TURNA AVINDA KULLANABİLECEĞİMİZ MAKİNALAR HANGİLERİDİR?

Konu, 'Makineler' kısmında ercan1977 tarafından paylaşıldı.

1. ercan1977

ercan1977 Ercan

Favori Kamış:
    DAM ON-LINEAR tele spin 30
    Favori Makine:
    SHIMANO jhx 4000F
    En İyi Avı:
    Palamut 2 kg
    Değerli balıkavınet üyeleri merhaba.Turna avında randımanlı kullanabileceğimiz makinalar ve üzerinde olması gereken misina tavsiyelerinizi bekliyorum.Tüm balıkavınet üyelerine , turna sezonunda başarılar dilerim.Herşey gönlünüzce olsun inşaallah.Bursa'dan kucak dolusu selâmlar...ERCAN 1977 BURSA

2. sazancıı

sazancıı gökhan batu

Favori Kamış:
    Daiwa mini spin 180
    Favori Makine:
    Shimano catana 2500 FB (Fener Bahçe:)))
    En İyi Avı:
    55 CM. TURNA, 52 CM. SUDAK, 6,5 KG. AYNALI,5 KG YAYIN
    bence 20 lik veya 30 luk olması yeterlidir.
    marka ve model işin maddi kısmı ama bende albastar admiral 20 lik vardı onunla başladım şimdi shimano catana 2500 fb aldım bu bozuldu av bayi zor bela yaptırdı hiç bir makinada garanti yok bu yaşadığım olaydan sonra artık alsam alsam Okuma alırım ömür boyu garanti veriyorlar.

Misinaya gelince 0.15 lik 0.25 arası İP MİSİNA bağla sahteyi de suda bırakmazsın ince olduğu için uzak atış yaparsın.

3. HakanDurgut

HakanDurgut Hakan

Favori Kamış:
    SavageGear Bushwhacker XLNT 240cm 10-40gr
    Favori Makine:
    SHIMANO Stradic CI4 3000F
    En İyi Avı:
    88cm 4kg Yayın (spin takım ile)
    Öncelikle sahte yem ile avlanacaksanız spin bir kamış ve buna uygun spin makine tercih etmelisiniz..

2.40 2.70 boylarında ve atar aralığı 10-30 10-40 gr olan spin kamışlardan seçebilirsiniz.. hafif ürünler sizi yormaz bu yüzden dikkate alın derim.. ben 4.20 surf kamış ile at çek yaptığım günlerimi biliyorum :)

bence makinede 30luk yeterlidir..
    artık bunların markası, kalitesi, özellikleri, vs. durumlar fiyatına etki ediyor..
    örneğin spro passion 730 sağlam ve bu işe oldukça yeterli bir makine uzun yıllar kullanırsınız..

forumda daha derin konular mevcut spin kamış yada spin makine yazıp aratabilirsiniz..

4. ercan1977

ercan1977 Ercan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    SHIMANO jhx 4000F
    En İyi Avı:
    Palamut 2 kg
    Gökhan kardeş merhaba.İlgi ve alakanız için , çok çok teşekkür ederim.Detaylı ve işe yarayacak bilgiler vermişsiniz.Ben halihazırda shımano JHX 4000 F kullanmaktayım.Misina olarak da geçenlerde , iki sene kadar önce aldığım , ASSO Double Strench 0,28'lik sardım.Bir sefer denizde , bir sefer de 2 hafta önce turna denemesinde kullandım.Fakat turna için , av bayii ahbabımda gördüğüm , shımano sıenna 2500 fb makina'yı tavsiye etti.Kamış olarak da Daıwa crossfıre 2,40'lık 10-30 gr. atarlı kamış ile kaşık ve silikon avcılığı'nı tavsiye etti.Sizlerin de vermiş olduğunuz bilgilerle beraber , tekrar değerlendirmeye alacacağım.Mutlu , huzurlu , bereketli , başarılarla ve extra trofe balıklarla dolu , sağlıklı bir hayat dilerim.Herşey gönlünüzce olsun , inşaallah.Bursa'dan , Ankara'lı Gökhan kardeş'e kucak dolusu selâmlar...ERCAN 1977 BURSA

5. ercan1977

ercan1977 Ercan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    SHIMANO jhx 4000F
    En İyi Avı:
    Palamut 2 kg
    Hakan kardeş merhaba.İlgi ve alakanız için , çok çok teşekkür ederim.Sizler de Gökhan kardeşimiz gibi , değerli bilgilerinizi esirgememişsiniz.Paylaşılan bilgiler , dalında olmuş meyva gibi tatlı ve faydalıdırlar.İp misinadan bahsetmişsiniz.Doğrusu ben , daha ip misina kullanmadım.Sizlerin kullanmış olduğunuz ip misina markası hakkında tavsiyenizi bekliyorum.Spin makinası aldığımda onun üzerine sarmayı isterim.Mutlu , huzurlu , bereketli , başartılarla ve extra trofe balıklarla dolu , sağlıklı bir hayat dilerim.Herşey , gönlünüzce olsun inşaallah.Bursa'dan , Tekirdağ-Çorlu'lu Hakan kardeş'e kucak dolusu selâmlar...ERCAN 1977 BURSA

6. zucchero

zucchero Bora

Favori Kamış:
    Cormoran Bull Fighter 2,10mt 10-40gr, Shimano Alivio CX 2,10 7-21gr
    Favori Makine:
    Shimano Exage 3000SFC, Daiwa Sweepfire 2500
    Ercan,
    Asso DS iyi bir misina ama turna için bir ip misinaya geçmeni öneririm. Önerildiği üzere spin makine ve oltasının hafif olması önemli. Yoksa 1-2 saat sonra kasların ağrımaya başlıyor ve yoruluyorsun. Parçalı kamış genelde teleskop olanlardan hafif oluyor. Makineyi de 2500 alırsan kafi derecede hafif bir set olur. Ben 40-45 TL'ye satılan daiwa sweepfire makine ve 80-85 TL'lik shimano kamış kullanıyorum ve şimdilik ikisi de bir arıza çıkarmadı.