Turna için Spin(At-Çek) Kamış Tavsiyesi

Konu, 'Kamışlar' kısmında hakan25088 tarafından paylaşıldı.

1. hakan25088

hakan25088 Hakan

En İyi Avı:
    45 cm turna:)
    Herkese Merhaba,
    Geçen sene başlayan turna tutkumla beraber gidip bayiiden bir turna oltası istedim ve aldım. 300 cm teleskopik ucuz bir kamışı var. Fakat av sırasında bir ağabeyden oltamın turna değil de sazan için ideal olduğunu öğrendim. Bana turna yerine sazan oltası satılmış:mad: At çek yaparken aşırı derecede yoruluyorum.reeling
    Siz değerli ustalardan turna avında kullanabileceğim ideal bir kamış önerisi almak ümidiyle buraya yeni bir konu açtım. Bir de teleskopik mi 2 parçalı mı almalıyım bilmiyorum? Fiyatı uygun (en fazla 100 TL) turna için ideal kamış önerilerinizi sabırsızlıkla bekliyorum. İlginiz için şimdiden teşekkürler:)

Dipnot: Daha önce açılan ilgili konulara da baktım fakat özellikle turna için kendime göre bir öneri bulamadım.

2. 10-30 atarlı parçalı spin kamış al. 2,40 - 2,70 ideal. Yine pahalıya kaçmadan.
    Varsın accık yorucu olsun, daha gençsin spor yapmış olursun fena mı?.
    Boğazda surf kamışla saatlerce atçek yapıyoruz birşey olmuyor da...

Fikrimce...

3. hakan25088

hakan25088 Hakan

En İyi Avı:
  4. Parçalı parçalı.. Gerçi ben daha geçen hafta teleskopik aldım ama:confused: (ucuz diye)

5. hakan25088

hakan25088 Hakan

En İyi Avı:
  6. ErenSaruhan

ErenSaruhan Eren SARUHAN

Favori Kamış:
    SHIMANO Nexave - Vengeance
    Favori Makine:
    SHIMANO Exage 3000 & DAIWA MegaForce
    hakan özellikle turna için diyebileceğim bi fikrim yok. ama parçalı kamışların kırılacagını düşünmüyorum. ben 2 senedir remixon fantasy kullanıyorum. hem kasna hem turna avlarımda hiç üzmedi beni.ucuz diye almıştım ama kendini çoktan amorti etti bile.

7. ovunc41

ovunc41 övünç karlıdağ

Favori Kamış:
    Trabucco İridium Distance 4.20 3p,Ryobi Komatsu 3.75 50-150 ,Spro GTPRO 2.40 15-40 3 parçalı spin
    Favori Makine:
    Shimano Aernos 4000 FA,Shimano Ultegra XSC 5500,Shimano Catana 4000,Ryobi Ecusima 8000vi
    En İyi Avı:
    kiloluk eşkina,1.1 kg mırmır,lüfer vs..
    selamlar bencede kesinlikle parçalı kamış almalısın ben her ikisinide kullandım hatta ilk aldığım catana teleskopik spin kamıştı ama çok narin ve dikkatli kullanmak gerekiyor pek memnun kalmadım,daha sonra 3 parçalı spro gt pro 2.40 15-40atarlı spin kamış edindim daha sağlam ve güzel bir kamış tavsiye ederim geçen yıl 100 liraya almıştım çokta şık bir kabı var oldukça hafif sağlam bir spin kamış üstelik 3 parça olduğundan bagaja sığmasıda oldukça kolay makina olarakta catana 4000 kullanıyorum şimdiye kadar beni yarı yolda bırakmadı..
    ama mümkünse kendin bir dükkana gidip bak eline al hafifliği,aksiyonu sana uygunluğu nasıl test et o şekilde al tavsiyemdir zira internetten görüpte bayıldığım kamışları gidip canlı olarak incelediğimde büyük hayal kırıklığı yaşamışlığım oldu..

8. hakan25088

hakan25088 Hakan

En İyi Avı:
    Teşekkür ederim tavsiyeleriniz için:) Sanırım parçalı en iyisi...

9. hakan25088

hakan25088 Hakan

En İyi Avı:
    İlgi ve alakanıza teşekkür ederim. Agabey dükkandan almam daha iyi olur tabiki. Ama sanki internette daha mı ucuz oluyor. Piyasa araştırması yapmak lazım tabi.

10. haseyn

haseyn hüseyin

Favori Kamış:
    shakespeare ugly stik lite 2.70
    Favori Makine:
    shakespeare deceiver 1035 & shakespeare firebird 50
    En İyi Avı:
    turna 6 kg
    bir turna tutkunu olarak sana tavsiyem 2 parçalı bir kamış al derim. at çek yapacağın için hafif bir kamış al. benim sana tavsiyem shakespeare trion royality 2.40 5-25 atarlı karbon kamışı al. mantar saplı ve 190 gr ağırlığında.
    2.40 kısa diyosan yine kullandığım kamışlardan shakespeare ugly stik lite 2.70 10-40 atarlı karbon kamışı tavsiye edebilirim.

11. hakan25088

hakan25088 Hakan

En İyi Avı:
    Hüseyin ağabey, verdiğin net bilgilerden dolayı teşekkür ederim:)

12. haseyn

haseyn hüseyin

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    turna 6 kg
    bir katkım olduysa ne mutlu. bende iki kamıştanda var ben çok memnunum.

