Turna Avinda Kamiş Seçimi üstadlar Yardim Bekliyorum

Konu, 'Kamışlar' kısmında oguzhanyildirimoglu tarafından paylaşıldı.

1. oguzhanyildirimoglu

oguzhanyildirimoglu oğuzhan

Favori Kamış:
    okuma salina
    Favori Makine:
    Ryobi 4000 vi
    En İyi Avı:
    turna 3kg
    Arkadaşlar biliyorum bu konuda bir çok konu açılmış durumda ama direk istediğim cevapları bulamadım

bende bir çok kamış bulunmakta parçalı kamış hariç ancak en son çıktığım avda tahminim bottan gördüğüm kadarıyla parçalı 2,70 cm kamış kullanan iki arkadaş kamışlara verdikleri aksiyonlar sayesinde kimse turna yakalayamazken onlar 1 saatin içinde 7 adet turna aldılar

Bende ki kamış remixon carbon kaliteli bi kamış diye aldım ancak o adamlar ufak bir gerdirme ile benim kolum koparcasına atış yaptığım yerden daha uzağa atıyolardı ve kamışı doğru şekilde kullanmayla balık avında 1 adım öne geçiyolardı bu yüzden en kısa zamanda bu kamışların ne olduğunu bulup almaya karar verdim

Siz değerli üstadlarım bu konuda bana önerebileceğiniz kaliteli kamışlar nelerdir

Ben bottan ve kıyıdan avlandığım için tercihim 2.70 cm olanları

2. aykut1970

aykut1970 aykut

Öncelikle 2.70 kamış bot için çok uzun sana tavsiyem bot için 1.80 veya 2.00 kamış kullanman olacak Kamışın atarınıda 15-30 veya 15-45 gibi misinanında 0.12 ip misina olarak seçersen hem seni yormaz hemde hayal bile edemediğin mesafelere atabilirsin;)
    kullanacak olduğun kamışın markası ve fiyatı çokta önemli değil;) ;)

3. Feridun

Feridun feridun

Favori Kamış:
    El oltası
    En İyi Avı:
    Kaya balığı
    Uğuzhan merhaba....
    Şiddetle Okuma salina 240 diyorum...;)

4. western222

western222 Süleyman

Favori Kamış:
    RON THOMSON TYRAN 2.70 cm
    Favori Makine:
    DAM QUICK EFFZETT 735 RD
    at-çek avlarında spin kamış kullanmanı öneririm.özellikle de 2.40-2.70 m.atarı da en fazla 40 gr olmalı.benim kıyıdan levrek avında kullandığım kamış 2.40 2-25 gr atarlı d.a.m e-motion kamış,at-çek için çok güzel.son günlerde bir tane de yeni çıkan okuma salina spin kamış almayı düşünüyorum.bir incele istersen...

5. western222

western222 Süleyman

Favori Kamış:
    RON THOMSON TYRAN 2.70 cm
    Favori Makine:
    DAM QUICK EFFZETT 735 RD
    benden önce davranmışsın okuma için :D

6. cogito74

cogito74 ibrahim

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    9 tane istavrit
    kullanilan sahtelerin agirligina gore degisir diyelim. birde ip misina.elimde lineaeffe s flex vardi. en son 15 gr lik sahte ile ip misina taktiktan sonra ilk attigimda gittigi noktaya ben bile inanamadim. ve atistaki verebildigin aksiyon onemli.onuda ata ata ogreniyorsun. bu arada yeni bi 15-60 gr atarli shimano basterra 245-275 olan kamistan edindim daha deneme firsatim olmadi bugun gecti elime.ama bu yonde tavsiyelerden sonra aldim. atari yuksek sectim cunku lineaeffe 5-30 gr idi.ama bassterra gerek yapisi ve gerek isciligi ile hali ile ciddi iyi. internete bir sitede basterra ile kampanya var.156 tl gibi. bassterra daha cok deniz icin onerilsede iki ayri boryda kullanilabilir olmasi avantaj...ama ayirdigin butceyi soylersen ustalar daha iyi onerilerde bulunacaktir. ben tavsiye edecek kadar ustalasmadim. paylastiklarim benimle paylasilanlar...

7. oguzhanyildirimoglu

Favori Kamış:
    okuma salina
    Favori Makine:
    Ryobi 4000 vi
    En İyi Avı:
    turna 3kg
    Üstadım kaçlık 10 -40 atarlımı?

8. oguzhanyildirimoglu

Favori Kamış:
    okuma salina
    Favori Makine:
    Ryobi 4000 vi
    En İyi Avı:
    turna 3kg
    Üstadlarım teşekkür ederim yorumlarınız için büyük istek üzerine hemen okuma salin 2.40 siparişi verdim bol bereketli hayırlı avlarda kullanmak dileğiyle hepinşize çok teşekkür ederim

9. eminertürk

eminertürk emin ertürk

Favori Kamış:
    shimano catana
    Favori Makine:
    penn sargus shimano baitrunner 6500b
    En İyi Avı:
    yildizli trakonya 53 cm 1,5kg sinarit 1,75kg
    london pelistick arkadaşım kullanıyor bende shimano catana var çok büyük balık gelmediği sürece fark olacağını sanmıyorum fiyatı uygun üstad Vedat Abayoğlu bana tavisye etmişti fiyat performanta 1 numara olduğu için bence başka birşey alma
    sayılarımala

10. enginson

enginson engin

Favori Kamış:
    daiwa crossfire(spin) okuma salina
    Favori Makine:
    shimano catana 400 fb, ryobı ecusima 6000vi, okuma avanger 65
    evet salnayı bana da çok tavsiye ettiler. şu an için henüz almadım ama ben de almayı düşünüyorum güzel kamış gittim gördüm cengiz balıkçılıkta ordaki arakdaşlar ilgilenip özelliklerini anlatılar. güzel kamış gerçekten.

11. oguzhanyildirimoglu

Favori Kamış:
    okuma salina
    Favori Makine:
    Ryobi 4000 vi
    En İyi Avı:
    turna 3kg
    Cidden bu kamışı üstadların tavsiyesi üzerine aldım daha deneme şansım olmadı ama işcilik kalite belli ediyor 10 numara bi kamış teşekkür ederim