Afyonkarahisar ve yakınındaki baraj ve göletler başlıkta saydığım türler bakımından(özellikle turna) fazlaca zengin değil. DSİ ve amatör oltacı dernekleri ortaklığında, zararlı türlerle mücadele kapsamında; bu türler "KONTROLLÜ BİR ŞEKİLDE" araştırmaları da yapıldıktan sonra üretilip afyon bölgesi baraj ve göletlerine salınabilir mi? Zararları veya faydaları nelerdir? Şayet bu mümkünse hangi makamlarla irtibata geçilebilir. Varsa bildiğiniz üretim tesislerinin aderslerini öğrenebilir miyim?
Turna ve t. levreğinin bir avlaktan başka avlağa canlı atılması yasak EKOLOJİK AÇIDAN ZARARLI türler oldukları için. Bu iki tür avlaktaki sazan gibi balıkların yavrularını yiyor ve artık bu türün sayısı gittikçe azalıyor ve yıllar sonra çok seyrek görürüyor. Kesinlikle niyetiniz ne olursa olsun bu türleri sulara bırakmayın bu suç ve bu konuları açıp art niyetli kişilere yol göstermeyin. Ankarada yer gök turna ve levrek dolu sazan kalmamış avlaklarda. Kurtboğazında trofe sazan varken turna atılmış sazan biraz azalmış daha sonra t. levreği ve artık sazan yok, turna biraz biraz azaldı kazanan levrek oldu.
Gökhan Bey, benim kastettiğm üretim dsi eliyle olan üretim. Afyon Seydiler(gebeceler) barajında israil sazanı ile mücadele kapsamında(olduğunu tahmin ediyorum) levrek üretimi yapıldı. "İçme suyu kaynağı olmayan ve zararlı türlerin olduğu barajlarda üretimi olabilir mi?" diyerek sordum bu soruyu. Mesela Ankara'da üretim hangi kurum tarfından yapıldı? Bunun hakkında bana bilgi verebilirmisiniz?