turna avlayanlara bir sorum var... kaşıkla at ek yapıldığına göre, turna avında uzun olta sistemi uygulanabilir mi? yani tekne yavaşça ilerlerken kaşık salınması randıman verir mi? alumiyum tabanlı arkasına bunu takarak uzun olta yapmayı düşünüyorum
Tatlı su konusunda bilgim olsa sana cevap verirdim Ama ne zamandır böyle bir akülü motor istiyorum.Bende bot var.Acaba kuvveti nedir.Tecrübeni aktarırsan sevinirim.3Hb bi motoralmayı düşünüyordum benzinli.Bu da ayni performansı vereblilr mi?
kaşık metal olduğundan yavaş hareket edersen dibe doğru bi eğilim gösterecek belli bir derinlikten sonra randımanı düşecektir.
şenol kardeşimle haftaiçi denicez kısmetse, dener denemez bilgi vericem. Benim botum zodiac tipinde 2.30 aluminyum taban, şişme omurgalı. Nasıl randıman vericek ben de merak ediyorum... Motor 2.5 beygir 105 amperlik akule 6 saat gidermiş. İtme kapasitesi 800 kg... Kaşık yapacak hıza rahatlıkla erişir sanıyorum ki...
slm bizdede var satılık iki kez kullandık sıfır sayılır En iyisi "mine kota" marka ABd yapımı bi 30" bide 40" inc modeli var bizdeki kuvvetlı zodyak için ankarada olanlar arasın onlara verebiliriz aldıgımız fiyata tel 0532 967 59 94
Bence bu motor daha çok tekneyle bir yere gidip demirleyip avlanak ,çin uygun, sürekli seyir haşinde olursan aküyü çabuk bitirebilirsin. Kıyıdan ulaşılamayan sığ avlaklara sudan yaklaşıp motoru kapatıp kaşık veya rapala at çek yapabilirsin, oldukça verimli olur. Mutlaka sırtı çekeceğim dersen, turnanın iri boyları açık sudadır, dolayısıyla bu motorla çekeceğin rapalayla turna yakalayabilirsin. Kaşık da çalışabilir ama dsenin motora bence rapala daha uygun. Mümkünse sualtı sırtlarını takiben gezersen daha iyi verim alırsın. Bir de avlanacağın derinliğe göre rapalanın dalışını ayarlamak için yanında kıstırma veya boyuna delikli kurşun bulundursan iyi olur. Her durumda rapala veya kaşığı doğrudan misinaya değil de 50-70 cm. çelik tele bağlamakta fayda var, turnanın dişleri jilet gibidir naylon misinayı keser. Rasgele
Verdiğiniz değerli bilgiler için çok teşekkür ederim... Motorun ne kadar hızlı gideceğini tahmin edemiyorum ben de açıkçası. denemek ve görmek lazım. cok yavas giderse kaşık yapılamaz, sizin dediğiniz gibi. Teknik verilerde 800 kg'a kadar iter yazıyor. Benim botum 30 kg, yüklü hali (2 kişi ve akü) yaklaşık 250 kg olsa, yeterince hızlı gider tahmin ediyorum... ŞİMDİ GELELİM BOMBA HABERE Bugun akü bakmaya gittim. Kafamda şu fikir vardı: 105 amperlik bir akü alırım, yada 60'lık 2 tane değiştirip kullanırım. Ancak bu elektrikli motor denen cihaz bizim bildiğimiz akülerle (mesela MUTLU) çalışmamakta, daha doğrusu çok kısa süre ve verimsiz çalışmakta. Çünkü bu tip yani sulu aküler, sadece anlık gerilimleri sağlayabilmekte uzun süreli sabit elektrik ihtiyacına cevap vermemektedir... Uzun lafın kısası kuru akü yani jelli akü almak lazım. 100 amperlik bu aküyle tam gaz yaklaşık 3 saat gezebiliyorsunuz. Gelelim bu akünün fiyatına: 225 dolar+ KDV Elektrikli motor alacak arkadaşlar tekrar düşünsün derim... Saygılarımla...
