Değerli üyeler Bu sezon alternatif bir av olarak özellikle Turna balığının başrolde kalacağını belirtmek iserim. Kasnada önemli rol oynayacaktır. BU iki avcı balık,meraklılarına keyfli anlar yaşatmanın yanısıra,av becerilerini arttırmadada,giderek usta avcı konumuna ermelerindede yardımcı olcaklardır. İlişikte bazı Turna Kaşıklarımın resimlerini sunuyorum. Lütfen not edinizki,özellikle mevsim başlarında,birde mevsim yağışlı başlamışsa,ağır geçen kışın biriken karlarınında erimesiyle,akarsular,dolayısıylada baraj ve göllerde normallerinden daha geniş olacaklardır. Bol su barındıran yerlerde balığı bulmak,rasgelmek daha zorlaşacağından,görünürlülüğü daha yüksek,üstelik istenilen yere erişilmesine uygun,helede,derinden gelme kabiliyetinde olan sahteler, daha verimli olacaklardır. Kaşıklar başta olmak üzere,döner kaşıklar(spinnerler)jig head takılmış silikon sassy'ler sair silikonbazlı,kafa kısımlarının hemen gerisinde içlerinde ağırlık barındıran sahteler gayeye uygun olacaklardır. Minik turna balığı imitasyonlarıda önemli kandırıcılardır.Zira Turna keyfle kendi cinsinin ufağınıda yer.Üstelik bu silikon kandırıcılarda kurşun ğırlık içlerinde bulunup istenilen uzaklık ve derinliğe ulaşabilinmesini mümkün kılar. Sevgi ve sevgimle kalınız Favorilerim
sevgili vedat ağbi cümleye klasik bir şekilde çok güzel kaşık ve silikon ,sahte balık koleksiyonu diye başlamayacağım.Zira güzellik onları bir yakut ,zümrüt değerini verip saklayan bizlerle paylaşan ve yön gösteren ustalarda.Öncelikle sizden sene başında aldığım silikon öğretilerini uygulayarak iri istavritler aldım benim için yabancı olan bir tekniği uygulamaya başladım öncelikle teşekkürler,inşallah en büyük idealim çanakkaleden bir yazlık alıp emekliliği orada yaşamak mesleğim olan gemimakine mühendisliği nedeniyle çanakkaleden çok geçtim,deniz avı için uygun görürken çevredeki tatlı sukaynaklarında yapılan turna avıda beni büyüledi..Bunları ifade etmemim en büyük nedeni sizin gibi değerli ağbilerin vizyonumuzu bir kat daha arttırmaları ,herşey için teşekkürler koleksiyon ise hazina adasındaki mücevherler gibi..
Bilgiler için teşekkürler sevgili Vedat abi, kaşıklar çok güzel görünüyor ,hemen kopyaladım bir kaç modeli .....Teşekkürler,saygılar.....
maşallah. benim ömrümün sonuna kadar alacaklarımı toplasak belki bu kadar eder ki bunları görünce kendimden şüphe ettim. ben bu balık avını çok haybeden yapıyormuşum !
Malzemecide biraz hoşuma giden renkli kaşığı sorduğumda 7 liradan başlıyor. Klasik kaşıkların küçükleri 2,5 tl ye kadar düşebiliyor. Böyle 2-3 liralık kaşıkları alıp kendim boyamayı düşündüm ve birkaç çeşit-renk oje aldım. Oje bu iş için uygunmudur, yoksa başka bir boya mı önerirsiniz. Yahut bu uğraş nafile midir Kanaat bildirir yönlendirirseniz sevinirim. Saygılar.
Sevgili İskender Uzun ve yağışlı kış gecelerinde ,tüm takımlarımı, evden hiç çıkmadan ,güzelce vakit geçirebilmemi sağlayan oyuncaklarım yerine koyar mutlu anlar yaşarım. Kiminle balık tutmuşumdur,kimini denemişimdir.Ancak hepsinle haşır,neşir olup marifetlerini yada eksikliklerini bellemişimdir. Bu uğraşılarımın yanısıra elbette hemen her fırsatta balığıma çıkarım.Tatlısu ise son zamanlarda favori av şeklim haline tekrar gelmiştir. Şanslıyım ,yöremiz bu yönden zengin olmanın yanısıra büyük şehirlere hayli uzak olduğundan sıkca tahrip edilmemektedir. Ben yakında hemen her gün kamışlarımın eğilmesini teminen,Gökçeadada bir ev tutacağım. Tahrip edilsede inanılmaz batıklar ihtiva eden bu yörede olta balıkcıları henüz tüm tekniklere vakıf olmadıklarından çok balık tutamıyor görükselerde,hemen her yöreye nazaran tutabildikleri fazladır. Bu net ifademdir.Partnerlerimle son 6 ayda gerçekleştirdiğimiz 5ayrı avda 38 trofe balık tuttuk. Bu miktar Türkiye ve Avrupa ortalamasının üstündedir. Kilolar 44,5 kg'a kadar çıkmıştır. Bu bakımdan Çanakkaleyi yerleşecek yer olarak seçmen isabetli olacaktır. Sevgimle kal
sevgili yavuz bence çok akıllıca bir iş. bence iş yarayacaktır. boya konusuna gelince vitray boyası bu iş için daha uygundur hem transparan özelliği hemde parlak bir boya oluşu seni sonuca daha yaklaştıracaktır.
