slm arkadaşlar. Aranıza yeni katılanlardanım.Balığa küçüklükten beri merakım vardır okulumda yeni bitti boş zamanlarım oluyor.2 tanede pek iyi olmasa oltam var ve genelde köprüye gidiyorum balık tutmaya 2 kerede sazan avına gittim.sazanlar pek büyük değildi ama güzel av olmuştu. Şimdi ise turna tutmak istiyorum; ama ne tür mazeme , yem kullanlır haberim yok bide nerede tutabilirim bilgim yok.bana bu konuda yardımcı olursanız çok sevinirim.Bide ben gaziosman paşa tarafında oturuyorum arabam olmadığı içinde yol sorun oluyor biraz yakınlarda bildiğiniz bi yerler varsa çok iyi olur. ŞİMDİDEN TEŞEKKÜR EDERİM.
Apo merhaba, öncelikle hoşgeldin diyeyim. Sonrasında da; Sazanlar pek büyük değilse, avı da güzel olmaz ve aynı durum turnalar için de geçerlidir diyeyim. Ayrıca, forumumuzdaki Tatlısu Av Raporları bölümünü ile Tebliğ 2/2 başlığındaki konulara bir bakıver, çok faydalı ve lüzumlu bilgiler var. Selamlar.
Sağol balli abi kimse cvp yazmadı bi sen yazdın teşekkür edrim.Aslında biraz araştırma yaptım forumda ama aradığım cvpları tam bulamadım.Ben büyük balık tutmak istiyorum ama hangi bölgelerde olur ve zamanı nedir bilmiyorum.Çevremdede kimse yok gibi bişey sorim.Büyük sazan tutmak istiyorum ama gittiğim her yerde küçük sazan çıkıyor.Geçen gün yine gittim yine küçük sazan tuttu ve turna tutmak için hangi göller uygun onu öğrenmek istiyorum.
Erzurum olsaydı tutardım elinden giderdik birlikte ve nasibimizde ne var-ne yok bakardık ancak, söz konusu yer İstanbul olunca işte ona dersim yeterli değil güzel abicim. Fakat şöyle yapabiliriz sanırım. İstanbul ve çevresini yakınen bilen ve tatlısu avlarında kendilerini gıpta ile izlediğimiz Erdem (Eozsoyeri) Aytekin (Esabi) ve Nejat abimiz (nejat vardar) gibi forumumuzun değerli üyelerinin paylaşımlarına bir göz atıver. İnanıyorum ki faydalı bilgiler bulacaksın. Bu ağabeylerine yapacağın çağrılarına da en güzel şekilde karşılık alacağını düşünüyorum. Bir küçükte ricam var: Dualarımla birlikte kendilerine selam ettiğimi söyle. Şimdiden rastgelsin en güzeline. Sevgilerimle.
Nuri abim benim, güzel kalpli insan, Abi bütün bu dua olaylarından önce, 1 hafta kadar önce bir dua da ben talep etmiştim abi, bu hafta sonu cuma ve cumartesi gecesi için, hadi benim tatlı dilli abim, bi ucundan tutuver gül yüzlü abim
Muratım canım benim, Biliyorum, taa o zamanlar talebini alıp değerlendirdim zaten, merak etme. Hayırlısıyla cuma, c.tesi için işlem tamam. Ancak hatırlatmış olayım, öyle eksik takım, bozuk yem, çürük misina, kör iğne v.s ile ava gitmek yok. Sorumluluk almam bilesin.
selam kardeşim önce misinan sağlam olmali turna avi için en az 0,40 ve sahte yem 5 numara büyük kaşik parlak ve bir çelik tel hazir bunlar satiliyor av bayiinden al kıyıdan at çek yap biraz yorucu ama balikta vurrusa büyük gelir kesin bir sahtede fare çok randimanli buda diğer tutma şeklide yemli büyük şamadira li yapip yine çelik tel tak keser çünkü turna ve büyük iğneler tak baliği güzelçe tak sal ve bekle buda güzel balik verir bunu kasnakla da yapabilirsin bir kaç takim yap at ve bekler sabirli olmalisin ama ben trakyada olduğum için bizim buralar olsa sana merada vereyim en güzel balik yerlerini aam istanbulu bilmiyorum çok rastgele ,,,,