Arkadaşlar şuan bahsettiğiniz donanıma saibim 54lük motor ve 90 amper jelli akü. genelde bir yere gider demir atar ordan at çek yaparım ama zaman zaman da arkadaşın bahsettiği gibi rapalayı ve kaşığı arkadan salıp bayaa bi dolaştığım oluyor. motor 5 kademeli en ideal ve verim aldığım hız 3.kademe. 4 ve 5 biraz hızlı geliyor olmaliki verim pek alınmıyor. İnşallah yardımcı olabilmişimdir.
yardımın için çok teşekkür ederim. Ben bir elektronikçiyle konuştum. Benim motorun çektiği elektrik 0,365 kwa imiş. Dolayısı ile en küçük jeneratör bile çalıştırır. Karavanınımda bir tane honda çanta tipi jenerator var. 0,65 kwa' lık ona bağlıcam direk olarak. Saygılarımla
Bence her hareketinde jeneratör çalıştıracağına bi akü al (Jeneratörün olduğu için çok kaliteli olmasına gerek yok) Uygun techizatla jeneratörden aküye aküdende motora ver elektriği. Akünün azaldığını hissettiğin zaman jeneratörü çalıştır. Böylece hem aküyü şarj etmiş olur hem sürekli jeneratör gürültüsü çekmezsin
Jeneratör hem çok tehlikeli olur hemde motorun 220volt ile değil 12volt ile çalışır jeneratör 220V verdiğine göre kullanamazsın.araya adaptör vb. koyarım diye de düşünme olmaz. tehlikeli kısmı ise jeneratör çalışırken çok fazla sıcaklık olur(eksoz) , yakıt dökülebilir , çok ses yapar. Yani kısaca jeneratörü unut.80$ civarı bir paraya jelli olmayan kuru akü (Sealed lead acid) alabilirsin.
tabiki direk bağlamayı düşünmedim ancak adaptörün neden olmadığını açıklarsanız sevinirim? Bende adaptörü yapan mühendise bildiririm... konuştuğum Elektronik Mühendisi uygun 0.365 kva çeken motora uygun adaptörün üretilmesinin çok basit bir işlem olduğundan bahsetti, hatta yarında yaptırıyorum... Kullanacağım jeneratör çin malı 2 zamanlı değil, 4 zamanlı bir Honda çanta tipi jeneratör çıkardığı ses ise, bir kaç metreden çalışıp çalışmadığını anlamayacağınınz kadar azdır. Hatta dizi ve film çekimlerinde araba içi yapılan çekimlerde bu jeneratörler kamera ve ışıklar için elektrik üretmesi amacıyla oyuncuların aracının arka koltuğuna yerleştirilir. Egzos bir boruyla arka camdan tahliye edilir.Ne kadar az çıkardığını tahmin edersiniz... egzos gazına gelirsek, yine 4 zamanlı olduğu için dumanı renksiz. ayrıca bir araba motorunun hacmiyle kıyaslanamadığı için açık havada rahatsız etmeside mümkün değil... Tehlike kısmına gelirsek; bot devrilip suya düşersek eğer; sizin de mutlaka bildiğiniz gibi içten yanmalı bir motor suda çalışamayacağı için, jeneratör anında bozulacaktır ve çarpma tehlikesi olamayacaktır... Aküyle ilgili verdiğiniz bilgi için teşekkür ederim, araştıracağım... Saygılarımla
Neden olamayacağını daha doğrusu bu kadar uğraşmaya gerek olmadığını anlatmaya çalışayım.. Kullanacağınız motor yükteyken ortalama 7-8Amper akım çekecektir.Motorun çalışma voltajı 12Volt : 12x8= 96watt. Bu hesaba göre kullanılacak trafo 96watt güç sağlayabilen bir trafo olacak voltaj trafoları çok verimli olamadığından 200watt civarı bir trafo kullanmanız gerekecek.Ayrıca birde gerilimi AC den DC ye çevirmek için bir redresöre ihtiyacınız olacak. Başka bir yöntem ise bilgisayarlarda kullandığımız Psu lardan alarak kullanmak fakat bu psu ların 10$ lık modelleri işinizi görmez 500-550watt lık bir psu almanız gerekir ki bunlarda 150$ civarında satılıyor. Tüm bunları yaptığınızda elbette motorunuz çalışır ama mesele attığınız taş ürküttüğünüz kurbağaya değermi?