine:
    Daiwa Regal 3000 5İA
    Neden olduğunu söyleyim abi çok basit aslında..

Yeterli sistemsel donanım ve alt yapı yok..

Gerekli personel yok..

Gerekli sistemsel bilgi yok..

Ürünlerin stok takibi yok çünkü karadüzen bir sistem var.. Yani barkodlu bir sistem yok... Barkodlu bir sisteme sahip olsalar işlem gören ürün stoklardan zaten düşer..

Biz siteden örneğin, Kadir abi gibi gamakatsu'dan 4/0 iğne siparişi vermiş olalım.. Ürünün sitedeki koduda GM50040 olsun.. Bu ürünün adı belli zaten rafta bir yer de duruyor.. Ama sitedeki kodu üründe yok neden? Çünkü karadüzen var bakkal hesabı.. Mağazasına git abi bu ne kadar 5 ama sana 3 olur.. 10 ama sana 8 olur.. Mantık bu..

Sipariş geliyor arkadaş sesleniyor..

-Mehmet ordan 2 paket gamakatsu 4/0 iğne hazırla..

-Ahmet abi gamakatsu kalmamış.. Hadi ya dur ozaman ben bi Kadir bey'i arayımda haber veriyim..

-Tamam konuştum olur dedi vmc göndericez ondan hazırla..

-Abi oda yok..

-Off tamam tamam drop shot koy gönder ozaman...

Sanal ticaret için ayrılan bütçe yok denecek kadar az da ondan.. Site kurulumuna bütçe ayrılıyor sadece..

Ee peki geri kalan hizmetler ne olacak.. Stok takibi, ürün girdi-çıktı bilgileri?

Hal böyleyken de bunların olması çok normal.. Hala sistem olarak, deneyim ve profesyonellik adına yurt dışındaki e-ticaret anlayışı ve sistemlerinden çok çok gerideyiz...

Umarım ilerde bir gün balıklarımızda bitmeden en azından bu sorunlardan kurtulmuş oluruz :)

Şunu da belirteyim ki her sanal ticaret yapan firmalar için değil bu söylediklerim..Karadüzen de olsa işini on numara yapan kişilerde tanıyorum herkesi aynı kefeye koymamak gerekiyor..

6. ahmet10

ahmet10 Ahmet

Favori Kamış:
    Olta ve Sabır
    En İyi Avı:
    Henüz denizde geziyor
    Valla aslında herkes aynı dertten muzdarip sanırım. Bende son siparişimde aynı şeyle karşılaştım. Amaç belli başlı birkaç ürün almaktı. Tabi asıl isteklerimizin yanına kargo falan vermeyelim diye bir kaç şey daha ekledim.
    Asıl istekler kalmamış kargo vermeyelim diye istediklerim yedek olarak şu an elimde:(

7. cakbas

cakbas çağdaş

En İyi Avı:
    50 cm Turna
    :)

herkesin başına geliyor aynı şey heralde.

8 farklı kaşık siparişi verdim. tutarı 50 tl idi.
    kargo geldi. hesap 18 tl dedi.
    niye ki diye sordum kendi kendime.
    meğerse 6'sı yokmuş. sadece ikisini göndermişler.
    arayıp söylemediler bile. kargo geldikten sonra öğrendim.
    bir daha da o siteden hayatta sipariş vermeyeceğim.
    kendileri kaybediyor.
    ama bazıları da bu işi ciddiyetle yapıyor.
    adım adım mail ile bilgilendiriyorlar.
    arayıp bilgi veriyorlar.
    geldikten sonra arayıp memnun kalıp kalınmadığını soruyorlar.

ama dediğiniz gibi. 3 kez düşünün, 3 kez kontrol edin.. :)

8. koate

koate Baybora TUĞRUL

Favori Kamış:
    Shimano Alivio BX 240
    Favori Makine:
    Shimano Nexave 2500FB, Okuma Octana OT-30
    En İyi Avı:
    gümüş balığı, 4 cm
    Bir tanesi kampanya düzenledi, 40 tl ye 100 liralık alışveriş diye..

sipariş verdiğime vereceğime pişman ettiler. Altı üstü bir kepçe yahu.. bulamadık, bekliyoruz, İstanbul depomuzdan göndereceğiz, "ERKEK SÖZÜ" verdi biri, yok yok yok.. Sonrada arayıp dertlenince atar yapan sekreteri de ayrı dert..

Ondan geçtim, çok sevdiğim bir dostumun ricası misinayı Ankarada bulamadım, web den sipariş ettim, özellikle de arayıp teyit aldım. siparişim 0,18 misine, kargoya 0,20 verilmiş. aradım hani vardı elimde dedin ya? abi sen sipariş verene kadar başkası vermiş siparişi elimde kalmadı. Yav böyle yalan olurmu derbi maç bileti satmıyorsun ya? ben telefonu kapatıp sipariş girene kadar araya başkası girip de misineyi kapsın?

Ben alışveriş merkezinde restorant müdürlüğü yaptığım sırada mantığımız şuydu.. Ne olursa olsun, müşteri geldiğinde siparişi alınacak, fişi kesilecek, sonrasında beklemek zorunda kalacak elbet. İlk iş parayı almak.

