daha önce hiç turna avına gitmedim. hangi kamış, hangi makine, hangi sahteleri almalıyım. bu konuda hiç bilgim yok. fazla pahalı bişey değildir umarım bu turna işi. (konunun yeri burası değilse uygun bölüme taşıyınız )
spin avciligi yapacaksaniz 2.10-2.40 bir kamis ve 20-30 arasi kafasi olan hafif bir makine isinizi gorur. misina olarak 0,22-0,28 5-6 kilo vekerli orta halli bi misina yeter. sahte olarak en iyisi silikonlar ve kasik olacaktir. hem ucuz hem de bulmasi kolay.... yemli olarak avlanacaksaniz 12 gr lik samandira ile samandirali takim yapmaniz yeterli. spin icin kullanacaginiz kamis makina bile yeter bu is icin....
abicim cvp için teşekürler. ama bu işte yeni olduğum için bazı kavramlara yabancıyım. spin avcılığı at-çek oluyor galiba. bana herhangi bi siteden kamış ve makine için link verebilir misiniz? (sitede ve balık olayında yeni olduğum için saçma sorular sorabilirim şimdiden affola..)
bence internetten suan icin malzeme alma. en iyisi yakinindaki bir av bayiine git. orda eline alip dene bence. spin- at cek icin iki parcali 2 10 m veya 2 40 metre kamis al. dedigim gibi ilk basta oyle cok pahali malzeme almana gerek yok. albastarin olur okumanin olur orta halli kamislardan edin. nasilsa ileride bir suru alacaksin.... makine olarak da okuma shimano daiwa spro artik dukkanda hangisi varsa onlari deneyerek satin al. en ucuzu alma yari yolda birakir. ama en pahalisi da en iyisi demek degil. 100 lira civari bi makine seni 3-5 sene goturur. kamis ta oyle
arkadaşım ankarada dışkapıda bir sürü av bayi var turna avından anlayan bir arkadaşını al beraber gezin bir bakın. benim sana tavsiyem 240 lık teleskobik ( iç içe geçen ) bir kamış al 2 parçalı kamışı taşıması zor, ufak birde makine alırsın. 0.28 lik misina 3 -5 sahteyşe bu işe başlayıp devam eder ve ettikçe kendini geliştirip marka model işine girersin. Ama kesinlikle anlayan birarkadaşınla gidip gez yoksa alakasız malzeme alabilirsin.