Arkadaşlar örgü misana dediler aldık,ama turnların dişleri ile başa çıkmıyorum bugün yine turnlanın ağızında bıraktık yemi.Kaçan balığa mı üzeleyim giden yeme mi ?Masakla kesemiyorum misinayı balık banamısın demiyor.idk
Çelik tel kullanmayı dene ben pek faydasını görmedim yani yakaladığım hiçbir turna yemi tamamen yutmamıştı o sebeple kullanmıyorum ama madem misinanı kesiyor bir dene istersen... Birde yemin kaç cm? ufak yem kullanıyorsan hem limit altı balıklara zarar verebilirsin hemde balık yemi tamamen yutabildiği için misinan kesilebilir... Rast gelsin...
Makastan daha keskin sayısız dişleri var. inanmazsın bir akrabamı kepçesiz çıkarmaya çalışırken bacaktan kaptı 6 dikiş attılar. bire bir şahidim. Çelik telsız hayatımda hiç avlanmadım desem yeridir...
Bende çok hava yapardım arkadaşlara benim makinede örgü misina var bişey olmaz diye.. bir gün şak diye kesti gitti bende artık çelik tek kullanıyorum
Turnanın kesemeyeceği örgü misina var ama, parası pek fazla. Çelik tel. Kalitelisinden, bilhassa 7x7 filan, kahve renkli bir tel. Ama 12 - 13 cm'den fazla olmamalı. Birde kalite bir fırdöndü ama gene kahve renkli ve küçük. Kahve renkli fırdöndü mü olur? Bronzdan yapılma, tatlı su fırdöndüleri kahve renklidir, siyah gibi durur ama mat olurlar, parlamazlar. Bolca var piyasada. Velakin, SPRO, Mustad, Quantum gibi kalite olanlardan ve küçüklerden seçin.
Valla bir üstadımın turna ile ilgili sözü dün gibi aklımda.. "Örgü-çelik tel ile yeme vuran, (ilgilenen) 1-2 balık mı? Yoksa misina ile vuran, (ilgilenen) 9-10 balık mı?" Ben ikincisini tercih ediyorum. Gerçi kıyıdan at-çek değil tekneden sırti ile avladım hayatımda ilk defa turnayı. 3 kişi misina ile avlandık. Hiç kesme olayı yaşamadık. At-çek'te ya da yemli de ne olur bilmiyorum. Ben yine misina kullanırım sanırım. (Sufix XL 0,30-0,35 yeşil )