Oncelikle Herkese iyi avlar Diliyorum Askerlik vazifemden Dolayi Foruma ve balik Avlarina 2 sene gibi uzun bir suredir ara vermis bulunmaktayim ve sizlerin yardimiyla Sahalara geri donmek istiyorum Turna Avi Icin SPİN KAMIŞ ve Makina Tavsiyesilerinizi bekliyorum Simdiden Herkese Tesekkur ederim Iyi Avlar reeling
Size turnada kullandığım takımı ve tavsiyemi yazayım. okuma v system 2.40 10-40 gr atarlı ( kamış çok güzel ama daha düşük atarlı ve daha uzun olmalı ) okuma trio 30 s ( trio 40 s ile aralarında agırlık farkı pek yok o yüzden 40 s tavsiyemdir.) bojin marka örgü misina 0.22 ( 15 tl ye örgüden çok şey beklememek gerek ama fiyatına göre muhteşem işler çıkarıyor.Sazlık yerlerde avlanacaksanız takılma olayı çok olur ip kullanarak göldeki tüm odun çalı çırpı herşeyi kenara çekiyorum,muhakkak örgü misina kullanın.) Son olarak rastgele diyorum,turna yakalaması zevkli lakin terbiye edilmeden yenen eti mideye zarar.
Benim 240 lık 2 parça karbon kamışım var bende.Şimdiki aklım olsaydı OKUMA dan 210-240 cm. lik teleskobik kamış http://www.balikmarketim.com/?urun-5...ta-Kamisi.html alırdım bu dediğimi bir kaç avdan sonra anlayacaksın.Birde 0,20 lik kaliteli ip misina al çekerleri çok yüksek ve ince olduğu için atışı uzun olur ve misina gibi kolay kopmadığı için sahtelerini suda bırakmazsın http://www.balikmarketim.com/?urun-5...-MiSiNASI.html buda örnek olabilir. marka ve model senin ayırdığın paraya göre değişir benim kamış boyu önerim 240 dır, eğer gittiğin yerde ağaç çok ise 210 da olabilir, kesinlikle karbon ve teleskobik yani iç içe geçen al 2 parçalıları taşımak sıkıntıdır. İp misina çok önemli hem turne kesemiyor hemde sağlam olduğu için sahtelerin takıldığında suda kalmıyor.
Turna avı için kamış makina alacaksanız bir göz atın,indirimli bir set, http://www.avdeposu.com.tr/?urun-13731-TURNA-SETi.html Ben 2,40 iki parça okuma salina kamış kullanıyorum ,iki parça kamışlar atış konusunda teleskopiklerden çok daha iyidir,125 cm kapalı boyu olur böyle bir kamışın ,eğer taşımakla ilgili bir sıkıntı yoksa iki parçalı bir kamış öneririm ben. Makina olarakta bir çok farklı marka var,2500 lükyada 3000 lik (hatta 4000 lik) herhangi bir makinayı tercih edebilirsiniz
Hangi marka olursa olsun 0.22 lik ip misina çok kalın atçekte uzağa atmak istiyorsanız 0.15 en fazla 0.18 lik tercih edin ki rahat çalışın, 0.22 lik ipin çekeri 20 kg ya yakın dır (tahmini) 20 kilo yurna yakalayamayacağına göre kalın almanın bir faydası yok maalesef....
Çeker olayını balıgın ağırlıgı ile misina çekerini hesplamak yanlış olur kanaatimce şöyleki;3 kglık bir balık kafa attığında kaç kglık bir kuvvet uygulamış olur 5? 10? daha açık olma gerekirse bir ipe ucundan asılsak ağırlıgımız kadar mı yük uygularız yoksa kuvvetimiz kadar mı? 0.22 yi kalın sayarsak 0.20 ideal olacaktır (en kötü ihtimalle 0.18 ) kaldıki turna balıgının gölde oldugunu düşünürsek sahte,kaşık vs her ne atıyorsak muhakkak takılacaktır bu durumda asılarak çekmek zorunda kalacagız bunuda hesaba katmak gerekir. Uzağa atmak konusunda hemfikiriz ne kadar ince olursa o kadar uzaga atma imkanı verir. Saygılarımla...
Eger spin kamış kullanacaksanız ki öyle; emin olun 0.20 ile 0.22 arasinda uzaga erim olarak en fazla 10 cm lik bir azalma olur belki olmaz bile Surf kamış ise maline ile birlikte tabiki ince misinada uzaga erimi arttiracaktir
turna için dam 2.70 revelation kamış ve shimano sienna 2500 makina kullanıyorum. At çek için çok hafif ve kullanışlı, avlanırken at çek'den nefret ettirmiyor. Setin toplam ağırlığı 410 gr ve size maliyeti 170-180 civarında tutar ama tercih size kalmış...