Merhaba aldiginiz sahte göl levregi ve tabiki is yapar aslinda avlandiginiz bölgede turna var ise haraket eden herseye saldirdigi icin her turlu malzeme ile avlanmasi muhtemeldir önemli olan baligi kiskirtabilmeniz bunun icinde oltayi cekerken kamis ucundan sahteyi hareketlendirmek zaman zaman agir cekisler zaman zaman hizlandirip ve bekleterek cekmeler baligi av icin tetikler..
Ercan bey kaşık 1985 te hayatımda ilk aldığım kaşık çeşidinden. Atışı biraz zor oluyor. Paraşüt yapıp yavaçlıyor. Kaşık olarak albanın turna kaşığı bu işte en iyisi. Slikon için birşey demeyeceğim. Kaşık daha iyi avlar yapacaktır sanıryorum.
selamlar. dedimya ben pek anlamam tatlısudan,aldıgım yerdeki arkadaş kızılkanat sahtesi dedi,gerçi ne oldugunun pek önemi yok iş yapsın yeter teşekkürler ilginiz için
Bence turna ikisine de hayır demez,rastgeldiği takdirde ikisine de atlar.Ben de bu kaşığın bir değişiğini ve silikonunda kızılkanat değil turna yavrusu modelini kullanıyorum.
Bende açıkcası turna yavrusu şeklindekileri kullanıyorum. Sizin bu aldıgınız tatlısu levreği silikonunuda kullanıyorum bazen. Ancak turna avında tespit ettiğim bir silikon yem var gercekten cok iş yapıyor.. Silikon turna yavrusunun renk ve desenlerinde fosforlu yeşil ve tonlarından olusuyor fakat kuyruk kısmı kıvrımlı ve uzun, buda sahtenın yüzme esnasında inanılmaz bir hareket oluşturmasını sağılıyor. İşte çevredeki turnaları cezbeden ve otaya gelmesini saglayan da bu.. http://www.spotbalik.com.tr/index.php?target=products&product_id=33040 burda biraz benzeri var. Bir inceleyin isterseniz. RAstgele
Linkteki sahteyi turna da (siyah beyaz) bizzat kullandım. Mükemmel bir sahtedir. Herkese şiddetle tavsiye ederim. Ancak takılacak ağırlık şekli konusunda biraz düşünülmelidir.
Alperen abi çok haklısın gerçekten inanılmaz başarılı sahteler.ve küçük bir araştırma ile içinde kursun ve çarpma iğneleri ile birlikte üretilmiş olan bu tip sahteler kolaylıkla bulunabilir. RAstgele
İşte kastım da o. Bu sahteler için üretilen kafadan kurşunlu yuvarlak vs zokalar ile başarı oranı düşüyor. Çünkü kafadan kurşun hem hareketi kısıyor hem de balığı ürküyüyor. Arkadaşlar biraz düşünerek farklı çözümlerini kendileri bulacaktır. Ben sadece hatırlatıyorum. Benzer sahtelerden ziyade birebir aynı sahteyi turna için şiddetle tavsiye ederim. Denizde levrek avında da kıyıdan olmak şartıyla hiç tereddüt etmeden denenebilir. Sonuçlar şaşırtıcı olacaktır.
Ercan Beykardesim, Turnayi hem sahte ,hemde solucan , ölü veya canli balikla avlayabilirsin. Hava sartlarina göre balik farklilik gösterir, yagmurlu ve bulutlu havada baska, günesli ve acik havada basaka, birde günes batimi ve dogumunda..... Sahteleri denemek, bölgenin özelliklerine göre degisir, doguda farkli sahte ile , batida daha baska bir sahte ile alabilirsiniz. nedenine gelince, balik ne ile besleniyorsa ona yakin sahteler en idael olanidir........ Ilk resminizi bekliyoruz
Buna benzer bir sistem geliştirilebilir. bu şekilde kullanmanın klasik zokalara göre hem atış sırasında hem de çekerken hareketi engellememe konusunda faydası vardır. Sistem benzer mantıkla geliştirilebilir.
Ercan bey; Ben Turna avında özellikle cleo kaşık ve çeşitli markalardaki sert yemler tercih ediyorum.Şu mevsimde özellikle beyaz sassy yüzünüzü güldürecektir.
güzel sasilere aldanmamak lazım ben de çok aldandım zararını gördüm beyaz sasi yada kaşşıkla tutuluyor görünüşe aldanmayalım ...