Turna avı için nasıl yem kullanabilirim

Konu, 'Tatlı SU Balık Avcılığı' kısmında meLanKoLia tarafından paylaşıldı.

1. meLanKoLia

meLanKoLia Murat

Turna avında hep kaşık kullandım ama daha bir kere yakalayabildim.kaşıktan daha iyi bir yem türü birşey önerirmisiniz. Birde turna avı için evden sabaha karşı 4 te çıkıoruz saat uygunmu hangi saatlerde avlanır yardım ederseniz çok mutlu olurum şimdiden teşekkür ederim

Son düzenleme: 28 Temmuz 2010
  2. shatin

shatin mErt

En İyi Avı:
    :)
    Turna için saat çok uygun. alba star 501 kaşık öneririm sana veya beyaz renklere yakın gramı yüksek silikonar. At çek yaparkende aynı zamanda canlı yemde kullanabilirsin tabi..

3. meLanKoLia

meLanKoLia Murat

Yardımların için teşekkür ederim bide kullandığım kaşığın resmini bulabilsem koyardım ama bulamıyorum

4. AHAKANC

AHAKANC Ali Hakan Ceylan

Turna genelde dünde 1 kez yem yer. Lakin doğasında saldırganlık olduğu için günün her saati yeme atlar. En iyi saatler sabah erken ve akşam üzeri 17:30 21 saat leri arasıdır. Çeşitli kaşıklar denemen lazım. Ben en iyi sonucu 18gr-22gr armut tür kaşıklarda aldım.
    Birde şunu unutma ki Turna en iyi eylül ayıyla birlikte olur 31 aralıkta da av yasağı başlar. Bu sene çok iyi yağmur oldu, bunun da etkisiyle ,şu an sularda çok sayıda yavru balık var. Karnını doyuruyor zaten. Sana tavsiyem sabret, senden ricam 35 cm nin altında balığı geri sal..
    Turna benim özel ilgi alanım diyebilirim. Her türlü soruyu cevaplamaya çalışırım.
    Bol şans.

5. meLanKoLia

meLanKoLia Murat

yardımların için teşekkür ederim tabikide limit altı balıkları geri salıcazki büyüsün öyle gelsin yoksa zamanla tükenir

6. ..........

..........

murat kardeşim. benım tecrubemde söyle. her avlagın yapısına göre farklı sahteler kulanmak gerekli. ben bulundugum yerde her avlakta basarılı olan tek kasık alba nın 510 3 numarası. bunun yanında hayvan acsa her seyede atlıyor.
    ama avlaklarıma göre ozel kasıklarım var. her ne akdar anlatsakta sadece fikir edınebılırsın en ıyı yöntem deneme yanılma yöntemi.bu arada turna avında yasal lımıt 40 cm..

7. meLanKoLia

meLanKoLia Murat

8. selev92

selev92 selim

En İyi Avı:
    1 kg sarpa
    ben de turna avı ıcın bu kasıgı almayı dusunuyodum ama alacagım yerdekı kısı bu buyuklukte bır kasıga balık gelmeyecegını soyledı ankara da sen nerde avlanıyosun bılmıyorum ama bence daha kucuk kasık kullan

9. meLanKoLia

meLanKoLia Murat

ben ankarada değilim

10. karakalp

karakalp

sahte ile avlancaksan balik pulu hologramlı kaşıklar, resimdeki gostermis oldugunuz kasiklar is yapar. rapala da deneyebilrsin. canli yem de ise samandira ve 3lu igne ile kucuk gumus baliklari ve kizil kanat takarak sonuca gidebilrsin. canli yem kullanirken oltayi attigin yerden uzak durmaya ve ses cikarmamaya ozen goster.
    rastgele.

Son düzenleme: 28 Temmuz 2010
  11. tunatuna

tunatuna tuna

kaşıktan ziyade, sabır işi, kaşık atma usulu ve çekme usulude cok önemlidir.tbi bunun yanında avlandığınız yer. Turna balığının az olduğu yerde yakalama oranınızda düşer şu sıralar sahanın yasak olmasınıda göz önüne alarak. tekirdağ/saray üzerinden gidilen aksicim ve hamdiye baraşı turna için ideal yerlerdir bilginize. bölgemize bu hobi için gelen arkadasların bırakacakları çöpleri toplamaları için fazladan poşet bulundurmalarını rica ediyoruz. bu bölgelerde bulunan balık avları için benden bilgi alabilirsiniz.yasak avcılığa karşıyım,çöp bırakana karşıyım.

12. meLanKoLia

meLanKoLia Murat

Yardımlarınız için teşekkürler

13. fabio

fabio barış

Favori Kamış:
    denizde penn tatlısuda cormoran
    Favori Makine:
    shımona ve penn
    En İyi Avı:
    turna 90cm 5 kg
    ben turnada sasi tavsiye ediyorum kırmızı beyaz sasiyle at çek yaparak 90 cm lik turna aldım