13. hakan25088

hakan25088 Hakan

En İyi Avı:
  14. koate

koate Baybora TUĞRUL

Favori Kamış:
    Shimano Alivio BX 240
    Favori Makine:
    Shimano Nexave 2500FB, Okuma Octana OT-30
    En İyi Avı:
    gümüş balığı, 4 cm
    Hakan,

Bence bu kamışı çoktan gözüne kestirmişsin, namludan çıkmak için birinin tetiğe basmasını bekliyorsun :D

Bu kamışla ilgili daha önce bir yorum yapmıştım, senin için de tekrarlayım;

Benim av ortağım, değerli dostum Tuncay, malzeme alırken gösterdiği titizlik ve çeşitlilikte rakipsizdir.

Her türlü malzemeyi test etmiştir. Bu kamışı alıp denediğinde yaptığı yorumu, "bu kamışı normal avda heba etmem, ancak yarışmalarda kullanırım"..

Ayrıca, hediyesi olan bazuka çanta da büyük avantaj.

Ben ise Shimano Alivio bx240 kullanıyorum, bu kamışı diğerlerinden ayıran en büyük özelliği ise yumuşak oluşu. Ayrıca her türlü atraksiyon bileğinde hissedilebiliyor. 1 - 2 metre daları olan sahtelere verdiği aksiyon da gayet güzel.

Benim önerilerim bunlardır..

15. hakan25088

hakan25088 Hakan

En İyi Avı:
    Agabey aynen dediğin gibi birkaç iyi yorum alsam gidip alcam neredeyse:D
    Sadece yarışmada kullanırım derken tam olarak ne demek istediğini anlamadım. Ama tavsiyen için teşekkür ederim:)

16. haseyn

haseyn hüseyin

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    turna 6 kg
    bende bu kamışı bazuka çantasına tav olduğum için Ankara daki av markete almaya gittim. sürekli oradan alışveriş yaptığım için oradaki arkadaşlar beni tanıyor ve kesinlikle tavsiye etmediler ama yinede sen bilirsin. forumdada karşılaşmıştım ucunun kırıldığından ve iki parçanın tam oturmadığından bahsetmişlerdi. aldıkları yere bu parçaların neden tam oturmadığını sorduklarında ise zamanla oturacağını söylemişler. demekki zamanla aşınıp oturacak. buda demek oluyor ki kaliteli bir kamış değil. ne demek yani zamanla oturacak dimi.

17. hakan25088

hakan25088 Hakan

En İyi Avı:
    Agabey, parçalı kamışların tam oturmadığını söyleyenler bile var. Yani orijinali öyleymiş güya.idk Tecrübem olmadığı için bilemiyorum tabii. Bahsi geçen kamışın özellikle kırılma konusunda şikayetlerini duydum forumlarda. Kimisi övmekten göklere çıkarıyor kimisi de çok şikayet ediyor. Okuma' nın bu kamışında kararsız kaldım bu yüzden.

18. turkuax

turkuax Okan

Favori Kamış:
    Cormoran Bullfighter 2.10 5-25 gr. Okuma V system 2.70 10-40 gr.
    Favori Makine:
    Shimano Exage 4000 FC
    En İyi Avı:
    4,5 Kg. Sinarit 72 cm 3.2 Kg. Turna
    Hakan Bey, mesajınızı okuyunca balık avına ilk başladığım üniversite yıllarındaki halim geldi. Biz de 3 arkadaş merak sarmıştık bu turna olayına sizin gibi gittik dışkapıda bir av bayine biz yeni başlıyoruz turna için kamış bakıyoruz ne verebilirsin çok tuzlu olmasın demiştik. Amcam da oradan en has ve ucuz sazan kamışını çıkartıp üçümüze de satmıştı. Şimdi o halimi düşündükçe hala gülüyorum kendime. Tabi biz o zamanlar sazan kamışıyla at çek yapacağız diye vücut yapmıştık resmen :)

19. hakan25088

hakan25088 Hakan

En İyi Avı:
    :D O zaman beni en iyi anlayanlardansınız

20. balikci

balikci

O boşluğun hiç bir önemi yok. Aksine faydasının olduğunu söyleyebilirim. Eğer bunun için satın almamayı düşünüyorsanız, kesinlikle yanlış yapıyorsunuz.

Boşluğa tam oturan bir kamışım ile yarı oturan bir kamışımın karşılaştırmasını yapmam gerekirse, yuvaya milimetrik oturan kamışımla geçen zaman içinde yaptığım savurmalar neticesinde, ilk geçen parçada sağa-sola dönme vakaları oluşmaya başladı. Eğer kamışın o yuvası ıslanır veya av sırasında suyun içine girip çıkarsa, daha şiddetli bir şekilde oynamalar oluyor. Bunu geçici olarak sadece kalın bir vernikle bir kaç kat boyama sayesinde o yuvada bir kalınlık oluşturarak çözebildim. Çünkü hiç boşluğu olmadığından, kamışın ilk parçasının sıkışacak bir yeri kalmadı.

Halbuki, yuvaya tam oturmayan ve benzersiz şekilde sıkışan diğer parçalı kamışımda, bugüne dek hiçbir sorun yaşamadım. O yuva ıslansa da av süresince hizmetini eksiksiz olarak yerine getirdi. Avcı içinde önemli olan bu değil mi. Her atışınızda kamışın ilk parçasının sağa-sola kayması, atış eriminizi etkilediği gibi, her defasında da ilgili parçayı düzeltmek zorunda kalmanıza sebep oluyor.

Dolayısıyla, diğer sorunlar hariç, bu geçme ile ilgili olarak endişenizi bir kenara bırakarak, gönül rahatlığıyla satın alın. Hangi marka olursa olsun. Kırılma hemen hemen her kamışta olabilir, önemli olan bunu telafi edebilecek bir marka mı, bunu sorgulayın. Netice de, hangimiz ava sadece bir kamış ile gidiyoruz? mutlaka yedek veya muadil bir kamış, yanımızda bulunur.

Sevgiler.