Turna İçin Bu Renkler İş Yapar mı ? Yoksa Yanlış Seçim mi?

Konu, 'Sahte Yemler' kısmında alidag tarafından paylaşıldı.

1. alidag

alidag alişan

merhabalar , terkosta düzenli olarak avlanan ve tecrübesine inandığım bir abinin tavsiyeleriyle aldığım sahteler ama renklerin mavi tonları içermesi beni tereddüte soktu bu rekler iş yaparmı yoksa zaten olay aksiyonamı kalır ve son olarak hangi renkleri ağırlıklı seçmeliyim ?

İlk fotoraf oda içinde diğerleri güneş ışığında çekilmiştir.

2. stanlyy

stanlyy Fatih BAŞAR

Favori Kamış:
    Shakespeare ® Ugly Stik Lite 180, SHIMANO Nexave CX 210 M, D.A.M REVOLUTION TELE-X 270
    Favori Makine:
    SHIMANO RARENİUM CI4 3000 SFA, SHIMANO TECHNİUM 1000 FD
    En İyi Avı:
    Hamsi... :)
    Bizim buralarda fosforlu yeşil,sarı,turuncu renkler çok iyi iş çıkarıyor. Turnanın genel olarakta en iyi verim verdiği renkler bunlar. Bana biraz sizin renkler koyu gibi geldi ama elbet tavsiye edeninde bir bildiği vardır..

3. Fatih, sarı ve turuncu renkleri kaşıktamı kullanıyorsunuz gagalı sahtelerde mi? Ben mesaimin yarısını sarılı sahteye vermeme rağmen balıkları genelde kaşık ile aldım. Zaten sarı sahtemi suya hediye ettim. Artık silikon ve kaşık harici tercih yapmıyorum.

4. ozkan79

ozkan79 özkan

abi merhaba geçen hafta yakalanıp oltamdan düşen turna 18 numaraya atlamıştı aklında bulunsun.
    ayrıca bu markayı denedinmi bilmiyorum ama çok fenalar :D

5. stanlyy

stanlyy Fatih BAŞAR

Favori Kamış:
    Shakespeare ® Ugly Stik Lite 180, SHIMANO Nexave CX 210 M, D.A.M REVOLUTION TELE-X 270
    Favori Makine:
    SHIMANO RARENİUM CI4 3000 SFA, SHIMANO TECHNİUM 1000 FD
    En İyi Avı:
    Hamsi... :)
    Abi yukarıdaki 5 numara var ya benim kaşıkdada, sahtede favorim o desen ve renkler. O renk ve desenin aynısı discovery'nin kaşıklarındada var. Hiç bir zaman boş dönmedim desem yeridir. Ama malzeme olarak bende seninle aynı fikirdeyim benim turna tecrübem; ne varsa kaşıkta var. :)

6. 35fish

35fish ibrahim

Favori Kamış:
    Shimano aerocast 2.70 15-40 gr,shakespeare 2,10 10-25 gr-shakespeare2,70 ugly stick,1,98 cm
    Favori Makine:
    tica spin 3500,shimano exage 2500
    En İyi Avı:
    levrek 4,9 kg
    Ben İzmir bölgesinde deniz turnası avlıyorum bazen,bizim de en favori renklerimiz sarı turuncu beyaz ağırlıklı renkler oluyor.
    Bir de ilk sırada fotoğrafını koyduğunuz sahtenin daları en az 5 metre olmalı,avlağınız gerçekten o kadar derin mi ? Su o kadar derin değilse birkaç atıştan sonra dibe takılması kaçınılmaz,aklınızda bulunsun ;)

7. lineafee

lineafee iskender

Favori Kamış:
    lineaefee
    Favori Makine:
    okuma salina 65
    En İyi Avı:
    kofana
    değerli arkadaşım sahilden at çek yapacaksan bence ağır olan silikonlar çok daha iyi iş yapıyor sahilden sahtelerin dalma derinliklerini çok iyi hesaplamak gerekli ,silikonlarda ise bu sıkıntı yok tek sıkıntı iri bir balıktan sonra deforme olabiliyor.
    silikon renkleri sarı,yeşil ve beyaz olmasına dikkar et ama önemli olan ağırlık bunun yanında bir türlü turna yakalıyamıyorum diyen arkadaşlar varsa avlaK yerini değiştirsinler yada sahte çok yukarda

