Turna avında ölü yem

Konu, 'Tatlı SU Balık Avcılığı' kısmında eozsoyeri tarafından paylaşıldı.

1. eozsoyeri

eozsoyeri Erdem Özsoyeri

Merhabalar turna avında şamandıralı takım ve ya dip takımı için canlı yem bulmak her zaman mümkün olmayabilir.Acaba kancaya deniz balığı takarsak verim alır mıyız ve hangi balık daha iyi olur?

2. eozsoyeri

eozsoyeri Erdem Özsoyeri

Verdiğiniz bilgiler için sağolun Can abi istavriti deniycem.Ben zaten turna sezonumu daha açamadım ki kapatıyım abi :D gelecek sezon için soruyorum ilkbaharda sezonun açılmasıyla turna sahte yeme nazaran canlı yeme daha çok rağbet gösteriyormuş da onun için araştırıyorum.Tekrar teşekkürler.

3. RAUGH

RAUGH Can Özçiçek

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    70 cm turna
    Erdem canlı yemle turnayı almak kolay, önemli olan bence sahte yemle alabilmek. Şahsi fikrim turna avı sahte yemler ile daha zevkli oluyor. Ben meps ve rapala çeşitleriyle at çek yapmayı tercih ediyorum.

4. Cevat Ergin

Cevat Ergin Cevat ERGİN

Yabancı kaynaklı sitelerde turna avında yağlı uskumru kullanılıyor,fleto veya yarım kesilmiş ilk önce yemleme yapılıyor.Ben sezon başında uluabatta denedim bir kaçkez ama randıman alamadım,hızlı akan su yemleme için kokuyu muhafaza etmedi ondan.En iyi avlanma şekli at-çek silikon ve sahte balıklar,adapazarı mollaköyde ise canlı yem şamandıralı olta sonuç veriyor.Malzemeye göre verim artıyor.Little cleo kaşıkların rakibi yok.

5. RAUGH

RAUGH Can Özçiçek

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    70 cm turna
    Cevat abi müsadenle bir öneride bulunmak istiyorum. Örnek olarak istavriti alırsak balığın diri olması ve iğnede uzun sürede durabilmesi yönünden tercih edilebilir. Avlağa gitmeden önce balıkları evde gazete kağıdında 1-2 saat kadar bekletirsek balık daha da sertleşiyor. Ayrıca iğneye takacağımız istavritin temizlenmemiş olması ve iğneye taktığımızda dar uçlu bir bıçakla karın bölgesine her iki yandan küçük delik açarsak daha verimli olur düşüncesindeyim.

Yapay yemlerde ben kişisel olarak vobler ve meps çeşitleri kullanıyorum. Sasi ve kaşık çeşitlerinden elimde bolca olmasına rağmen aksiyon veribilmesi açısından vobleri her zaman tercih ederim.

6. murat41

murat41

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    vatoz 46,7 kg
    Erdem kardeşim ölü yemledetutulur açıklayım şöyle sardalye veya istavriti alırsın çelik bedeni balığın ağzından sokup arkadan çıkarırsın üçlü kanca ağzında kalır arkadan çıkan ucu bedene bağlarsın dip yaparsın buna çökertme denir.Ama sen boş ver bunları yeni sezonda hafta sonları atla otobüse gel.:yani beni takip et yeter :D

7. eozsoyeri

eozsoyeri Erdem Özsoyeri

Tüm öneriler için çok teşekkür ederim.Ciddi anlamda ilk defa turnaya gideceğim sezon açılınca:)planım şöyle:
    iki olta mantarlı takımla canlı bulabilirsem canlı(kızılkanat gümüş vs) bulamazsam ölü (istavrit)yemle suda bekleyecek.İki kişi de kaşık,vobler,silikon ve döner kaşıkla atçek yapıcaz.Nasıl??Baktık olmadı bekle beni Murat abi :D
    Bu Little Cleo kaşıklar çok övülüyor bunun diğer kaşıklardan farkı ne acaba netten baktımda pek bir fark göremedim:)İstanbul'da nerede bulabilirim bu marka kaşıkları?

8. murat41

murat41

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    vatoz 46,7 kg
    Erdemcim ben anlamam Little Cleo dan 2 veya 3 numara alba kaşık atıyosun çekiyorsun balığı okadar:D

9. Cevat Ergin

Cevat Ergin Cevat ERGİN

Sevgili Can, denemedim ama seninde dediğin gibi bende at-çekten hoşlanıyorum turnada yani sırf o disiplinde avlanmak için gidiyorum desem doğrudur,bildiğin
    iz gibi turna bir predatör hafif az çekerli bir kamış ufak kalibre makine ve kaşığın ,voblerin ucunda turna...

10. Cevat Ergin

Cevat Ergin Cevat ERGİN

Aşağıdaki linkten balık cinslerine göre kaşıkları inceleyebilirsiniz,biraz pahalı oyuncaklardır ama kesin sonuç verir. 50 yıldır kullanılan klasikler.Rapala,yo-zuri kadar olmasalarda yakındır fiyatları
    http://www.acmetackle.com/scripts/fishtips.html

Son düzenleme: 28 Kasım 2007
  11. erdemyılmaz

erdemyılmaz ERDEM YILMAZ

Favori Kamış:
    DURUMA GORE BİLDİGİM HER TÜRLÜ YASAL MALZEME
    En İyi Avı:
    EŞKİNE 1,5 KG.,56 CM. TURNA
    en üst iki silikon prologic
    özellikle ikincisini RattleSmolt modelini tek geçerim

12. Conqueror

Conqueror Ahmet Fatih Eryılmaz

Favori Kamış:
    Silstar at makara 50 lik , Silstar Bx makara 50 lik ,Silstar 2,70 m iki adet kamış
    En İyi Avı:
    100 gr israil sazanı
    turna avında şamandıralı takım kullanacaksanız ,istavrit takabilirsiniz, biz iyi netice aldık . Tavsiye ederim ,ama çelik beden kullanmalısınız takımda.

13. sümer34

sümer34

Favori Kamış:
    Kamış
    En İyi Avı:
    turna 6,5 kg,aynalı sazan 14 kg
    ben turnada istavriti denedim olumlu sonuç aldım :)

14. Suatreis

Suatreis

Sardalya yı deneyin çok daha olumlu sonuçlarla karşılacaksınız.;)

15. mustafaarkac07

mustafaarkac07 mustafa arkaç

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    turna 2 kılo
    arkadaslar ben turna avıını cok sevıyorum ama bu aralar turnalar cekıldı galıba antalyadan ne bır takıp oluyor ne bır zıplama buna yorum yapacak arkadas varmı bılımsel:)

16. balikci

balikci

Turna avı şu aralar zaman yasağı kapsamında.
    1 Nisana kadar bu yasak sürecek, 1 Nisandan sonra Turna balığının avcılığı serbest olacak, lütfen 1 Nisana kadar Turnalara dokunmayın.

Bu arada profilinizden isiminizi ve doğum tarihini girerseniz size hitapta kusur etmemiş oluruz.