Turna için rapala önerisi olan varmı..? Örnegin ben geçenlerde ışıklı rapala aldım, deniyeniniz oldumu memnun olanvarmı önerilerinizi bekliyorum. SELAMLAR ALİ DAMGACI ANKARA 1972
Sevgili Ali kardeşim Öncelikle aramıza hoşgeldiniz. Önerisi olan varsa demişsin, ben sana bir link vereyim burada Turna ve Turna balığının yakalanışı teknikleri ve malzemeleri ile bir çok bilgi bulabilirsin. Keyifli patlaşımlar dilerim, Sevgilerimle, Allaha emanet ol. http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=8866
almanya da "fisch und fang" diye bi dergi çıkıyor. son sayısında karşılaştırma yapmışlar en iyi tutan rapalayı belirlemişler. en kısa zamanda fotosunu çelip koyarım. ama şunu söyliyim bizim kullandığımız turna balığı şeklindeki rapalaları kullanmıyorlar...
selamlar. Daiva nın eklemli rapalalarını kullanabilirsin. yüzüş stilleri çok cezbedici. geçen yaz ankara kurtboğazında 3 saatte 2 turna yakaladım o suyun yokluğunda onunla.
ışıklılar sudakta iş yapıyor turnada hiç yakalayamadım yeşil renkli rapala turna için tercih edilir genelede Ama kırmızı beyaz slikon banko derim ben
Eğer yeni başlıyorsan Beyaz ve Kırmızı-Beyaz sassy lerle başla rapala biraz daha deneyim gerektiriyor. Rapalalar genelde hafif olup uzağa atmak nispeten zordur ayrıca düz at-çek yerine cekerken farklı teknikler kullanmak verimi arttırır. Işıklı suni yemlerle turna tutma şansım olmadı hiç. Turna Ay ışığının yoğun olduğu zamanlarda gece avlanır. Işık şiddeti balığı rahatsız etmeyecek düzeyde olursa varim alınabilir. ben gece şahsen yoğun fosforlu sassy denerim. hem farkedilir hem ışık şiddeti düşüktür
bot ile avlanıyorsan prologic rattle smolt şiddetle tavsiye ederim ben ondan başkasını kullanmıyorum 2 yıldır