8. alidag

alidag alişan

Herkese yardimlari icin tesekkurler , kiyidan kullanmiycam dahteleri o yuzden derinlikten ziyade renklere kafam takildi :) Bu arada Ibrahim abi evet 5 metre dalari var :)

9. kovboy

kovboy MESUT

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    89cm turna 4,350kg
    Senelerdir yaptığım turna avlarında edindiğim en büyük tecrübe şudur turna o an canı neyi isterse ona saldırır.
    Bazen çok pahalı bir sahteye, bazen eskiden kalma 1 tl'lik paslı bir kaşığa, bazende hiç turna atlamaz denemeye bile değmez dediğin gösterişsiz bir silikona.Turna avını bu denli zevkli eşsiz yapanda budur zaten, sürprizlere açık olması bazen 30 metre ileri salladığın kaşığa daha suya düşer düşmez yapışması ,bazende ayağının dibine kadar metrelerce yemin peşinden gelip sana bir selam çakıp ardından dalga geçer gibi dönüp gitmesidir .
    Ama bir o kadarda inatçıdır eğer kafaya koyduysa yeme defalarca ölümüne saldırır,yakalanır ağzı yaralanır çoğu zaman bir yolunu bulup kurtulur ama orada bekler biryere gitmez 2 dakika sonra bir bakarsın az önce kaçırdığın ağzı yaralı turna yine oltanın ucundadır.
    Ne zaman ne yapacağı belli olmayan deli bir balıktır bu yüzden ben o sahte güzel iş yapar ,bu silikon iş yapmaz ,bu kaşık manyak turna alıyor diye hiçbir zaman demem tavsiye etmem.
    Ama hepsinden çeşit çeşit bulundururum yanımda duruma göre sık sık yem değiştirip o günkü sanslı turna yakalayıcıyı ararım çoğu zamanda hiç iş yapmayacakmış gibi görünen silikonlarla,kaşıklarla,sahtelerle turnayı alırım.

Sonuç olarak turna için sahte önerisi isteyen o iş yaparmı, bu iş yaparmı diye
    soran arkadaşlar için sadece şunu net olarak söyleyebilirim bu güne kadar oltamı ziyaret eden yüzlerce turnanın yaklaşık %70' kaşıkla yakalanmıştır.
    Saygılarımla,

10. sazancıı

sazancıı gökhan batu

Favori Kamış:
    Daiwa mini spin 180
    Favori Makine:
    Shimano catana 2500 FB (Fener Bahçe:)))
    En İyi Avı:
    55 CM. TURNA, 52 CM. SUDAK, 6,5 KG. AYNALI,5 KG YAYIN
    sahteler çok güzel şeçilmiş, o bölgeden birinin tavsiyesi çok önemli çünkü bir mekanda iş yapan sahte başka yerde iş görmeye biliyor.
    Ankarada 5-10 cm. lik beyaz sasiler var altında 3 lü iğne bulunan biz o olmadan ava çıkmayız ve her yerdede iş görüyor fiyatıda 3-5 lira. birde sahteler yuzori tobimaru mu acaba?

11. alidag

alidag alişan

Soylediklerinizi dikkate alarak bundan sonra bol degisimli denemeler yapicam ayrica dediginize katiliyorum ne yapacagi belli olmamasi bencede bu isi heycanli kilan.Cok tesekkurler verdiginiz bilgiler icin anlasilan kasik cesitliligini artirmak gerek.

12. alidag

alidag alişan

Evet gorunen o ki geriye denemek kaliyor.Tavsiye ettiginiz sasileri kisa surede olsa denedim ama hic verim alamadim o bolgede avlananlarla olan konusmalarimdan cikardigim sonucta en verimsiz yapay yemin sasi oldugu dediginiz gibi bolgeden bolgeye cok sey degisiyor.

