sevgili abilerim, işte size turna için aldığım takımı sunuyorum...bakalım beğenecek misiniz?... bu makine... http://www.avmarketi.com/asp/show_stock.asp?product=24-02.02.018 bu da kamış... http://www.avmarketi.com/asp/show_stock.asp?product=24-01.02.084 yorumlarınızı bekliyorum...saygılar ...
Sevgili Özkan, malzemelerini güle güle kullan ama yanlış seçim.Aldığın makine 50 lik, 40 bir makine gayet rahat işini görebilir hatta 35 lik çünkü anladığım kadarıyla 270 cm kamış seçtiğine göre at-çek yapacaksın bu şekilde avlanırken malzemelerin hafifliği önemlidir.Kamışa gelince onunda atarı yüksek 20-50, 30-60 , en fazla 40-80 gr atarlı bir kamış kullanabilirsin.Nedenine gelince atacağın silikon yemlere taktığın zokalı iğneler ile yem ağırlığı max.15-20 gr olur,kaşıklarda ise 20- 40 gr civarlarındadır.Fazla atar değeri olan kamış yemlerin yakına düşmesine sebep olur eğer değiştirme imkanın var ise aldıklarının ölçülerini küçültmeni tavsiye ederim.
sevgili Cevat abi...teşekkür ederim ...oltacıya gittiğimde bu makinenin ilk 35 lik olanını istedim...makineye bakınca bir elin büyüklüğünden küçük olduğunu gördüm...makineyi turnada(sezonu açılınca sazan ve yayında da kullanacağım) kullandığımda oldukça ufak olcağını ve önümüzdeki sezonda da sazan ve yayındada kullanacağım aklıma geldi...şöyle bi biraz daha büyük bir makine olsun dedim ve büyük balıkları çekerken zorluk çekmeyeyim dedim...kamış ise oltacı abimin(sinan abimin) tavsiyesi...bu ürünleri kullanırken sana bir zorluk çıkarmaz dedi...zaten makine ne kadar büyük olursa olsun pek yorulmam...önemli olan balığı yakalama duygusu ve onun bana verdiği heyecan...gerisi bana vız gelir...saygılar...
Gule gule kullan Hayirli olsun gule gule kullan. Yalniz anlayamadigim birsey var. takimi almis ve 'bakalim begenecek misiniz?' diye sormussunuz bize ve arkadaslardan biriside kendi dusuncesini belirtmis aldigin takim hakkinda. ve siz bu arkadasin goruslerini begenmemissiniz. cunku zaten kendi gorusunuz var aldiginiz takim ile ilgili. simdi siz satin aldiginiz takim hakkinda gercek fikirlerimizi mi bilmek istiyorsunuz? yoksa sadece 'bravo! afferim! cok iyi bir tercih yapmissin!' gibi laflarla seni takdir etmemizi mi? bence bu site hepimiz icin bir bilgi ve tecrube cenneti, faydalanalim. dogruyu arastiralim, bulalim ve paylasalim. tekrar hayirli olsun, av raporlarini bekliyoruz.
Özkan hayırlı olsun saglıklı günlerde kullan Cevat kardeşimizin dediği gibi ..aklında buunsun.. eger maddi durumun müsait ise, birden fazla kamış ve makine alacaksan kullanacagın takımın agırlıgına ve elinde tutma sürene göre seçim yap... at çeklerde tüm gün hafif malzeme / iyi malzeme ve önemlisi iyi misina gerekir.. kolay gelsin
özkan kardeşim hayırlı olsun güzel avlarda kullanmanı dilerim ama diğer abilerinin dediğini bende tekrarlıyayım motora bir sözüm yok ama kamışın atarı yüksek olmuş