Selamlar; Malum turna sezonu yaklaşırken bende eksiklerimi tamamlamaya çalışıyorum. Önceleri fazla bi bilgim yoktu turna hakkında. 3 metre 100-150 gr kamışımla gidip 5-10 gr sahteleri uzağa fırlatmak için kendimi paralıyodum Tabi nası misina kullanmalıyım filan bunlarıda bilmiyordum. Araştırdıkça , üstadların burda paylaştığı tecrübeleri okudukça öğrendim bir şeyler. Öğrenmeyede devam ediyorum. Bu vesileyle hepinize teşekkürü bir borç bilirim. Soruma geçeyim: Turna için kullanmak üzere flame makinama Okuma Bluefish 0.28 misina sardım. Uygun bi seçim olmuş mu? Kalınlık yeterli midir bilemedim. Açıkçası çok kalın misina da sarmak istemiyorum uzağa atış için. İlk fırsatta birde örgü misnia alıcam daha ince kullanabilmek için. Onda da 0.18 0.20 gibi bişey düşünüyorum. Doğru olur mu?
Turna için ince diyemem , ancak bence misinadan ziyade ip kullanmak daha iyi.Göl avcılığı zor , çok fazla dal , çıkıntı ,ot vs. var , ve takılma olasılığı çok yüksek.Bir de turna dişle ile misinayı çok rahat kopartabilir. Kalınlık ile ilgili çok endişe etmeyin levrek(deniz) gibi çok hassas ve huylu bir balık değil turna , dolayısı ile ip onu hiç rahatsız etmez. Ben 0,24 lük sasame ip kullanıyorum , sorun yok , sahte yada kaşık takıldığında geri getirebiliorum ipin sağlalığını kullanarak, turnada etkilenmiyor....
örgü misinalar çeker olarak daha sağlam bence 0.20 üzerine çıkmana gerek yok.. ben 0.16 istemiştim ellerinde yokmuş 0.19 savage-gear adrenaline gönderdiler.. üzerinde 28lbs/13kg yazıyor.. birde örgü misinalar normal misina gibi suya batmıyor kalınlaştıkça suya batması zorlaşır gibi geliyor bana.. örgü misina kullanımıda biraz zor, rüzgarlı havalarda sahteyi savurduktan sonra misinanın makinadan rüzgar gücüyle boşalmasına müsade edersen karışıp düğümleniyor.. biraz dikkatli olmak lazım, kullanımı normal misinalar gibi rahat değil.. ama avantajları daha çok.. saza takıldı hiç korkma dola eline yavaşça asıl sazı yırtar sahte geri gelir.. su içinde dala takıldı tut çıkar kıyıya.. büyük balık geldi iyi tasmaladıysan sürükle çıkar kıyıya bence örgü misina almalısın uygun fiyatlı seçip 2 makara alırsan birincide tecrübe edinip ikincide rahat kullanıma geçersin sararken çıkardığı seste ayrı bir hava
Cevapladığınız için teşekkür ederim abi. Aynen göl avcılığı zor. Hele de turna avlaklarında kamış vs çok oluyo. Ben en iyisi bir ip misna alayım. Ahmet abi teşşekürler. Benim kafamda şu sufix var uzun zamandır. Sizdeki de bundan mı acaba? http://www.balikavmarketi.com/main/sufix_performance_fuse_018_mm_135_mt_100_dyneema-pmu631.html Teşekkürler Hakan abi. İp misina şart oldu alcaz artık bi tane ama şu suya batmaması kafamı karıştırdı. Acaba sahtenin aksiyonunu etkiler mi kıyıdan avlanırken?