Selam.Kendi döner kaşıklarımı yapmaya karar verdim..Turna için hangi renkleri ve modelleri tavsiye edersiniz?
İyiyim Fatih abicim sen de iyisindir inşallah..Yav ben arama yapmadım yabakıyorum hemen teşekkür ederim.
erdem bakıyorum bulamadım geçen gün yapay yem tüy kaşık rapala yapımıyla ilgili resimli anlatımlı bilgiler vardı
rdem bak bi burda işine yarayan bişiler vardır belki http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=12803&highlight=ka%FE%FDk+yap%FDm%FD
Abi baktım ama pek bişey bulamadım ya.Bildiğimiz metalik parlak iş yapar gibi geldi ama videoya göre..
Reklamcılardan veya plaket yapanlardan 1mm beyaz ve sarı renkli pirinc levhalardan al 10x10cmlik onları sac makasıyla söğüt yaprağı şeklinde kes sonra biraz çukurluk yap<2 cm kalınlıkta bir tahtayı biraz oyarak yaprak şekline getir> kastiğin yaprak şekildeki sacı oraya yatır yuvarlak bir ağırlıkla hafif hafifdöverek şekli ver üst kısmından del,çelik bir tel bul 15cm boyunda 2mm çaplı.1 adet yarım ca çaplı bir halka ortadan 2 ye katla kaşıktaki delikten geçir teli katlı yerden ortaya sıkıştır onun aktına 2 tane küçük porselen tespih boncuğu tak altına bir tane 2 no gezer kursun tak tele onun altına kırmızı bir boncuk daha tak sonra kargaburun ucuyla teli yuvarlakça katla 2-3 no çapa iğne tak ve katladığın teli bedene 2 tur sar fazlasını yan keskiyle kes.Mepps takliti kaşığın hazır.Üzerine 1 parça beyaz reflektör yapıştır üzerinede bir kaç kırmızı parça ekle bir havuz vesa benzeri suda test edip dönüşüne bak ayar gerekiyorsa yap sonra doğru göleee. hadi bakalım rast gele.
Bana kimse turna demesin Gittim belki 200 defa attım omuzlarım ağırıyor ama bir kere bile vurmadı üstelik dünya kadar para verdiğim kaşıklar takılıp koptu turna ile işim olmaz benim sazanın gözünü seveyim bas mısırı bas buğdayı bekle illaki gelir kurban olduğumun sazanı turnacılara başarılar ben sazancıyım arkadaş
Mustafa bey sizinki şans işi olmuş ama turna avıda zevklidir gerçi sazana göre daha çok yorar ama keyiflidir.Otluk yerde daha küçük numara kaşık atılır 3no gibi bu sizin nerede avlandığınızlada alakalı tabiki. rast gele...