Turna Canli Oltasi Nasil Hazirlanir

Konu, 'Tatlı SU Balık Avcılığı' kısmında ankaralı77 tarafından paylaşıldı.

  1. ankaralı77

    ankaralı77 MEHMET

    Mesajlar:
    14
    Şehir:
    ANKARA
    Favori Kamış:
    ALBA STAR
    Favori Makine:
    ALBA STAR
    En İyi Avı:
    SAZAN 9 KĞ
    Merhaba Arkadaşlar Pek Turna Avina Gitmedim Hep Sazan Avina Gittim Kismet Olursa Bu Haftasonu Ankarada Kirikkaleye Veya Köprü Köye Turna Avina Gideceğim Ama Canli Yem Için Olta Nasil Hazirliyacağimi Bilmiyorum şamandirasi Malzemeleri Felan Yardimdi Olursaniz Sevinirim. Birde Bildiğiniz Yer Varmi Ankaraya Yakin Ilk Avimda Boş Dönmek Istemem :(
     
  2. balık kurdu

    balık kurdu ercan

    Yaş:
    50
    Mesajlar:
    1.862
    Şehir:
    istanbul
    En İyi Avı:
    4 kilo civarı kofana
    selam mehmet,turan arkadaşımızın verdigi aşagıdaki linkiten aradıgını bulabilirsin sanırım:)

    http://images.google.com.tr/imgres?...ev=/images?q=TURNA+OLTASI&hl=tr&lr=&sa=N&um=1
     
  3. denizci_kaptan

    denizci_kaptan Sami

    Mesajlar:
    1.398
    Şehir:
    İstanbul

    Tamamen avlanacağınız bölgeye göre değişir. Turna için en çok tercih edilen bölgeler sazlık kamışlık bölgelerdir. Bu bölgelerin derinliği de av için çok önemlidir. Turna yarım metrelik sığlıklara dahi rahatlıkla girip gizlenebilen bir balıktır. Genelde pusuya yatar. Ok gibi avına saldırır. Yöresel olarak Oklama denmesinin nedeni de budur.

    Bu nedenle canlı yem kullanılacak bölgede çok sessiz olunmalıdır. Sazlık bir bölge seçilecekse resimde link tam açılmasada üstte görünen küçük resim fikir verebiliyor. Sazlık bölgelerde yemlik balığın dibe takılıp karıştırmaması için şamandra kullanılmalıdır. Şamandranın altında derinliğe göre dibe değmeyecek kadar kalama verilip ucuna canlı yemi takarak başarılı sonuçlar elde edilir. Ancak akıntı varsa şamandranın altta kalan ucuna bir kurşun takılıp sabitlenir. Bu durumda şamandrayla kurşun arasına 3lü fırdöndü takılarak iki ucu bağlanır. Kalan 3. uca 1 m kadar .028 misinayla beden çıkarılıp ucuna iğne ve canlı yem takılır.

    Şamandra ve kurşun yerine 6.m kadar kargı kamışlardan alarak kamışı kıyıdan suya doğru eğikçe sabitleyerek canlı yemi kamışın ucundan direk tepeden indirmek çok daha başarılı sonuçlar vermekte. Bu yöntemde yemlik balığın suya 30 cm kadar girmesi yetecektir.

    Dip düz ve akıntısız ise o taktirde gezer tekli kurşunla takım hazırlanabilir.

    Ancak en önemli nokta takımı savururken çok kuvvetli savrulmamasıdır. Çünkü balık fırlayıp gidebilir. Takımın max 10 m ye gitmesi fazlasıyla yeterlidir. Bu nedenle iğneyi genelde yemin ensesinden takarak kuyruktan bir düğüm atmak en güvenli sistem olacaktır.