TURNA AVI YASAĞI BAŞLAMIŞTIR

Konu, 'Tatlı SU Balık Avcılığı' kısmında 06TK06 tarafından paylaşıldı.

1. 06TK06

06TK06 Kadir AKAR TK

Favori Kamış:
    Shimano
    Favori Makine:
    Okuma Trio 30s
    TURNA AVI YASAĞI 15 ARALIK 2011 BAŞLADI

2/2 Numaralı Amatör (Sportif) Amaçlı Su Ürünleri Avcılığını Düzenleyen Tebliğ hükümlerine göre birçok bölgede Oklama olarak ta bilinen Turna Balığı (Esox lucius)’ nın 15 Aralık ile 31 Mart tarihleri arasında avlanılması yasaktır.

Belirtilen tarihlerde dahil olmak üzere;
    Doğal Alabalık (Bütün Türler) Avı: Tüm bölgelerde 01 Ekim ile 31 Mart tarihleri arası avlanılması yasaktır.
    Turna Balığı Avı: Tüm bölgelerde 15 Aralık ile 31 Mart tarihleri arası avlanılması yasaktır.
    Gökkuşağı Alabalığı Avı: Orman içi sularda 01 Ekim ile 31 Mart tarihleri arası avlanılması yasak olup akarsu veya göllerde kapalı sezonu yoktur.

Siz değerli dernek ve forum üyelerimizin söz konusu zaman yasaklarına uymalarını, uymayanları ise uyarmalarını rica ediyor, temiz çevre, sağlıklı yaşam ve sürdürülebilir avcılık dileğiyle rast gelsin diyoruz.

2. 06TK06

06TK06 Kadir AKAR TK

Favori Kamış:
    Shimano
    Favori Makine:
    Okuma Trio 30s
    Kimse yorum yapmadığına göre pek ilgilenen yok sanırım :(

3. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    İlgisizlik değilde, biliyorsun Kadir sezon açılışı daha bir heyecanlı olur.:)

4. HakanDurgut

HakanDurgut Hakan

Favori Kamış:
    SavageGear Bushwhacker XLNT 240cm 10-40gr
    Favori Makine:
    SHIMANO Stradic CI4 3000F
    En İyi Avı:
    88cm 4kg Yayın (spin takım ile)
    Yasak başlamadan 4gün önce yakaladığım turnadan epey yumurta çıktı :(

5. İHTİYAR_BALIKÇI

İHTİYAR_BALIKÇI Süleyman

Turna avlamanın yasak oldunu yeni duyuyorum. ben pek bilmemde turna eti bi kışın az bi lezzeti olur. yağlanmış olur. yazın falan turna yosun gibi bi eti olur. bide biz turnanın hep zararlı balık oldunu biliriz. oklama deriz. oklama civarında bitane balık bırakmaz hepsini yer hatta kendi yavrusunu bileyer. sazanın kökünü kurutur. böyle bi balığın avını kim yasaklamış. kusura bakmayın ben öğrenmek için soruyorum.

6. koate

koate Baybora TUĞRUL

Favori Kamış:
    Shimano Alivio BX 240
    Favori Makine:
    Shimano Nexave 2500FB, Okuma Octana OT-30
    En İyi Avı:
    gümüş balığı, 4 cm
    Kadirim yasağımız hayırlı olsun, umarım tüm avlaklarda riayet edilir de bizde zamanımızı balık aramakla değil tutmakla geçiririz :)

Av yasağına girmeden aldığım Okuma octana makinem, ryobi sahtelerim, misinalarımı kefalde deneyeceğiz artık.. Malum kasımda gittiğimiz son avda da havyarlıydı balık biliyorsun. Avlakta aklımıza gelip karnını sıksaydık belki de bine yakın balığı hayatta tutacaktık. 2 turna almıştık ikisi de havyarlıydı.

Süleyman abi, Turna da diğer tatlısu balıkları gibi avlanması keyifli, ki biz turna avcılarına sorarsan en zahmetli ve keyifli olanıdır, neslinin tükenmemesi en büyük dileğimiz. Elbette turna zararlı balıklar sınıfında yer alsa da bulunduğu sularda kadife ve sazan avı da yapılabilmekte.

Hatta birçok avımızda birkaç tane zilli dip oltamız da sudaki yerini alır, nasibini arar. Birkaç kez kendi çapımızda trofe denebilecek sazan ve kadife de almışlığımız var.

