Merhaba ; Öncelikle burada bulunupta bilgi ve tecrübelerini paylaşan herkese sonsuz teşekkür ederim. Turna avcılığı hakkında merak ettiğim birkaç konu hakkında sizlerden yardım umuyorum. 1-)Turna mevsimi ne zamandır ? (Örn:Sapanca gölü) 2-)Bu aylarda canlı/ölü yem ile avlansam verim alabilirmiyim göllerde ? 2-)Hangi aylarda kaşığa , suni yemlere vurur ? Saygılar
1.) En iyi Ekim , Kasım,Aralıktır. ( Tüm marmara için geçerli) 2-) Balıkçılık şans işi ) Avlağın durumuna göre yem seçmelisin. Birde kullanacağın yemi o alandaki tecrübene göre değiştirirsin.. 3-) Her zaman vurabilir. Not : Bu sene yavru balık çok fazla. Balık oluyor ama az. Çünkü karnını doyuruyor. Sanırım Ramazan bayramından sonra daha çok olacak. Birde zamanın müsaitse sabah 05:00 - 09:30 akşam üzeri 18:00 - 21:30 arası avlarsan şansız daha çok artar... Bol şans ve lütfen yavru balıkları sal. Her canlıya bir kez doğum yapma (yavrulama ve yavrulatma hakkı tanı) 38-40 cm den küçükleri geri sal.....
Merhaba ; Öncelikle burada bulunupta bilgi ve tecrübelerini paylaşan herkese sonsuz teşekkür ederim. Turna avcılığı hakkında merak ettiğim birkaç konu hakkında sizlerden yardım umuyorum. 1-)Turna mevsimi ne zamandır ? (Örn:Sapanca gölü) 2-)Bu aylarda canlı/ölü yem ile avlansam verim alabilirmiyim göllerde ? 2-)Hangi aylarda kaşığa , suni yemlere vurur ? Saygılar furkan abicim tunna sezonu 1 nisan 15 aralık aylarında av yapabilirsin serbest turnada canlı yen daimi her zaman iş yapar ölü yemlede alıyorlar turna her zaman kaşık sahte rapala hareket eden saldıracağı bişey görsün yeterki hepsine atlar hangi yem dersen turnacı birçok arkadaşım var hepsinin de ayrı ayrı favori yemleri var istersen linke tıkla nasıl yemler var bi bak http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=26425 turnaya gönül vermiş biri olarak hiç canlı ve ölü yemle avlanma yapmadım ben turnanın yeme vuruşunu çekerken mücadelesini adrenalini hepsini hissetmek isterim bana görede böyle avlanma sitili hiç uymuyor
Turna avında kullnılacak yem/sahte göle göre farklılık gösteriyor. Ankara civarındaki çoğu yerde turna avına gittim ve hepsinde farklı malzeme kullanırım. Bazı yerlerde 2 numara meps, bazı yerlerde sasi, bazı yerlerde cleo, bazı yerlerde uzun kaşık daha verimli oluyor. Ama Hüseyin Bey'in dediğine katılıyorum "ben turnanın yeme vuruşunu çekerken mücadelesini adrenalini hepsini hissetmek isterim bana görede böyle avlanma sitili hiç uymuyor " Canlı ya da ölü yemle de turna avladım ama sahtelerden aldığım verimi alamadım. Sabah 5 ve 9 arası akşam 7'den hava kararıncaya kadar olan saatler en verimli saatler. Gün içinde de vuruyor turna ama çok değil. Bir de turna avında hiçbir zaman çelik tel kullanmadım hatta sahtenin önüne fırdöndü bile takmadım. Tel ve fırdöndü sahtenin avcılığını azaltıyor bence. Evet fırdöndü kullanmazsanız misina acayip gam yapıyor ama 20-30 atışta bir fırdöndülü bir kurşun atarak misinanın gamını alıyorum. Bu sene çok fazla yavru var. 20-30 cm civarında ufak boy turna çok çıkıyor. Ve ilginçtir bunlar gelirken büyük olanlardan daha fazla mücadele ediyor. Çivi diyoruz biz bunlara arkadaş arasında. Suya iade tabi. Sonuçta bizler karın doyurmaya ya da o balıktan ticari bir gelir elde etmeye gitmiyoruz ava. Bu sebeple sürdürülebilir avcılık için ufaklar suya. Herkese rastgele
Yardımlarınız için çok teşekkür ederim.Kafamdaki sorulara gerçekten net cevaplar alabildim sayenizde.Sürdürülebilir avcılık için tabiki 38 cm altı balıklar suya iade... Saygılar
40 cm nin yasal limit oldugunu hatırlatarak bend e bir iki tecrübemi yazmak isterim dostların söyledigi gibi opncelıkle fıkırlerı baz alıp bellı baslı sahteve kasıkları denemenı tavsıye ederım. sonucta en uygun yemı yıne kendın deneme yanılma yöntemi ile bulacaksın. amaç trofe balık yakalamak ise suyun altından en agır sekılde gelebılen aksıyonu kuvvetlı sahteler bunlar cogunlukla slıkondan ımal malzemler.vede kamısının aksıyon verebılecek kalıtede kamıs olması cok buyuk önemtaşıyor. ama bu balıgın büyügünun en çok canlı veya ölü yeme geldiği aşikar. her ne akdar o tip turna avını sevmesemde meranın otlu olması nedenıyle 2 haftadır denedım ve sonuclar mukemmel. Uygun avlak uygun hava şartları ve uygun ekıpman vede tabiki şansın yardımıyla güzel balıklar alman dileğiyle...