Turna avımız

Konu, 'Tatlı SU Balık Avcılığı' kısmında omerergin tarafından paylaşıldı.

1. omerergin

omerergin ÖMER

Bütün hazırlıklar tamam herkes sabah 5 de kapının önünde olsun... :) yalan gene 2 kişi uyuya kaldı çaldır çaldır telefonlarını derken 30 dk kayıp ile yola düştük sabah 6:30 terkos'dayız e birer çay içip öyle çıkalım derken tekneci arkadaşında ısrarı ile 1 er çay daha içtik saati 7:30 yaptık. Başladık oltaları açmaya teknecinin işareti ile kaşıklar suya gönderildi 2 saat gibi bir zaman zarfında tek vuruş bile yokken serdar'ın oltasında ki ani gerginlik bir heyecan yaşattı kısa süreli otmuş :) .. Ben rapalayı çıkararak parlak bir armut kaşık denedim suya salmamla [​IMG]
    bu yakışıklı teşrif etti. Olayı gören arkadaşlarım acemilikle beraber ne kadar derinde neyle tuttun gibi komik sorular geldi :D
    bir yakışıklı daha geldi ama onu iade ettik 33 cm idi. [​IMG]
    12 ile 2 arasında av hızlandı 7-8 kadar da teknenin yanına kadar çekip kaçırdıklarımızla av bu şekilde sonlandı [​IMG] 1 arkadaşım tuttuğu balıkların küçük olduğunu söylediğimiz halde geri iade etmemesi bizi üzdü 35 cm bişey omaz balık bitmez ya demesi cabası neyse onunla ilk ve son balık avımız oldu. Gidicek olan arkadaşlara tavsiyem ya temiz bir kıyı bulup at çek yapın yada bir tekne kiralayıp 3 kişi rahat rahat takılın kıyılarda bol miktarda sepetler var kaşıklarınız sürekli takılıcak sağlam misina kullanmanız tavsiyemdir.

2. sazancıı

sazancıı gökhan batu

Favori Kamış:
    Daiwa mini spin 180
    Favori Makine:
    Shimano catana 2500 FB (Fener Bahçe:)))
    En İyi Avı:
    55 CM. TURNA, 52 CM. SUDAK, 6,5 KG. AYNALI,5 KG YAYIN
    Tebrikler Turna Bu Başka Baliğa Benzemez Avin Tadi Darisi Bizlere

3. Fisherrman

Fisherrman Mehmet Erdoğan

Hay maşşallah tebrikler güzel av olmuş , ben bu sabah kıyıdan silikonla bir tane turna alabildim 50cm güzel bir balıktı.

4. drasty41

drasty41 Recep

Favori Kamış:
    lineaeffe unicast, spro spin2,70 ve 2,40
    Favori Makine:
    shimano exage ryobi ekusima4000
    tebrikler ömer afiyet olsun rast gele...

5. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Ömer teknecinin sizlerle işi ne abim? Kürekleri kendiniz kullanmak yerine tekneciye mi çektirdiniz yoksa?:confused:

Benzinli motorların içsularda kullanımı yasak, dolayısıyla yapılan av yasal değil demenin bir başka yolu. Ekşimeyesin, bana kızmayasın diye bilmez gibi soruyom. Belki bundan sonra dikkat edersin diye...:)

6. graybeard

graybeard burak çetin

çifte tebrikler. birincisi güzel avınız için, diğeri limit altı balığı geri bıraktığınız için.

7. omerergin

omerergin ÖMER

Yer değiştirirken suya saldığım oldu kaşığı ama o motorun sesinden balıkmı gelir :D e zaten turna balığını çok iyi tanıyorum artık sessiz olmalısın at çek yaparken seri ve yaralı balık süsü vererek çekmelisin bu balık tam bir canavar olduğundan :) kesinlikle az önce yedim istemez gibi bir lafı yok :) kuralı biliyorum ufak tefek sohbetlerimiz oldu genelde dediğin gibi gezerek avlanıyorlarmış necati şaşmazın kardeşi hakan da bu şekilde avlanıyor diyerek bizede öyle iyi avlanırız dedi. Neyi takdir ettim biliyormusunuz kıyıda su ürünlerinden bir ekip bekliyordu çıkarken balıklarımızı tek tek ölçtüler görevlerini yapıyorlar bu çok güzel 3 balık için fırça yedik teknede bize tafra yapan arkadaşa buyur senin balıkların dedim.. Ne dedi bilmiyorum ama ikna etti onları neyse güzel avdı.

8. omerergin

omerergin ÖMER

Teşekkür ederim doğanın bize küsmediği nice avlara :)

9. omerergin

omerergin ÖMER

teşekkür ederim abi beraber olsun .

10. omerergin

omerergin ÖMER

oo sizede tebrikler turna balığının biraz sinirli ve agresif oluşu beni dahada bağımlı kılıo sanırım vücuda daha fazla endorfin salgılıyorum :)

11. omerergin

omerergin ÖMER

Teşekkür ederim inşallah daha güzel avlarınız olsun.

12. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Ömer

Raporunu keyfle okudum,resimleri pek beğendim,tebrikler.

Su ürünleri ekiplerinin kontrolüde hakikaten sevindirici.

Yöre halkı ne yazıkki tüm yıl,yumurtlama mevsimide dahil sabit ağlarını hiç kaldırmaz.
    Şükürler olsunki,Terkosun yasak bölgeleri,özel bölgeleri vardır ve Turnalar burada üreyebilmekte ve gölün potansiyelini ayakta tutmaktadır.

Duyarlı davranışınızda bir diğer övülesi nokta

Başarı ve keyfinizin devamını diliyorum.

Sevgimle kalınız

13. omerergin

omerergin ÖMER

...

Teşekkürler abim yıkıcılıkta üstümüze yok yapıcılıkta ise eser yok çok değil herkes birazcık duyarlı olsa neler olur çok merak ediyorum. Bu dilenciye verdiğin 1 tl gibi aman hatta az gelir gözüne ama aynı gün belki 600 kişi vericek aynı parayı :) o zaman ortaya konulan miktarda yükseliyor.