idk Arkadaşlar merhaba, günlerdir kafamı kurcalayan bir sorum var. Turna avında popper kullanan var mı, eğer varsa ağırlığı ve boyutu nedir ve hangi sularda hangi havalarda kullanılır. Şimdiden herkese teşekkürler.idk Rastgele.......
Özkanım ben geçen sene denemiştim. Sığ sularda yani 1- 1.5 mt derinlik ve durgun suda denemiştim. Peşpeşe 3-4 sefer aksiyon aldım ama balık yemi yutamamıştı. Galiba küçüktü
Ahmet bu sene gidebilirsem denemeyi düşünüyorum. Popperı biraz büyütsek 10-15 cm falan büyük birşeyler alabilir miyiz acaba ?
Özkan deniz için aldığım river2sea rover 98'i bu sezon turna için de denemek istiyorum. Özellikle suların çekildiği sıcak dönemlerde sığ alanlarda deneyip göreceğim...
Hakan resim süper kardeşim. Bak şimdi sabah, sabah bitimi kanlandırdın ha. Yapmayın böyle abi, yapmayın, çalışmam lazım ya
Sevgili Özkan Su üstü sahtelerle(popper yada gagasız WTD aksiyonlu sahteler)tatlısu avcılığı yapmak,avcıya ilave keyf veren bir avcılık çeşididir. Erişimi mümkün olan,bir barajı yada göleti oluşturan akarsu ağızlarında en iştahlı,kararlı,saklanan,uygun anı kollayan genelde iri olan turnaları bulmak,tespit etmek ve yakalama şansı yüksektir. Keza kurbağaların toplaştığı,saklanma ve beslenme imkanını sağlayan,zaten devamlı çıkardıkları seslerden,kimi zaman koro halinde kimi zaman solo serenatlarından tespit edebileceğiniz bölgelerde aynı şansı avcıya verirler. İşte bu bölgelerde bu tip sahtelerle av şansı gayet yüksek ve keyflidir. Esasen genelde saz,yada su altında kalmış ağaç ve kök kalıntılarının bulunacağı bu bölgeler,sair kandırıcılarla verimli avlanmak,takılmaları önleyemeyeceğiniz içinde keyfin yanısıra üzüntüde yaşayacağınız mahaller olmaktadır. Popperlerin yanısıra WTD aksiyonuna sahip kandırıcılar arasında benim favorim, İma markasının Purgachevs Kobrası ve Skimmer sahteleridir. Edinip denemeni tavsiye ederim. Sevgiler. Not; Turna böylesine bir sahteyi görüp saldırdığında kimi zaman ıskalayabilir.Emin olunuzki hamleleri devam edecektir,bu durum size ayrı bir heyecan verecektir,ters bir hareket yapmazsanızda illaki yakanacaklardır. Belgesel çekimlerimizde bu sahneleri defalarca yaşadığımdan net olarak iddia edebilirim.
Ankara köprüköy eski ırmak yatağında Popper ve topwater suni yemlerle ile zamanında çok turna avladım. Vedat abinin dediği gibi gerçekten çok keyifli ve heyecanlı tüm dostlara tavsiye ederim.
Vedat amca çok güzel anlatmış ama bire bir yaşamak lazım http://www.youtube.com/watch?v=TMRNvxTIzOk&feature=share&list=UUF17Z8JcCs2KHfowftrLlXA
Üstadım verdiğin değerli bilgiler için çok teşekkür ederim. İnşallah yaz sonuna doğru su üstü sahtelerini tecrübe edeceğim. Sağlıcakla kal, görüşmek üzere....