Turna için aldığım takım...

Konu, 'Kamışlar' kısmında TheCloUd_Bursa16 tarafından paylaşıldı.

1. TheCloUd_Bursa16

TheCloUd_Bursa16 Özkan küçüK

Favori Kamış:
    Remixon KING 50
    En İyi Avı:
    Turna 8 kg, 8 kg SazaN
  2. Cevat Ergin

Cevat Ergin Cevat ERGİN

Sevgili Özkan, malzemelerini güle güle kullan ama yanlış seçim.Aldığın makine 50 lik, 40 bir makine gayet rahat işini görebilir hatta 35 lik çünkü anladığım kadarıyla 270 cm kamış seçtiğine göre at-çek yapacaksın bu şekilde avlanırken malzemelerin hafifliği önemlidir.Kamışa gelince onunda atarı yüksek 20-50, 30-60 , en fazla 40-80 gr atarlı bir kamış kullanabilirsin.Nedenine gelince atacağın silikon yemlere taktığın zokalı iğneler ile yem ağırlığı max.15-20 gr olur,kaşıklarda ise 20- 40 gr civarlarındadır.Fazla atar değeri olan kamış yemlerin yakına düşmesine sebep olur eğer değiştirme imkanın var ise aldıklarının ölçülerini küçültmeni tavsiye ederim.

3. TheCloUd_Bursa16

TheCloUd_Bursa16 Özkan küçüK

Favori Kamış:
    Remixon KING 50
    En İyi Avı:
    Turna 8 kg, 8 kg SazaN
    sevgili Cevat abi...teşekkür ederim:) ...oltacıya gittiğimde bu makinenin ilk 35 lik olanını istedim...makineye bakınca bir elin büyüklüğünden küçük olduğunu gördüm...makineyi turnada(sezonu açılınca sazan ve yayında da kullanacağım) kullandığımda oldukça ufak olcağını ve önümüzdeki sezonda da sazan ve yayındada kullanacağım aklıma geldi...şöyle bi biraz daha büyük bir makine olsun dedim ve büyük balıkları çekerken zorluk çekmeyeyim dedim...kamış ise oltacı abimin(sinan abimin) tavsiyesi...bu ürünleri kullanırken sana bir zorluk çıkarmaz dedi...zaten makine ne kadar büyük olursa olsun pek yorulmam...önemli olan balığı yakalama duygusu ve onun bana verdiği heyecan...gerisi bana vız gelir...saygılar...

4. Cevat Ergin

Cevat Ergin Cevat ERGİN

O zaman sorun yok kardeşim, turna için yazmış olduğundan öneri yaptım,hayırlı olsun tekrar. :)

5. cssturk

cssturk Cenk Bişgen

Favori Kamış:
    Bir sürü Kamış ve makina
    En İyi Avı:
    Turna
    Gule gule kullan

Hayirli olsun gule gule kullan.

Yalniz anlayamadigim birsey var. takimi almis ve 'bakalim begenecek misiniz?' diye sormussunuz bize ve arkadaslardan biriside kendi dusuncesini belirtmis aldigin takim hakkinda. ve siz bu arkadasin goruslerini begenmemissiniz. cunku zaten kendi gorusunuz var aldiginiz takim ile ilgili.

simdi siz satin aldiginiz takim hakkinda gercek fikirlerimizi mi bilmek istiyorsunuz?

yoksa sadece 'bravo! afferim! cok iyi bir tercih yapmissin!' gibi laflarla seni takdir etmemizi mi? :)

bence bu site hepimiz icin bir bilgi ve tecrube cenneti, faydalanalim. dogruyu arastiralim, bulalim ve paylasalim.

tekrar hayirli olsun, av raporlarini bekliyoruz.

6. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    kıyı balıkçılıgı standart malzeme oltakamışı ve makine
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    her av iyidir yeterki usule uygun olsun
    Özkan hayırlı olsun saglıklı günlerde kullan
    Cevat kardeşimizin dediği gibi ..aklında buunsun..
    eger maddi durumun müsait ise, birden fazla kamış ve makine alacaksan kullanacagın takımın agırlıgına ve elinde tutma sürene göre seçim yap...
    at çeklerde tüm gün hafif malzeme / iyi malzeme ve önemlisi iyi misina gerekir..
    kolay gelsin

7. esabi

esabi SENIOR MEMBER

Favori Kamış:
    reklama gerek yok
    Favori Makine:
    favori kamışım bölümünde yazıyor
    En İyi Avı:
    pulu imzamda
    özkan kardeşim hayırlı olsun güzel avlarda kullanmanı dilerim :) ama diğer abilerinin dediğini bende tekrarlıyayım motora bir sözüm yok ama kamışın atarı yüksek olmuş;)

8. erolarik

erolarik erol arik

önemli olan balıkçılık sevdan, takımlar teferruat rasgele...,

9. B@D_BoY

B@D_BoY WoLKaN

Favori Kamış:
    ....
    hayirli olsun kardes rastgele :)