Değerli balıkavınet üyeleri merhaba.Bugüne kadar açmış olduğum konular için , göstermiş olduğunuz ilgi ve alakalarınız için çok çok teşekkür ederim.Tatlı su balıkçılığı hakkında fazla tecrübem yok açıkçası.Sizlerin kullanmış olduğunuz 0,20 ip misinalarınızın , marka ve modellerini gönderirseniz , çok çok memnun olurum.Mutlu , huzurlu , bereketli , başarılarla ve extra trofe balıklarla dolu , sağlıklı bir hayat dilerim.Herşey gönlünüzce olsun inşaallah.Bursa'dan tüm üyelere kucak dolusu selâmlar...ERCAN 1977 BURSA
Ahmet kardeş merhaba.Başta tecrübeniz için , daha sonra da ilgi ve alakanız için çok çok teşekkür ederim.Sizler de paylaşılan bilgilerin dalında olmuş meyva gibi tatlı ve faydalı olanından yanasınız , yanılmıyorsam.Hayatta faydalı olmak gibi güzel birşey var mı?İyi anılmak herzaman güzeldir.Umarım hayatınız boyunca faydalı insanlardan olursunuz , inşaallah.Mutlu , huzurlu , bereketli , başarılarla ve extra trofe balıklarla dolu , sağlıklı bir hayat dilerim.Herşey gönlünüzce olsun , inşaallah.Bursa'dan Sivas'lı Ahmet kardeş'e kucak dolusu selâmlar...ERCAN 1977 BURSA
Hikaru kullanmadım ama fc kaplama misinaları makinelerime sarmıyorum. %15 kalınlık kaybı demek. Yani fc kaplama olmayan aynı misina 0,20 iken, kaplanmışı 0,23 gibi gelir. Avantajı ise görünmezlik... Özellikle turnada hiç önem vermediğim bir konu görünmezlik. Benim tavsiyem, trabucco t-force spınnıng pıke.
Yavuz Abi merhaba.Maşaallah , sabahtan güzel yorumları yapmayı esirgememişsiniz.Herzaman olduğu gibi faydalı tecrübeleriniz , bizlere ışık tutacaktır , inşaallah.Mutlu , huzurlu , bereketli , başarılarla ve extra trofe balıklarla dolu , sağlıklı bir hayat dilerim.Herşey gönlünüzce olsun , inşaallah.Bursa'dan Düzce'li Saygıdeğer Olta Balıkçısı Yavuz Abi'ye kucak dolusu selâmlar...ERCAN 1977 BURSA
Ercan ben turna için Shimano Catana 2500 fb. kullanıyorum iyi ama geçen bozuldu zor bela aldığım yer ücretsiz yaptırdı biraz canımı sıktı, sadece Okuma ömür boyu garanti veriyor sorun ne olursa olsun. İp olarak Mitchell 0,16 var bende ip te fiyat 15 ten 100 lere kadar çıkıyor bojin için iyi diyelerde var.Ama makinen ipe uygun değilse çok karışıyor makinde shimano catana daiwa da ve bazı diğer markalarda makara yapısı ipe uygun bunlara dikkat et düz bir kafa olursa karışma ihtimali artıyor.
Ercan bey güzel dilekleriniz ve samimi ifadeleriniz için teşekkürler. Yiğido diyarı Sivas'tan yeşil Bursa'ya kucak dolusu sevgiler.Faydalı olabilirsek ne mutlu bize
Yavuz bey fc kaplamalı misinalarda kalınlık artışı olduğu doğrudur fakat Hikaru misina Fc özelliği için değil de mükemmel esneme ve mukavemeti için favorimdir. Bu misinayı kullanırsanız ne dediğimi anlayacaksınız üstelik ekonomik fiyatı da cabası :thumb:
Gökhan Kardeş merhaba.İlgi ve alakan için çok çok teşekkür ederim.Değerli tecrübelerin , bizlere ışık tutacaktır , inşaallah.Tekrar görüşmek üzere , herşey gönlünce olsun , inşaallah.Bursa'dan Ankara'lı Gökhan Kardeş'e kucak dolusu selâmlar...ERCAN 1977 BURSA
oskar ultrayı bir dene... 8 liraya bulabileceğin en iii misina bence. fc kaplamalı ama olsun derim, yavuz abiye de katılıyorum bence de fark etmiyor turnaya. misinada sağlamlığına önem verilmeli ömür boyu kullanılacak değil zaten. bide şöyle diyiim silikonda önüne çelik tel takınca turna görmüyoda fc kaplamalı misina kullanınca mı görüyor bide öle düşünün... bence o kadar kafa yormaya değmez balığın geleceği varsa zaten geliyo. yoksa ne kullanırsan kullan gelmiyor. sahtelerini kaybetmek istemiyorsan tavsiyemdir. 0,28 atımı çekeri gayet gzl. misinanın burulmasını istimiyorsan kaşık kullanmanı tavsiye etmem, çünkü suçu misinaya kesiyolar sonra. bide şunu belirteyim o ucuz 0,20ıiği yirmeş otuz liralık ip misinalardan sağlamdır kendim test ettim.
Ercan merhaba 2500 makara eğer sürekli turna sudak vb avına gidiyorsan küçük kalır. Bence 4000 makina almalısın. Hem atış mesafesi hem de makina gücü ve dayanıklılığı konusunda sorun yaşamazsın. İp misinaya gelince, 1,5 metrelik balıklar çekmiyorsan 0,15 mm kaliteli mesela Shimano Powerpro misina yeterlidir. Ben sürekli 0,11-0,15 arası kullanıyorum. Ancak bunun önüne 1,5 m kadar 0,35-0,40 arası fluorocarbon leader misina bağlamalısın. Bu sayede (turna için gerekmese de) balığı ürkütmeyen, ayrıca büyük balıklareın kafa vuruşlarında esneyerek tampon etkisi yapan bir leaderin olur. Bir de tabii fluorocarbon ilişkenlere takıldığında ip misina gibi hemen kesilmez, midyelere ağaç dalı ve taşlara sürtündüğü zaman kopmaz. Gerektikçe değiştirir, pahalı ip misinanı korursun. Misinaların çekerinde fluorocarbonun ip misinadan az daha düşük çekeri olmasına dikkat edersen, takıldığında koparman gerektiğinde (tabii zedelenen yeri yoksa) hep FC misina kopar, ipin sana kalır. Rasgele
Ben başlıktaki "ip misina" kısmına dikkat etmeden mono misina tavsiyesinde bulunmuşum. Öncelikle özür dilerim. 0,20 ip misina kalın gelecektir. Tavsiyem "0,13 mm savagear adrenaline" dir.