Merhaba arkadaşlar yarın sabah turnaya gideceğim sahtelerin yanında istavrit te kullanalım dedik ama maalesef kayseri de bulamadık acaba hamsi veya küçük deniz balıklarından biriside iş görürmü birde gideceğim yer kısım kısım sazlık mantarlı oltayı aralaramı atmalıyım yardımlarınızı bekliyorum herkese saygılar
Her zaman daha iyi yem daha iyi sonuç verir, ancak bu kural Turna için oldukça esnek. Canlı yem kullanmadıktan sonra parlak herşeyi yoklayabilir. Ancak daha iyisi hareketli bir yem, büyük mepps veya turna kaşığı iyi iş görür. Turna o kadar saldrıgan ki görebileceği ve yutabileceği(bazen daha büyüğü) hareket eden herşeye saldırır. atçek te yemi tavsiye etmiyorum dağılacaktır, ama şamadıra ile ölü balığı arada otnatmak verim getirecektir. Turna sazlıklara yemlenmeye sokulur, ancak açıkık kıyı alanlarını da turlar. Direkt sazların içine atmayın, balığı çekmek imkansız olur, ideali sazların arasında açıkça biryerden sazların bittiği çizgiden 2-3 metre ileriye atmaktır. Bu da kaşık attığınız avlaklardan birini feda anlamına geliyor. Bir de korkusuz bir balık olsada her 5 dakikada 1 (süreyi doğaçlayabilirisiniz)olta atmaya 1 dakika ara verin. özelllikle gümüşlerin kaçıştığı , küçük balıkların sıçradığı bir alan varsa zaten balık garanti... rastgele
Turna pek av seçmeyen balıktır. Kendi cinsinden küçük balıkları dahi sıkça yer. Bu açıdan çok taze olmak şartıyla yem olarak kullanacağınız balık çok farketmez. Bu mevsim turnanın kaşıkla en az av verdiği dönemdir. Suların biraz daha ısındığı günlerde suların biraz daha ısındığı ikindi saatlerinde av daha bereketli olur. Sabah saatlerinde yemli takımla şansınız olabilir. Yem hangi balığı taze bulabilirseniz onu kullanın. Ama tercihen parlak taze hamsi daha verimli olabilir. Yine de her baraj kendi içinde farklı özellikler taşıyabiliyor.
diğer arkadaşlarımızında dediği gibi turna küçük ve parlak olan her balığa saldırır sardalya veya hamsiyi tuzda biraz sertleştirdikten sonra kullanabilirsiniz ama benim size tavsiyem canlı yem olur canlı yem sorununuz var ise kaya balıklarını deneye bilirsiniz hem kaliteli bir yemdir hemde yakalaması kolaydır şansınız bol olsun