Herkese merhaba... Yeni sezona iki ay kala hazırlıklara yavaştan başlayayım diyorum. Bu sene geçen yılın acemiliklerini-yanlışlarını telafi etmekle ve yeni yöntem arayışları ile geçecek gibi benim için. Geçen sezon daha çok kaşıkla avlanmıştım. Bu sene turnada kullanacağım, kaşıktan başka sahteleri de denemek istiyorum. Gittiğim avlakta kimi yerler hayli otlu ve otlar suyun yüzüne kadar çıkıyor. Bu gibi yerlerde kullanmak için su üstü rapala tavsiye edebilecek birileri çıkarsa çok sevinirim. Tabi bir de turnanın yeme saldırışını görmek istiyorum Selamlar, saygılar
Merhaba, Yazdığım modellerden alabildiklerinden birer tane çantanda bulunmasını tavsiye ederim,hepsi denenmiş ve iyi balıklar almıştır. Strike Pro ; JL 108 F renk kodu : 132 ve 722E 062 F renk kodu : 132 ve A 17 ( Bu su üstü rapala değil ama 4-5 mt derinlikte çok güzel çalışıyor.) Rapala ; Orginal floater renk kodu : GFR ve FT Husky jerk renk kodu : FT ve GFR Aşağıdakileri denemedim ancak sakin bir avlakta iş yapacaklarından eminim ; River2sea Bublepop :M01 Rapala Skitterpop
Merhabalar.Bende daha once turna avina cok giderdim.Baya hasir nesir oldugum donemler oldu Turkiyedeyken. Bununla beraber simdi bir sahte oneriside ben sunacagim.Benim ve av arkadasimin muthis verim aldigimiz bir sahte(avlagimiz otlu idi ve bu sahte su ustu) Yukaridaki sahte bahsetmis oldugum sahtedir. Simdi asagidaki linkte benim kendi yaptigim buna benzer bir sahtedir : http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=35320 Kendi yaptigimi aklinda kalmasi icin linkini verdim. Sunu da belirtsem iyi olur.Eger turnayi avlayacagin yer otlu bir yer ise su ustu,cift igneli(ilk resimdeki sahteler gibi) ve koyu renkli olmasina ozen gostermen senin icin iyi olur.Eger sazliklar,caliliklar var ise suda tam onlarin diplerine dogru nokta atislari yapip cekmeye cabalamani siddetle tavsiye ederim.Umarim gonlundeki avi yapmana yardimci olur bu tavsiyem.Rastgele... (Bu arada benim verim aldigim sahte fare turuncu ve siyah karisimi idi)
Eğer bahsettiğiniz avlak bolca otluksa bence su üstü rapala seçimlerinin yanı sıra oldukça verim aldığımız bir kaşığın önerisini de ben yapayım.. Ot tutmaz olarak adlandırılan bu kaşıklar iğnenin önündeki telin ilişkenleri takılmadan atlatmasıyla( Büyük çoğunlukla diyelim) size fayda sağlayacaktır. Ben renk kodu olarak özellikle FT ve beyaz gövdeli olanları tavsiye ederim. Turnanın saldırısı anında da yemi yutmasına müsade edin, aksi takdirde her zaman kıyılatmak mümkün olmaz..
Sevgili Erdem yukardaki kaşık sanırım Rapala markasına ait, ancak benim kullandığım ise Remixon marka idi, sanırım 5 tlye almıştım ve baya heyecanlı zamanlarla, yakalattığı balıklarla kendini amorti etmişti
Rifat agabey senin onerdigin sahtelerin biraz daha degisik ve agirca olanlarini burada jig ile GT de felan da kullaniyorlar. Rastgele...
Bu tip ot tutmaz kaşıklar genelde yaygın kullanılan turna kaşıkları gibi yalpa şeklinde hareket ediyor, yani sarım yaparken bir sağa bir sola dönüşleri var.
Tavsiyeleriniz için hepinize teşekkür ederim. Bunlardan birkaç tane temin edicem. Bu sezon güzel bir açılış yaparım inşallah. Güzel bir raporla da dönerim bakarsınız
evet arkadaşlar çok haklı olduğunuz noktalar var fakat her avlakta aynı yemle başarılı sonuçlar alınmamaktadır.turna balığı özellikle sene seçer bir avlakta çok başarılı olan bir kaşık veya diğer sahte yemler başka avlakta iş yapmaya bilir.ben istanbulda da avlandım.trakya bolgesinde de.en son olarak da bursada.ancak her yerde yontemler ve yemler birbirinden çok farklı.