Sevgili Vedat Abi gerçekten malzemede sınırın yok. geçen akşam uydudaki passione pesca kanalına bakıyordum orada stefano diye bir adam var.devamlı tekrar yayını yapıp arada klipleri değiştiren bir kanal olduğu için her konuyu takip edebiliyorum. bu stefano denizde harikalar yaratıyor.sinaritten orkinoza barakudadan derin su avına kadar her konuda usta.geçen gün baktım kıyı sörf avını anlatıyor.kıyıdan mırmır avı yapıyor. az geçmeden baktım sazan turna yayın avında da usta. anladım ki balık avı tüm teknikleriyle bir bütünlük oluşturuyor. sizin de son zamanlardaki anlatımlarınız ile bende tatlısu, tekne ve kıyı avlarında alt yapımı yapma kararı verdim. balık avını bir bütün olarak görüyorum. kalın sağlıkla.
Sevgili Kahya Balıkcılığın tüm alternatif yönlerini 56 senedir ele alan ve hepsini layıkıyla yapmış birisiyim. Alabalıktan tutta yayına kadar tüm tatlısu avlarını senelerce yaptım. Zaten deniz kıyısında yaşıyorum hemen her teknikle bulanabilen tüm balıklardan yakaladım. Kısa bir müddet sonra Gökçeadaya yerleşeceğim ve balık avının doruğundan asla inmeden devam edeceğim. Yanlış,eksik,ağzı olan konuşuyor kabilinden ahkam kesenlerle mücadelemi sürdüreceğim. Balık tutmaktan bihaber olup işi muhabbete,içkiye dökenlerle ,balıkcılığı bu balıkcılık forumunda ikinci plana atanlara karşı savaşım olacaktır. Bu yüzden mesaj ve raporlarımı okuyanların sayısında önemli düşüşlerde olacak ve hatta admin ve moderasyon tarafından engelleneceğimde belki ama yolumdan dönmeyecek ve sizlere bu balık avı olgusunun her noktasını anlatacağım. İlgi duyduğun her konuda bana çekinmeden sor,asla bıkmam detayıyla anlatrım. Sevgimle kal
Güzel birikimler,bu isi uzun vadede yapanlarin hemen hemen hepsinde olacaktir bu ve buna benzer malzemeler,malzemecide malzeme alirken,göze carpar ve alinan malzemelerin yanina eklenir hemen bu gibi malzemeler,cok gereklimidir,bence evet yeri ve mekanina göre,isik durumuna göre,suyun derinligi ve bulanik derecesine göre hepside is yapar. Turna aslinda daha basit kasiklarlada yakalanir ama Vedat abinin dedigi gibi bazi kis gecelerinde oyuncaklarimizdir onlar,acar temizler,tamir eder avunuruz baliksiz gecen günlerde...
Ne güzel sevgili Selim.Beni anlayabilene raslayabilmek çok güzel bir duygu,teşekkür ederim. Sahidende,keşke arasamda resmini bulsam sizlere yollayabilsem,hayatımda yakaladığım en büyük turnayı,çok basit bir kaşıkla yakalamıştım. Çoğu hanımın bir alışveriş merkezinde,kendini kaybedercesine bir alma duygusuna kapılmasına benzer şekilde,çeşidi çok bir dükkana rastladığımda,üstelik hiç acımadan hoşuma giden malzemelerden,zaten benzerlerine sahip olmuş olmama aldırmaksızın yenilerini alabilirim. Sevgimle kal
Vedat abi gerçekten çok güzel kaşıklar ve daha önce hiç görmediğim kaşıklar da var aralarında.. İzninizle birkaç soru sormak istiyorum.. ilk fotoda en öndeki kaşık çift parçalı bir kaşık galiba onunda markasını merak etmekteyim.. birde yine favorileriniz arasında (condor galiba ama yinede tam bilmiyorum) üzerine kırçıllı kırmızı etiket yapıştırılmış olan kaşık orjinalinde öylemidir yoksa sizin düşünceniz olan birşeymi? Ben kaşık olarak gümüş rengi 12-24 gr arası (ot tutmaz diye tabir ediyorlar burda 2 iğneli ve iğnesine 2 tel uzanan korumalı) kaşıklar kullanıyorum fakat kaşık alırken takarım korkusuyla hep çekinmişimdir arkadan 3'lü iğneli kaşıklardan.. birde malumunuz turnalar daha çok sazlık yerleri tercih ediyor onun için varmıdır bir yönteminiz? Yada kaşıklar ağır olduğu için normal spinner gibi takılmalar yaşatmıyor mu? Görüğüm kadarıyla tercihleriniz genelde 3lü iğneden yana. Sizin yaşınızdaki abilerimizin çoğu bilgisayarı açmayı bile bilmezken siz oturup bu forumda emek verip yazılar yazıp resim ekleyip bizimle bilgilerinizi paylaşıyorsunuz, Allah sizden razı olsun. Sizi ve misyonunuzu tekrar tekrar tebrik ediyorum Vedat abi. Paylaşımlarınız için çok teşekkürler.. Sassy slikon sahteleri ile ilgili konunuzu da aynı şekilde beklemekteyim zira geçenlerde slikonu bırakıp sahte balıklarla avlanmaya devam edeceğimi söylemiştim ama şu anda tamamen döndüm sahte balık işini çok beceredim, slikon ve kaşığın çok daha pratik olduğunu düşünmekteyim Saygılar Sevgiler..
