Turna avında rapala veya sasi olarak bana tavsiye edeceğiniz nasıl şeyler nasıl almalıyım (ANKARA'da). Nasıl avlamalıyım?
kücük dostum iyi aksamlar.. Sen turna avlamak istiyorsun ama turnalar da şu sıralar yumurta dökmek için hazırlanıyorlar veya yumurta dökmeye başladılar bile yani 31 mart 2009 tarihine kadar da devam edecekler. sen bu işin püf noktalarını öğren simdiden ama 31 marttan sonra git turna avlamaya... Sana bir abi tavsiyesi Bu arada kullanacagın silikondan sahteler özellikle de Tatlı su levreği ve kucuk turna şeklindekiler cok etkili oluyor. Özellikle de sunu bil ki avlanacagın golde var olan balık turlerninin silikonlarını bulABİLİRSEN cok daha iyi av yaparsın.. RAstgele http://www.spotbalik.com.tr/index.php?target=products&product_id=33265 burdak iörnek gibi
bu balığa karşı olan ilgimde gün geçtikçe artmakda...ege bölgesinde acaba nerede mevcut hangi alanlar da var bu balık...
İşin ilginç tarafı Aytekinin verdiği link T.C. TARIM ve KÖYİŞLERİ BAKANLIĞI Koruma ve Kontrol Genel Müdürlüğü ne ait bir link.
. Cengiz Bey Aytekin arkadaşımız yaşam alanı olarak belirtmiş. Yazıyı yayınlayan Site : "T.C. TARIM ve KÖYİŞLERİ BAKANLIĞI Koruma ve Kontrol Genel Müdürlüğü " Amatör avcılık konusunda Sizin dediğiniz gibi Bize yasak olan maddeler mevcut.Haklısınız.
Ama ticari avcılık yapılan göller barajlar var ve turna balığının avlanması ve satılması yasak değil . pazarda satılan balıkların hepsi oltayla avlanmıyor. ayrıca yasa sadece amatör balıkçılık tebliğinden ibaret değil. -tamamen yanlış ve yasadışıdır- -amacım sadece ilgili kurumların konuya nekadar duyarlı olduklarına parmak basmak- ifadesi çok katı değil mi? bilmediğimiz şeyleri yok ve yasak olarak kabul edemeyiz ki. bence eleştirmeden önce okuyup öğrenmemiz daha uygun bir yol olur.
Cengiz kardeş estahfulullah herkes bir anlık hatalar yapabilir sizde içinizdeki amatör duygularla anlık tepki vermişsiniz saygı ile karşılıyorum ama unutmamalıyızki ticari avcılığa açık göllerimiz bulunmaktadır ve bu göllerde pinter,paragat ve ağla ticari balıkçılık yapılmaktadır ve ticari belgesi olanlar için bu avlanma yöntemleri gayet yasaldır ama beni asıl üzen bahsi konu olan bu sayfada avlanma yöntemleri arasında zıpkınında bulunması oysaki iç sularda zıpkın avcılığı kesinlikle yasaktır ticari avcılıkta hem iç sularda hemde denizlerde yasaktır ama malesef sayfanın dibinde zıpkıncılıkta gözükmektedir