Selamlar.*Turna için 21 gr. Little cleo kaşık kullanıyorum. Bu kaşık forumlarda avcıgörünmesine rağmen ben çok başarı sağlayamadım. Bu başarısızlığımdakien önemli faktörün kaşığı çekme hızı olduğu konusunda bir fikre kapıldım.*Kaşık çekme hızım nasıl olmalı? Yavaş hızlı orta karar. Yada saniyede ortalama kaç cmMisina çekmeliyim. Yardımlarınızı bekliyorum
Evet balık yakalayamadımmı bulunan bir bahane .... kaşığı hızlı çektim yada yavaş çektim .... hava bulanıktı ondan tutamadım .... Yaa memet abi su bulanıkmı biraz .... Gece dolunay vardı deemi gibi gibi gibi. Ah be özgür. Bitmez bahanelerimiz bunlar Sadece tecrübe bana göre. Çünkü ben hemen her hafta balığa giderim. Ama ayda bir sefer verimli av olur diğer haftalar piknik Bin tane faktör vardır balık avında.. Saymakla bitmez valla
bide aydınlatalım kullanılan yapayın ağırlığına, sudaki hareketlerine, avlanılan bölgedeki derinlik ve yosun, ot var mı vs bunları bilmek lazım mesela temiz, ot olmayan, derin bölgelerde hafif kaşıklar yavaş yavaş çekilirken(daha ağır ve büyük yapaylar temiz bölgelerde de hızlı hızlı çekilir ki zaten büyük yapaylar trofeler içindir); derin olmayan, otlu yosunlu, bölgelerde zaten ağır olmayan yapaylar kullanılmalı ve hc bişeye taktırmıcak hızda hızlı veya normal hızda çekilmelidir ve oralarda ağır bi yapayı ordan cıkarmak mümkün olmaz dipte bırakırsınız
Duraklama olmadan çekilmeli diye biliyorum,duraklama olduğunda balık anlayıp geri dönebiliyor,hız olarakta ne çok hızlı nede çok yavaş belirli bir tempoyla çekilmeli
aksiyon yaratan en düşük hızda çekmek mantıklı bence .arada durmak hzılandırmak vs .ben levrekte hiç sabit hızda çekmiyorum.bazen 2 tur attiriyor bekletiyorum.
Aksiyona ve kullandığınız sahteye bağlı. Ben tatlısu kefalinde bunu denedim. Döner kaşığı hızlı sardığımda daha çok takip ve vuruş oldu. Hatta tereddüt etmeden atlıyorlardı. Ancak yavaş çektiğimde takip edip bırakıyorlardı.
:bolt: hem yavaş hem hızlı şöyle söylesem daha ıyı kayıkla gıderkende mısına dolaşıp elle cekerkende takılan var bunların icinde reeling artık karar senın:thumb: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.651196801575784.1073741826.100000564116739&type=1