Özellikle tatlısu avcılığı yapan, ama turnaya atçek yapmamış balıkçılar benim nazarımda bir adım geriden gelirler...

7. pitbull

pitbull Furkan Güner

Favori Kamış:
    Shimano Alivio BX 2.70- Shimano Alivio BX 1.65
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000 RB- Okuma Pro SPA 25
    En İyi Avı:
    Turna-52cm
    Turna avını ben aylar öncesinden kapattım. Aylar öncesinde bile yumurtalı turnalar çıkıyordu.

Turgay Başyayla'nın sunduğu programı dün izledim ve sandalda turna tutuyorlardı, hem de ağ ile. Belki yasaktan önce çekilmiş bir programdı ama ağ ile tutmaları insanı sinir etmeye yetiyor.

8. 06TK06

06TK06 Kadir AKAR TK

Favori Kamış:
    Shimano
    Favori Makine:
    Okuma Trio 30s
    Söylediğim program eski bile olsa yasak kardeş ağ ile tutmak.Bu arada süleyman abi evet turna kışın yağlanır daha lezettli hale gelir ama o dediğin nisan da yakalarsan olur daha öncesinde olmuyor çünkü yavrulu oluyor oda lezzeti bozuyor ve 3500 yavru yu telef etmek saçmalık.Neden koruma aldında diyorsun evet saldırgan balık doğru ne bulsa yer yavrusunu da ama şöyle bir şey var bu balığı yakalamaktan zevk alan avcılarımız var benim gibi ve bu balık avrupa da bütün göl ve ırmaklar da yasaklara uyulduğu için olmaz kilolara çıkıyor 15.20.25 kilo ama yasaklara uyulmadığı için bizde ise 12 kilo dan yukarı gören nadir süleyman abi :)

9. 06TK06

06TK06 Kadir AKAR TK

Favori Kamış:
    Shimano
    Favori Makine:
    Okuma Trio 30s
    TURNA AVI YASAĞI

Evet doğru söylüyorsun ama yine de en azından konuyla ilgili görüş belirtmek güzeldir :)

10. salicomo

salicomo salih

turna avında yasak yok bırakıldıgı sulardan asla arındırılamayan bır balıktır

11. HakanDurgut

HakanDurgut Hakan

Favori Kamış:
    SavageGear Bushwhacker XLNT 240cm 10-40gr
    Favori Makine:
    SHIMANO Stradic CI4 3000F
    En İyi Avı:
    88cm 4kg Yayın (spin takım ile)
    Bildiğiniz gibi değil..

Lütfen okuyun bilgilenin..
    http://www.balikavi.net/dokuman/teblig.php

Turna - Esox lucius
    Bu tür tatlı su yaşa
    m zincirinin en üst halkasındadır. Her türlü kirlilik ve yaşam şartına kolay adapte olabilir. Ülkemizin doğal türü olmakla birlikte, bırakıldığı bir su havzasından temizlenmesi mümkün değildir.

Çizelge-5 İçsu balıkları boy ve miktar limiti
    Turna - Esox lucius 40 cm. 10 adet

Çizelge-6 İçsularda zaman yasakları
    Turna ( Esox lucius) Tüm Bölgeler 15 Aralık-31 Mart

12. 06TK06

06TK06 Kadir AKAR TK

Favori Kamış:
    Shimano
    Favori Makine:
    Okuma Trio 30s
    TURNA YASAĞI YOK DİYENLER

Arkadaşım ilk önce bir araştır bence ondan sonra yazı yaz buraya insanları yanlış yönlediriyorsun ve ondan sonra kaçak avcılık yapılıyor ..

13. sliven

sliven olcay

sayın abilerim şim di bu turna balıgı iyi bir balık deil mi yani bizim bıurda cogu göllerde israil sazanı var bıktık onlardan o göllere turna salınsa olmazmı acaba yasarmı israil sazanından iyi olmaz mı mrsparkle mrsparkle mrsparkle

14. koate

koate Baybora TUĞRUL

Favori Kamış:
    Shimano Alivio BX 240
    Favori Makine:
    Shimano Nexave 2500FB, Okuma Octana OT-30
    En İyi Avı:
    gümüş balığı, 4 cm
    Turna avinda yasak vardır elbette. Av yasağı 15 aralık - 31 Mart tarihleri arası.. Eğer turna avliyorsaniz riayet etmelisiniz..