13. sazancıı

sazancıı gökhan batu

Favori Kamış:
    Daiwa mini spin 180
    Favori Makine:
    Shimano catana 2500 FB (Fener Bahçe:)))
    En İyi Avı:
    55 CM. TURNA, 52 CM. SUDAK, 6,5 KG. AYNALI,5 KG YAYIN
    alişan kesinlikle o bölgede avlanan birisine danışmalısın. ama albastar toy ve armut kaşıklar bir klasiktir ve asla ölmezler ve iş yaparlar.

14. probzen

probzen Oğuz

En İyi Avı:
    37kg yayın
    sarı,yeşil ve beyazdan şaşmam,özellikle beyaz silikon çok verimli koliyle alıyorum ben kopartıyor turnalar habire silikon dayanmıyor :)

15. Zıpkıncı İbo

Zıpkıncı İbo İbrahim Can

Favori Kamış:
    Cressi, Mares, Tusa
    En İyi Avı:
    18 kg Akya
    Evet, o renkler is yapar ama deniz turnasinda. :)

Mavi -gri tonlardaki bu sahtelerin hepsi deniz avinda kullanilan sahteler.

Tatli su turnasi icin daha sari, turuncu, yesil tonlarda desenli (ozellikle de dikey cizgili, tatli su levregi gorunumunde olanlardan) kullanmakta fayda var.

16. alidag

alidag alişan

işte belli olmaz bakalım diye düşünüyorum ilk fırsatta deniycem ama fotoraftaki sahtelerden birinin hemen hemen aynısıyla 1 hafta önce 3 saatte 5 turna aldım o yüzden hala ümitliyim :)

17. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    iş yapacak olanı zaten 1 ve 2ci sıraya almışsınhihi (1ci resim ) aslında 1ci sahtenin daha başka renkleri vardı,şahsen onlardan birini tercih ederdim..

mesela ben olsam şu listeden, şu sahteleri alırım,,

kodlarını yazıyorum: 05 ,24, 22,09,14 kodlarını alırım :)

http://www.avmarketi.com/asp/product/11964/SAVAGEAR-4-PLAY-HERRING-Gagali-13cm

3 4 tane kaşık,5 6 kendinden kurşunlu silikonda aldımmı tamamdır bu iş:)

kaşıkda iş yapar,kendinden kurşunlu silikonda iş yapar,( balığı kıştırtacak hareketler yapman şartıyla )
    linkini verdiğim sahtede iş yapanlar listesinde,,daha bir sürü sahte var iş yapan,money var o zaman problem yokhihi

18. alidag

alidag alişan

para var huzur var diyosun yani Kadir abi :) e doğru sonuçta :) sevindim seninde ilgilenmene konuyla :) peki iş yapar dediğin turna için değil mi ? Bunları aldığım yerde strike pro vardı sadece ama zaten farklı renk ve çeşitlerde kaşık ve sahtelerim mevcut umarım bunlarda iş yapar :) buarada seni yakalamışken bir soru daha kaynatıyim araya SHIMANO VENGEANCE kamış ile SHIMANO VENGEANCE SEA BASS arasında atar dışında ne fark var sea bass i de tatlı suda kullanabilirmiyim ?

19. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    laptop türkce karekterlerden biraz yoksun!!hihi

bahsettigin spin kamislar hakkinda yorumsuzum,kullanmadim,
    lakin okuma alimuna yi tavsiye ederim:thumb: cok begenerek kullandigim bir kamis:) 6 spin kamisim var 3 ü okumahihi ,

gösterdigim sahteler tatli su turnasina has renkler,dip cekiyorsun!!
    klasik renkler den ziyade,farkli renkler kullan;) mesela verdigim kodlar icersinde,en dipte en iyi fark edilebilecek renkler,siralamaya göre,22,05,09;)