Merhabalar turna avında şamandıralı takım ve ya dip takımı için canlı yem bulmak her zaman mümkün olmayabilir.Acaba kancaya deniz balığı takarsak verim alır mıyız ve hangi balık daha iyi olur?
Verdiğiniz bilgiler için sağolun Can abi istavriti deniycem.Ben zaten turna sezonumu daha açamadım ki kapatıyım abi gelecek sezon için soruyorum ilkbaharda sezonun açılmasıyla turna sahte yeme nazaran canlı yeme daha çok rağbet gösteriyormuş da onun için araştırıyorum.Tekrar teşekkürler.
Erdem canlı yemle turnayı almak kolay, önemli olan bence sahte yemle alabilmek. Şahsi fikrim turna avı sahte yemler ile daha zevkli oluyor. Ben meps ve rapala çeşitleriyle at çek yapmayı tercih ediyorum.
Yabancı kaynaklı sitelerde turna avında yağlı uskumru kullanılıyor,fleto veya yarım kesilmiş ilk önce yemleme yapılıyor.Ben sezon başında uluabatta denedim bir kaçkez ama randıman alamadım,hızlı akan su yemleme için kokuyu muhafaza etmedi ondan.En iyi avlanma şekli at-çek silikon ve sahte balıklar,adapazarı mollaköyde ise canlı yem şamandıralı olta sonuç veriyor.Malzemeye göre verim artıyor.Little cleo kaşıkların rakibi yok.
Cevat abi müsadenle bir öneride bulunmak istiyorum. Örnek olarak istavriti alırsak balığın diri olması ve iğnede uzun sürede durabilmesi yönünden tercih edilebilir. Avlağa gitmeden önce balıkları evde gazete kağıdında 1-2 saat kadar bekletirsek balık daha da sertleşiyor. Ayrıca iğneye takacağımız istavritin temizlenmemiş olması ve iğneye taktığımızda dar uçlu bir bıçakla karın bölgesine her iki yandan küçük delik açarsak daha verimli olur düşüncesindeyim. Yapay yemlerde ben kişisel olarak vobler ve meps çeşitleri kullanıyorum. Sasi ve kaşık çeşitlerinden elimde bolca olmasına rağmen aksiyon veribilmesi açısından vobleri her zaman tercih ederim.
Erdem kardeşim ölü yemledetutulur açıklayım şöyle sardalye veya istavriti alırsın çelik bedeni balığın ağzından sokup arkadan çıkarırsın üçlü kanca ağzında kalır arkadan çıkan ucu bedene bağlarsın dip yaparsın buna çökertme denir.Ama sen boş ver bunları yeni sezonda hafta sonları atla otobüse gel.:yani beni takip et yeter
Tüm öneriler için çok teşekkür ederim.Ciddi anlamda ilk defa turnaya gideceğim sezon açılıncaplanım şöyle: iki olta mantarlı takımla canlı bulabilirsem canlı(kızılkanat gümüş vs) bulamazsam ölü (istavrit)yemle suda bekleyecek.İki kişi de kaşık,vobler,silikon ve döner kaşıkla atçek yapıcaz.Nasıl??Baktık olmadı bekle beni Murat abi Bu Little Cleo kaşıklar çok övülüyor bunun diğer kaşıklardan farkı ne acaba netten baktımda pek bir fark göremedimİstanbul'da nerede bulabilirim bu marka kaşıkları?
Sevgili Can, denemedim ama seninde dediğin gibi bende at-çekten hoşlanıyorum turnada yani sırf o disiplinde avlanmak için gidiyorum desem doğrudur,bildiğin iz gibi turna bir predatör hafif az çekerli bir kamış ufak kalibre makine ve kaşığın ,voblerin ucunda turna...
Aşağıdaki linkten balık cinslerine göre kaşıkları inceleyebilirsiniz,biraz pahalı oyuncaklardır ama kesin sonuç verir. 50 yıldır kullanılan klasikler.Rapala,yo-zuri kadar olmasalarda yakındır fiyatları http://www.acmetackle.com/scripts/fishtips.html
turna avında şamandıralı takım kullanacaksanız ,istavrit takabilirsiniz, biz iyi netice aldık . Tavsiye ederim ,ama çelik beden kullanmalısınız takımda.
arkadaslar ben turna avıını cok sevıyorum ama bu aralar turnalar cekıldı galıba antalyadan ne bır takıp oluyor ne bır zıplama buna yorum yapacak arkadas varmı bılımsel
Turna avı şu aralar zaman yasağı kapsamında. 1 Nisana kadar bu yasak sürecek, 1 Nisandan sonra Turna balığının avcılığı serbest olacak, lütfen 1 Nisana kadar Turnalara dokunmayın. Bu arada profilinizden isiminizi ve doğum tarihini girerseniz size hitapta kusur etmemiş oluruz.