TURNA= Giyotin

Konu, 'Tatlı SU Balık Avcılığı' kısmında admine tarafından paylaşıldı.

1. admine

admine admine

Favori Kamış:
    söğüt dalı (vsystem)
    Favori Makine:
    Okuma Trios40/ SHIMANO EXAGE 2500 FC
    En İyi Avı:
    kızılkanat 0,08 kg
    Arkadaşlar örgü misana dediler aldık,ama turnların dişleri ile başa çıkmıyorum bugün yine turnlanın ağızında bıraktık yemi.Kaçan balığa mı üzeleyim giden yeme mi ?Masakla kesemiyorum misinayı balık banamısın demiyor.idk

2. Taha

Taha Taha

Favori Kamış:
    Shimano Catana CX Tele Spin 2,10m/10-30gr
    Favori Makine:
    Shimano Catana 2500 FB
    En İyi Avı:
    Barracuda 53cm
    Çelik tel kullanmayı dene ben pek faydasını görmedim yani yakaladığım hiçbir turna yemi tamamen yutmamıştı o sebeple kullanmıyorum ama madem misinanı kesiyor bir dene istersen... Birde yemin kaç cm? ufak yem kullanıyorsan hem limit altı balıklara zarar verebilirsin hemde balık yemi tamamen yutabildiği için misinan kesilebilir... Rast gelsin...

3. stanlyy

stanlyy Fatih BAŞAR

Favori Kamış:
    Shakespeare ® Ugly Stik Lite 180, SHIMANO Nexave CX 210 M, D.A.M REVOLUTION TELE-X 270
    Favori Makine:
    SHIMANO RARENİUM CI4 3000 SFA, SHIMANO TECHNİUM 1000 FD
    En İyi Avı:
    Hamsi... :)
    Makastan daha keskin sayısız dişleri var. :) inanmazsın bir akrabamı kepçesiz çıkarmaya çalışırken bacaktan kaptı 6 dikiş attılar. :) bire bir şahidim. Çelik telsız hayatımda hiç avlanmadım desem yeridir...

4. fatihh

fatihh Fatih

Favori Kamış:
    Fury Caster ,L.Effe SeaMaster 4,20 Surf,ProCatch CS Ultra-2.40;Protackle FW-TS 3.60
    Favori Makine:
    Penn Affinty 7000, Okuma Avanger 30b
    Ouuvv kötü olmuş akrabanıza..

5. HakanDurgut

HakanDurgut Hakan

Favori Kamış:
    SavageGear Bushwhacker XLNT 240cm 10-40gr
    Favori Makine:
    SHIMANO Stradic CI4 3000F
    En İyi Avı:
    88cm 4kg Yayın (spin takım ile)
    Bende çok hava yapardım arkadaşlara benim makinede örgü misina var bişey olmaz diye.. bir gün şak diye kesti gitti bende artık çelik tek kullanıyorum :D

6. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Turnanın kesemeyeceği örgü misina var ama, parası pek fazla.

Çelik tel. Kalitelisinden, bilhassa 7x7 filan, kahve renkli bir tel. Ama 12 - 13 cm'den fazla olmamalı. Birde kalite bir fırdöndü ama gene kahve renkli ve küçük.

Kahve renkli fırdöndü mü olur? Bronzdan yapılma, tatlı su fırdöndüleri kahve renklidir, siyah gibi durur ama mat olurlar, parlamazlar. Bolca var piyasada. Velakin, SPRO, Mustad, Quantum gibi kalite olanlardan ve küçüklerden seçin.

7. 39348

39348

Valla bir üstadımın turna ile ilgili sözü dün gibi aklımda.. "Örgü-çelik tel ile yeme vuran, (ilgilenen) 1-2 balık mı? Yoksa misina ile vuran, (ilgilenen) 9-10 balık mı?"

Ben ikincisini tercih ediyorum. Gerçi kıyıdan at-çek değil tekneden sırti ile avladım hayatımda ilk defa turnayı. 3 kişi misina ile avlandık. Hiç kesme olayı yaşamadık.

At-çek'te ya da yemli de ne olur bilmiyorum. Ben yine misina kullanırım sanırım.
    (Sufix XL 0,30-0,35 yeşil )