Sevgili Öner Turna Balığı ile tanışmam ilk defa Kayseri Şeker fabrikası içersindeki gölette olmuştur. Sanırım halende iri turnalar barındırmaktadır. Sorularına gelince; Çift parçalı kaşık bir Panther Martin ürünüdür. Bu markanın uygun boydaki spinnerleri sizin Uzunyayladaki Anadolu alaları avındada en iyi iş gören sahtelerdir. Diğer kaşık orijinal olarak öyledir.Effzet D.A.M.dir. Ot tutmaz kaşıkları bende çok eskiden beri kullanırım.Ot tutmaz(weedless)kaşıklar turnanın sevdiği yerlerde avcının sıkca başına gelen yosun,ot ve saz takılmalarını asgariye indirmektedir. Makaralarımda ince ama en iyisinden ip misina kullanarak,olabilecek takılmalarda çoğu kere sahtemi takıldığı yerden sökerek alabiliyorum. Diğe konuya gelince: Dün bir turna organizasyonundan dödüm.İzmit Darıca'da yapılan bu organizasyona katılmak için gidiş,geliş 1000 km kadar yol yaptım. Bir dolu kardeşim beni tanıdı hoşca vakit geçirdik video ve tv çekimleri yapıldı. Ben balıkla ilgili her faaliyeti yapmaktan büyük keyf aldığımdan bana yorucu gelmemektedir. Forumlarda yaptığım paylaşımlardada durum böyledir. Beni üzen ama dahada çok kızdıran durum ise,baş kıskançların,son zamanlarda forumlarda boy gösteren,terbiyesizliğinde ötesindeki çirkef yazıları,suçlamalarııdır. Bir elin parmakları kadar olsalarda arada canımı sıkmayı başarabilmektedirler. Doğru dürüst hiçbir avları ve paylaşımları bulunmayan bu tipler elbette birgün foırumlardan ve benzer platformlardan soyutlanacaklardır. Ama ben son nefesime kadar yanınızda olacağım. Zaman,zaman silikon sahteler,sair maket balıklar turna avında iyi iş görmektedirler. Özellikle sonbahar aylarında,sular daha duru ve azken su üstü kandırıcılarla turna yakalamak büyük keyf yaşatmaktadır. On gün içinde dünya rekoru klasmanına yakın dev turnaların bulunduğu gizli bir yere avlanmaya gideceğim.Orada gayet iri yayınlarda bulunmakta. Bakalım şansım yaver gidecekmi. Senle yazışmaktan büyük keyf aldım.Lütfen aklına ne gelirse sor. Sevgimle kal
Yurdumun meralarında rekor turnalar olduğuna eminim. Yerini bulmak Sonra da yakalamak... Sana yakışır Vedat abi. Rastgele diyorum. (Sonra da belgeleyip salmak)
Çok teşekkürler Vedat abi. Hiç anlamamışımdır insanlar neden özelinde yaşanan veya yaşanmayan olayları buraya taşırlar.. Bence bu tarz forumlar tamamen bilgi paylaşmak içindir insanlarla tartışmaya girmek karalamaya çalışmak niyedir hiç idrak edemedim edememde.. bir olay yaşansa bile buraya yansıtmanın doğru olmadığını düşünüyorum.. Fakat sizin bu olaylara da ılımlı yaklaşımınız aslında bu konularda da nekadar tecrübeli olduğunuzu gösteriyor Asla yılmamanızı ve hep aramızda nice güzel av ve bilgi paylaşımlarında bulunmanızı diliyorum Umarım şansınız yaver gider ve Hayatınız boyunca unutamayacağınız güzellikte başarılı bir turna avı gerçekleştirirsiniz, o avın raporunu sabırsızlıkla bekliyorum En kısa zamanda turnalara Selamınızı iletmek adına şeker gölüne gitmek istiyorum lakin nette ilk araştırmamda avın tamamen yasaklı olduğu sular arasında görünüyordu ama tebliğe baktım yasaklı sularda görünmüyor.. Yanlış bişey yapmayayım sakın? Tekrar teşekkürler, önerilerinizi denemek için fırsat kolluyorum