Burda da mantık aynı, o malzemeye yok demeleri yasak bence. Müşteriyi kaçırmamak adına. o yok, bu var. Bunu gönderelim.

Halbuki dese ki, abi toptancıdan gelecek, sen beni iki gün sonra ara, git al getir, öyle verdirt siparişi.. Ama yok işte.

Zorda kalınmadıkça, yüzyüze mağazadan alışveriş en sağlıklısı. Daha bizim çok ekmek yememiz lazım internetten esnaf satışı için...

9. Kadir Levrek Peşinde

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    dökün içinizi rahatlayın:D söylediklerinize aynen katılıyorum..zira daha önceleride benzer sıkıntılar ile karşılaştım:eek: aynı tas aynı hamam..
    söylediğiniz gibi 2 tarafda barkodlu çalışsa düzenli, nitekim sıkıntılar epey azalmış olur..
    diğer türlü aynı tas aynı hamam..değişen olmaz..

10. Kadir Levrek Peşinde

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    sağolasın Murat kardeşim teşekkür ederim:) birşey lazım olduğunda,haber ederim ben :)

11. d33p3r

d33p3r Erdinç

Favori Kamış:
    Lineaeffe IM Casting Surf Kamış 4.20, Okuma VSystem Spin Kamış 2.40
    Favori Makine:
    Okuma Avenger AV-65b, Okuma Avenger AV-40b
    En İyi Avı:
    36 cm lüfer, 1.2kg Palamut
    Abi geçmiş olsun diyelim, ne diyelim... Oluyor işte ama olmaması lazım. Geçenlerde benimde başıma geldi. Var diyor, ödettiriyor sonra beklettiriyor.

Bu arada senin mesajlarını takip eden zaten ağırlıklı olarak hangi siteye yönlendirdiğini biliyor abi. İsim vermesende anlaşıldı o site. ;)

12. Kadir Levrek Peşinde

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    sağolasın kardeşim:) yakın zamanlarda linkini verdiğim siteler deyil. :) (galiba verdim o sitenin linkini yakın zamanda bir kere :D /

sadece o deyil hepsinde aynı sorun var..o yok bunu verelim bla bla bla:)

13. uFuK-28

uFuK-28 Ufuk

En İyi Avı:
    72 cm levrek
    Forumu az araştırdım (fazlasına gözlerim dayanmadı) bulamadım tahminlende bu iş olmaz :( Kadir yaz bilelim çok zor değil :)

14. mehmetar79

mehmetar79 Mehmet

Al birini vur ötekine... Bende (adı lazım değil) bir siteden para iadesi bekliyorum sipariş verdiğim ürünler yokmuş...

15. Bu sitelerin iki türlü çalışma sistemi var.
    -Bizatihi kendi depo stoklarındaki ürünleri satanlar,
    -Distribütörlerin stokları ile entegre çalışanlar.
    Çoğunluk ikinci gruba girer ve esas sorun bunlarda yaşanır. Biz siparişi verdikten sonra onlar sipariş kalemlerini hızlıca distribütörlerden toparlayıp kargolarlar. Zaten hemen hepsi İstoç'talar.
    Gerçek stok ile çalışan bir sitede aradığımı bulmuşsam ve telefonla stok teyidi almışsam sorun çıkmayacağını bilirim.

16. DÜSSELDORFLU

DÜSSELDORFLU Boran RESNE

.....

Evet aynen.. DESIFRE Edilsinlerki , kendilerini ve is anlayislarini düzeltmeye mecbur olsunlar,, baska arkadaslar ayni problemlerle karsilasmasinlar ! "Cekinme" gibi hususlarin önüne gecmek icin gerekirse Forum'da anket yapilsin. Cogunluk kararina uyularak hareket edilsin. Listeleri hazirlansin. Listede belirtilen kriterlere göre NOT verilsin..Orayi herkez takip edebilsin !

17. Kadir Levrek Peşinde

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    daha önce benzer konular defalarca açıldı,site isimleri yazıldı..
    olumlu mesaj yazmak serbest..olumsuz mesaj yazmanın sonu konu kilitlendi oluyor:)
    yöntemime dava açıyorlarmış vs vs..

onlar burdaki üye kitlesi için burda reklam veriyorlar.. ana gelir kapısı forum balıkçı üyeleri..:)
    aslında tahmin etmiyeceğiniz bir site,merak eden olursa pm den yazarım adını..yanlız site adını bu topiğin içine yazmaz iseniz sevinirim..
    zira benzer sorunları bir çok kişi yaşıyor farklı sitelerde..bu sebebten tek site üzerinde yoğunlaşılmamalı diye düşünüyorum..

18. Kadir Levrek Peşinde

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    günaydın :) pm atııyorum diye buraya yazmışım..bir an bocaladım :Dpm atılmıyor sana sanırım..

19. RainboW

RainboW Sertan

Sayfanın en üstünde reklam yani banner larının olduğu yerde reklamı da var mı peki? Eğer var ise yönetime dava açmaları gibi bir durum söz konusu olamaz diye düşünüyorum. Neticede birebir yaşanmış bir durum ve herhangi bir karalama içermiyor...

20. uFuK-28

uFuK-28 Ufuk

En İyi Avı:
    72 cm levrek
    Sağol yinede, ben bir daha şipariş edersem 4 kere onaylatacağım :)