Turna için yardım

Konu, 'Tatlı SU Balık Avcılığı' kısmında Samed tarafından paylaşıldı.

1. Samed

Samed Samed

Favori Kamış:
    Balzer
    Favori Makine:
    Daiwa
    Değerli abilerim şimdiye kadar sadece denizde avlanmıştım.Fakat muhteşem turna avı raporlarından sonra turna avın da şansımı denemeye karar verdim.Ve bu av hakkındaki araştırmalarımdan anladığım bu avda mepps'lerin ve rapala'ların etkili olduğu yönünde.Ancak kafama takılan turna avında kaşığın dibe batması bekleniyormu?Yoksa kaşık su yüzeyindenmi çekiliyor?
    Rapala kullanırken de ne tür bir rapala kullanmam gerekiyor.Yüzen tip mi dalan tip mi?
    Sazan konusunda da yasak ne zaman bitiyor.Yasağın kalkması yöreden yöreye değişiyormu ben manyas gölünde avlanmayı düşünüyorum.
    Yorumlarınız için şimdiden teşekkürler...

2. denizci_kaptan

denizci_kaptan Sami

Samet Bey Merhaba.

http://www.albashop.com.tr/asp/listgroup.asp?group=KŞ603

Linkteki kaşık turnanın en iyi kaşığıdır. Kurşunsuz atımı da bir avantajdır.

Çekerken daha ziyade dibe yakın getirmek daha büyük avantajdır. Ama genelde dibe indirmeye çalışırken sahte dibe taktırılar.

Bu nedenle önce kaşığı önce iğnesi atarak kaç saniyede dibe indiğine dikkat etmeli bundan sonraki atışlarda bu ritme dikkat etmelidir.

Turna genelde dipteki otların arasına saklanıp avını bekler ve görünce aniden saldırır. Ancak ağzı yumuşaktır. Kolay yırtılır. Bu nedenle çok zorlamadan çekmekte fayda var.

Zaman zaman üst sudan da turna aldığım olmuştur. Bu nedenle her bölgeyi taramakta fayda var.

Bir bölgede 10 15 dakika gibi bir sürede balık çıkmıyorsa ara verip başka yerler denenmelidir.

3. Samed

Samed Samed

Favori Kamış:
    Balzer
    Favori Makine:
    Daiwa
    Alperen abi verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederim gerçekten çok faydalı olacağına inanıyorum.Kaşık konusundada alba nın bu kaşık türü lüfer ve palamut avında da iyi sonuçlar veriyor.

4. denizci_kaptan

denizci_kaptan Sami

Bu kaşık bir klasiktir. Çocukluğumda da vardı şimdi de var. Levrek avında da iş yapar. Ancak turnada büyük numara kullanmalı. En az 3 ve üstü.

Bu arada turnanın av saati ikindi ile akşam arasıdır.

Son düzenleme: 20 Nisan 2009