TURNA İÇİN

Konu, 'Misinalar' kısmında sazancıı tarafından paylaşıldı.

1. sazancıı

sazancıı gökhan batu

Favori Kamış:
    Daiwa mini spin 180
    Favori Makine:
    Shimano catana 2500 FB (Fener Bahçe:)))
    En İyi Avı:
    55 CM. TURNA, 52 CM. SUDAK, 6,5 KG. AYNALI,5 KG YAYIN
    Arkadaşlar cuma günü 0.20 lik captan spectra ip misina aldım cumartesi günü iki kez sasi atarken koptu 3 kezde karıştı canımı çok ama çok sıktı.
    Kullanıp önereceğiniz bir misina varmı? Benim aklımda SİGLON var özellikle turna ustalarıının tavsiyesine ihtiyacım var.

2. muratemir1980

muratemir1980 Murat

3. atakule team

atakule team hüseyin

Favori Kamış:
    Bass Pro Shops® extrime xps Mitchell Elite Spin DAIWA EXCELER, EXSF662MHFS 1.98
    Favori Makine:
    shimano sustain 2500 fg shimano exsence 3000cı4
    En İyi Avı:
    hedefim 120 cm
    slm

gökhan kardeş ip misinaya ilk geçtigimde bende aynen senin gibi sıkıntılar çektim fakat yılmadan devam ettim ve ileride degişik markalar denedikçe daha iyi atışlar ve karışmalar olmadıgını keşfettim sonunda iyisini buluyorsun :)
    istersen bu aşamaya gelene kadar devam et yada sana tavsiyem biraz pahalı ama gerçekten ip misina kullanacaksan Spiderwire Ultracast İp Misina al derim:)
    yinede sen bilirsim imkanların dahilinde haraket et derim rastgele

4. koate

koate Baybora TUĞRUL

Favori Kamış:
    Shimano Alivio BX 240
    Favori Makine:
    Shimano Nexave 2500FB, Okuma Octana OT-30
    En İyi Avı:
    gümüş balığı, 4 cm
    Bende başlangıçta aynı sorunlarla karşılaştım, pes ettim :D

normal misinadan vazgeçme bence, ben SPRO Trout (alabalık) misinası aldım 0,26 lık, paketi 500 metre, fiyatı da 12 tl civarı. bu misinayla problemsiz çektiğim balık: http://balikavi.net/forum/showthread.php?t=46714 her iki avdan sonra değiştirsen bile bir sezon yeni misinayla çalışırsın :D

En son aldığım berkley trilene 0,25 mm yi de dün denedim, gayet güzel, hafızasız bir misina. paketi 300 metre, 20 tl ye aldım...

İp misina bana göre değil.:thumb:

5. sazancıı

sazancıı gökhan batu

Favori Kamış:
    Daiwa mini spin 180
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Baybora çok sağol resimdeki canavarı görünce ikna olmamak elde değil.

6. sazancıı

sazancıı gökhan batu

Favori Kamış:
    Daiwa mini spin 180
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Abi çok sağol 0.25 liği 68 tl. eğer karışmayacaksa, atış esnasında patlamayıp takılan sahteyi sudan rahat rahat çıkarırsa alına bilir?

7. Aktif olan bütün makinelerimde (4 farklı) ip misina var. Hiç birinin markası aynı değil. Birine iyi para verdim, diğerleri nispeten ucuzlardan. Bana göre aralarındaki en belirgin fark fiyatları.

Kopma sorunu : 0,18 mm. ucuz ip misina ile attığım kaşığı takıldığı yerden kurtaramayınca koparmak için belime sarıyorum. Yani yeterince sağlamlar. Tabi düğümleri doğru ise, kalitesiz kamışın halkalarına sürtünerek aşınmamış ise veya sağa sola takılıp yıpranmamış ise...

Karışma sorunu: Makinenin makarasını ağzına kadar doldurmamalı, 1-2 mm boşluk bırakmalı. Rüzgara karşı kullanmamalı, takım suyla buluşmadan evvel mandal kapatılarak, boşluk verilmemeli.

ip misinamız dynema özelliğinde ise bu sakıncalar daha az yaşanacak, aşınma ömrü uzun olacak, karıştığında çözmek daha kolay olacaktır.

8. HakanDurgut

HakanDurgut Hakan

Favori Kamış:
    SavageGear Bushwhacker XLNT 240cm 10-40gr
    Favori Makine:
    SHIMANO Stradic CI4 3000F
    En İyi Avı:
    88cm 4kg Yayın (spin takım ile)
    öğrenene kadar 120metreden 80e kadar azalttımgaliba bende misinayı :) ama artık spin makinama örgüden başka takmam..

9. sazancıı

sazancıı gökhan batu

Favori Kamış:
    Daiwa mini spin 180
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    hakan benimde gence 10 metre azaldı :D , kullandığın ip ne marka.Bende normal misina pek düşünmüyorum.