TURNA Avı

Konu, 'Tanışalım' kısmında kozhayat tarafından paylaşıldı.

1. kozhayat

kozhayat Kadir Özhayat

Selam arkadaşlar ben siteye yeni üye oldum. :)
    Ben sabah Karakeçili Jandarmasını aradım hala motor ile avın yasak olduğunu söylediler. bu konuda detaylı bilgi sahibi olan varmı
    teşekkürler

2. unique

unique Cüneyt Eşsiz

Hoşgeldiniz Kadir bey,

Karakeçili neresidir? Ayrıca Turna için yasak 31 Mart'a kadar devam etmektedir.

3. esabi

esabi SENIOR MEMBER

Favori Kamış:
    reklama gerek yok
    Favori Makine:
    favori kamışım bölümünde yazıyor
    En İyi Avı:
    pulu imzamda
    karakeçilide benzinli motor yasak lakin elektrikli motora jandarmanın birşey dememesi lazım isterseniz bu konuyu jandarmaya danışabilirsiniz :)
    turna avı yasağı 31 mart günü gece 00:00'da sona erecektir haberiniz olsun ;)

4. erolarik

erolarik erol arik

Karakeçili; Ankara, Bala'ya 30 km uzaklıkda Kapulukaya barajının başlangıc noktasında Kızılırmak kıyısında bir kasaba, bu yörede oldukça bereketli turna avı yapılmaktadır. Ancak bölge su kuşlarına da önemli ölçüde konaklama sağladığından motorla avcılığın bir süredir yasaklandığını biliyorum. Amatör balıkçılara kıyı avcılığına açık, Turna avı nisan itibariyle açılacaktır.

5. korni

korni koral

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    55 kg trakya kıvırcığı
    ben bu söylediklerinize ek olarak yeri bilmemekle birlikte :D:D gerçekten su kuşları ile ilgili yasak varsa bu yasak hiç kalkmasın :D:D kıyıdan devam edin :)böylesi daha iyi doğayı korunak bizim işimiz destek olalım :)
    sözüm orada avlanan herkeze :)

6. remorg

remorg Tuncer

Tüm iç sularda sirkülere göre benzinli motor avı yasaktır.
    Turna avıda 1 nisan tarihinden sonra hem kıyıdan hemde elektrikli motor ile serbesttir.
    İyi avlar rastgele .

7. erolarik

erolarik erol arik

Dostum, Ben bu bölgede öyle avcılara rastladım ki, Sırtında tüfek elinde olta biryandan su kuşlarına ateş ediyor,,, öbür yandan da turnaya atçek yapıyor motor üstünde " sözde avcılar"

8. korni

korni koral

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    55 kg trakya kıvırcığı
    abicim bende içimden geçen bir dilekği dile getirdim sadece
    keşke böyle olsa yoksa bende olanları az çok tahmin ediyorum keşke keşke :):)

9. esabi

esabi SENIOR MEMBER

Favori Kamış:
    reklama gerek yok
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    pulu imzamda
    bu söylediğiniz 1km kareden küçük göller için geçerlidir ;)
    (içme suyu amaçlı kullanılan göller hariç)
    madde15 paragraf 7-8

Son düzenleme: 14 Mart 2009
  10. remorg

remorg Tuncer

Aytekin bey;
    Tam açıklama getireyim istedim.
    Madde 15 paragraf 7-8 ve 10

(7) Boyu 7.5 metrenin üzerindeki teknelerle amatör balık avcılığı yapılması yasaktır.

Zaten bizim gibi amatör balıkçılık yapan arkadaşlarda bu kadar büyük bot olacağını düşünmüyorum. :)

(8) 1 km2 den daha küçük göl ve göletlerde motorlu, motorsuz her türlü tekne ve botla avlanmak yasaktır.

Sizin belirttiğinizin aksine 1m2 den küçük göletlerde boy ebatına bakmaksızın , motorlu motorsuz (isterseniz kürekle olsun) botla yada bu benzeri araçlarla avlanmak kesinlikle yasaktır.

(10) İçme suyu rezervuarlarında, akaryakıt ile çalışan kayık, motor ve benzeri araçların kullanılması ve su alma noktasına 300 metreden daha yakın yerlerde su ürünleri avcılığı yasaktır.

Bu maddeye görede akaryakıt ile çalışan motorların su rezervuarlarında kullanılması yasaklanmıştır. Bunun yanında elektrikli motor için su alma noktasına 300 metre kısıtlaması dışında kısıtlama getirilmemiştir.

Rastgele

Son düzenleme: 15 Mart 2009
  11. esabi

esabi SENIOR MEMBER

Favori Kamış:
    reklama gerek yok
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    pulu imzamda
    bir ek daha yapalım konu tam olarak netlik kazansın

içme suyu amaçlı kullanılmayan ve büyüklüğü 1 km2'den büyük olan göllerde,göletlerde ve barajlarda boyu 7.5 metreden büyük olmamak şartı ile benzinli motoru olan bot ve kayıklarla amatör balıkçılık yapılabilir;)

12. avcı51

avcı51 ilkay

herkese selam abilerim sizlerden alıcağım bilgilerle usta balıkçı olmaya çalışıcam işallah:)