Turna için.

Konu, 'Tatlı SU Balık Avcılığı' kısmında sniper85 tarafından paylaşıldı.

1. sniper85

sniper85 Davut

Favori Kamış:
    LINEAEFFE OYSTER CAST 4.50
    Favori Makine:
    OKUMA POWER LINER PL 865
    En İyi Avı:
    Onu hâlâ arıyorum...
    Arkadaşlar, 02/09/2010 günü yani yarın için turna avına gidecek olan varsa rica etsem organizasyonuna beni de dahil edebilir mi? Artık şu turna işini üstadlardan öğrenmem gerekiyor. Bi turna yakalayamadan şu dünyadan göçersem harbi gözüm açık gidecem yav. Lütfen duyarlı olalım.:eek:

2. fixahmet

fixahmet AHMET

Favori Kamış:
    Daiwa msp 270
    Favori Makine:
    Ryobi ecusima 4000vi
    En İyi Avı:
    sazan 5150 gr
    değerli arkadaşım... inan ki üstadlardan öğrenmeni gerektirecek bişey yok :) kaşığı veya sahteyi ileri atıp çekmeyi biliyorsundur nasıl olsa, kalamayı da ayarlamayı biliyorsan tamam.. en büyük problem, içinde turna olan bir avlak bulmaktır:) otluk, sazlık, köklük yerlerin önüne doğru atıp çekersin.. haa, üstadlardan öğrenmen gereken şey, hangi kaşıkların daha verimli olacağıdır. ben de turna avına bu sene başlamış birisi olarak, kendi kendini geliştirmeni, kendi doğrularını ve yanlışlarını kendin tespit etmeni öneririm...

3. sniper85

sniper85 Davut

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    OKUMA POWER LINER PL 865
    En İyi Avı:
    Onu hâlâ arıyorum...
    Haklısın Ahmet abi de o kadar çaba o kadar emek vermeme rağmen halen bi turna yakalayamadım. Bi çok kaşık denedim. Bıkmadan 3-4 saat kesintisiz at-çek yaptım nafile. Gölde turnayı da gördüm ama bi türlü almak nasip olmadı. Bu arada sazlık ve otluk yerlere kaşığı attığım zaman anca gölü temiziyorum. Hele bi göle gittim ki geçen gün. At-çek yaparken iri iri sazanların turnalardan kaçışlarına çok şahit oldum ama zıplamalar vekaçışlar daha çok gölün ortalarına doğruydu. Şimdiye kadar denemediğim tek şey botla açılmak. Böyle giderse bi de bot alacam. Yine olmazsa...:mad:

4. bahti88

bahti88 Bahtiyar Çelik

En İyi Avı:
    1531 gr. Pullu Sazan, 1150 gr. & 58 cm. Turna
    Kesinlikle doğru kaşık önemli olan. Çok yakın atışlarda bile takip alabilirsin :) Favori kaşığım buydu ve ilk turna avımdan beri hiç boş çevirmedi beni. Ta ki kullandığım telin klipsi kırılana kadar. Malesef kaşığı gölde bıraktım ve bir daha aynısından bulamadım. Bundan sonra denediğim diğer çeşitli kaşıklardan verim alamadım.

5. sniper85

sniper85 Davut

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    OKUMA POWER LINER PL 865
    En İyi Avı:
    Onu hâlâ arıyorum...
    bu kaşığın aynısından yada çok benzeyeninden bende de var. Emin ol Bahtiyar denemediğim kaşık kalmamıştır. Denemediğim tek yol botla açılmak. Onuda yaptıktan sonra bilmiyorum artık ne yaparım.

6. ..........

..........

davut kardeşim. yukarıda dostların belirttiği konulara katılıyorum..
    ıstanbul cıvarında dostların her daim demirbası olan kaşık. alba starın 510 3 numarası..
    bunun dıısnda özellikle feridun turnanın turna avı paylasımlarımda kullandıgı kasıklar iş yapan türler.
    1 kezde olsun ustalarla gıtmen konuyu pratıkte de öğrenme adına cok verimli olacaktır..
    eger 2 saat yolculuk yaparım dersen atla arabaya gel.elimızden geldıgınceyardımcı olmaya calısırız.:)

7. sniper85

sniper85 Davut

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    OKUMA POWER LINER PL 865
    En İyi Avı:
    Onu hâlâ arıyorum...
    Ömer Abi Sakarya da tam olarak bi buluşma mevkii alabilir miyim? :)

8. Hakan Kılıçkeser

Hakan Kılıçkeser Hakan Kılıçkeser

En İyi Avı:
    Yengeniz
    Ömer Hocam, Sakarya'nın neresindensin?

9. turna

turna

Beyaz, yeşil, pembe renk 10-12 cmlik sasileri denemeni tavsiye ederim.

10. ..........

..........

özelden görüşelim.:) :) bus ene turna göremeyen bır kac dost zıyarete geldi:)

karasu dan hasan usta.

11. yasaryildirum_25

yasaryildirum_25 yaşar

selam abi ben balık tutmya yeni başladım ankaranın neresinde balık tutabilirim 04.09.2010 bana yardımcı olursanız çok sevinirim ayrıca bütün mesajları okudum ve bigi almaya çalıştım sadece doğru zamanda doğru yerde olmak istiyorum balık dostlarına selam olsun......lütfen acele yarın balık tutmaya gideceğiz ........

12. Ramazan41

Ramazan41 Ramazan

Alba Star 5 yada 4 numara meps deneyin heryerde her türlü iş yapar.