Sevgili Yavuz Muhtelif TV kanallarına belgeseller yapmak üzere bir platform kurduk,ekip hazır ,iki profesyonel kameraman ve yönetmenimizde var. Gayemiz sportif balıkcılıkta yeni birşeyler yapıp sizlere sunmak. Yapmayı planladığımız avlarımızda yabancı belgesellerden geri kalmamak ise arzu ve hedefimiz. Elbette bu faaliyetlerimiz esnasında önemli oranda trofe balığı yakaladıktan sonra salacağız. İnşallah bu aşamadada belirlenen ve malum bazı kıskançların hışmına,yıkıcı tenkitlerine uğramayız. Sevgimle kal
Sevgili Öner Bişzleri temsil eden vekillerimizin bile mecliste nasıl arada tekme,tokat birbirlerine girdiklerini ibretle seyretmekteyiz. Biz buyuz sevgili Öner. Buradada bunun yansımaları oluyor elbet. Bir kişi forumlarda yer etmek amacıyla ya benimle polemiğe girer yada sahte yaklaşımlarda bulunur ve asıl niyeti sonradan ortaya çıkar. Bunlara alıştım,fazla etkilenmemenizi dilerim. Birde şu nokta var. Hem denizdeki ve hemde tatlısudaki tüm alternatif avları halende fiilen yapan,uzun balıkcılık geçmisimde emsali olmayacak şekilde hemen her bölgede avlanan biirisiyim. Dolayısıyla bu işin etiğini,gediğinide iyi bilirim. En büyük endişem bazı kompleks sahibi kişilerin sizleri yanlış bilgilendirmeleridir. İşte böyle bir durumu hissettiğimde elimden geldiğince karşı çıkarım. Benimle polemiğe girenlere bir yetki verilse kendilerine bir soru cevap köşesi açılsa,sorulan sorular karşısında apışıp kalacaklardır. Oysa ben her sorulana anında en doğru cevabı verebilirim.Bu konuda mütevazi değilim.Oysa sair konularda ve genel yaşamımda çocukla çocuk,gençle genç ve yaşlı ile yaşlı olabilirim. Turnalara gelince; Sizlere yakında önemli av ve video görüntüleri sunabileceğimi sanmaktayım. Bugüne kadarki Turna rekorum 120 cm üstündeydi,bakalım kırabılecekmiyim. Geçen sezon 3 defa kopardılar bırakmalarımı.Bu sene az daha takviyeli yaptım.On güne kadar ifadelerini almaya gideceğim. Sevgiler
Vedat amca biz tutamıyoruz ama sen tuttukca keyif alıyoruz. Benim gibi yüzlerce kişi vardır seni takip eden ancak hakkında yorum yapma cüretini kendinde görmeyen. 2 yıl misafir olarak 1 yılda üye olarak forumu takip ettim. Heralde forumdada senden daha çok kimseyi takip etmemişimdir. Senin yapında var insanlara yardım etmek. Ama herkes öyle değil işte... yadırgama. Bırak seni bilen biliyor. Her balığın ustası vardır. en ustalar bile bikaç türde usta. Ama sen hemen her türde ustasın. Balıkçılığın her türünün denenmesi ve zirvenin kovalanması felsefesini taşıyorum. Yemli, atçek, jig, fly... Her disiplinde doyuma ulaşmak için zirveyi kovalamk gerek. Buna en yakın kişide sensin benim gördüğüm. Üstelik hiçbirini paylaşmktan da çekinmiyorsun. Balıkçılık budur. Karnını doyurmak için balık tutanları gördükçe akıllarına yanıyorum. Ona harcadıkları paralara en ala kebapları yerler. Keşke kaderim elversede her disiplinde ve her türde zirveye yaklaşsam. BALIKÇI nişanını hak ettiğime inanasam. Kimisi yalakalık olarak algılayabilir. Öyle bi amacım olsaydı biçok konuna yazmış olurdum. İsteyen üyelik tarihime ve senin hakkında kaç mesaj yazdığıma baksın. 1 yılı geçmiştir üyeliğim. ama senle ilgili mesajım 3ü bulmamıştır. BALIKÇI senin gibi olur ustam. Sen ve senin gibi insanların uzun ömürlü olması dileğiyle...