Arkadaşlar herkese merhaba ben izmit te oturoyurum , bundan 20 gun önce falan turna avına çıktım yakladıgımz turnaların çogu 30-35cm aralıgındaydı , bu nedenle bırakmam zorunda kaldık , heryerdemi böle yoksa turnaların büyüme zamanı mı ,Bitane 41 cm lık aldık oda 1 kişiye zor yetti , haberlerinizi beklıyorum
bence 20gün önce 30 35 cm olan turnayı ağustosta 40cm olarak tutamazsın okadar boy atması çok zor.. büyük balığı denk getirmen lazım.. avlağında 30 cm turna var ise daha büyükleride mutlaka vardır. balık boyutundan öte ot sorunu benim için daha büyük bir sorun avlandığım gölette otlar kıyı bölgeleri işgal etmiş durumda.
Turnada ottan ziyade sazlık/kamışlık alanların bolluğu balıklar için daha tercih sebebi oluyor. Ot sazanını hariç tutuyoruz tabi.
izmitte halen turna alabılıyomusun hakan , ben 2 dundur deredeyim adam gıbı tutan çok az var lımıt altı oluyo onlarıdaa koca koca adamlaraa suya bıraktıramıyoruzz. ben ta nerden geldım yok ben kaç gundur uğraşıyorum ölsem bırakmam sonuçta zıyan etmıyoruz yıcem gıbı yanıtlar alınca anlıyorum nıe buyuk balıgı bulamadıgmızı sende haberler ıyıdır umarım
Bence Sefa kardeşim avlak olarak nereyi tercih ettiğine de bağlı. Bazı avlaklarda büyük balık popülayonu düşük. Gerçekten hatırı sayılır balıklar da mevcut avlaklar var. Benim düşünceme göre de Haziran ve Temmuz daha verimli oluyor. Geri bıraktırma konusuna gelince,bizden yaş olarak büyük olanları bilinçlendirmek çok zor. Biz yine de bilgi aktarmaya ve gelecek nesilleri korumaya devam etmeliyiz. Bu iş et yemekten öte hobi-spor amaçlı olmalı.
çok doğru söloysun emrah kardeş bu arada avlak seçımı konusnuda hakklısın ama benım bildiğim ve tutugum bi tek yer var , sen nerelerı dıyosun . bıdlgın gıttıgın . özelden yaz kardeş 93 ten beri izmteyiz bıledmgımz yerlermı var
Anladığım kadarıyla ( dere dediğine göre ) o avlakta irili ufaklı turna mevcut hatta güzel kızılkanat çıkıyor diye biliyorum. İzmit'te turna olan bildiğim kadarıyla 2 yer var,diğerinden 45-50 cm turnalar aldım ve daha büyük tutanlarda gördüm. Diğer arkadaşların dediği gibi ufağı varsa büyügüde vardır.İstisna olarak turna yeni salınmışsa en büyükleri o boylarda olabilir. Kocaeli de sapancanın üstlerine doğru haritadan bakınca 3 tane baraj göleti görünüyor onlarda hangi balıklar var onları nasıl öğrenebiliriz onu merak ediyorum.