turna katliamı

Konu, 'Genel Konular' kısmında matti tarafından paylaşıldı.

1. matti

matti murat

Arkadaşlar bugün öğle saatlerinde istanbul çatalcadaydım bilen bilir perşembe günleri çatalcanın pazarı kurulur.pazarın sanayi tarafındaki ucunda adamın biri kamyonetin kasasını turna doldurmuş (tabi birazda iri sazan vardı)yolun ortasına bi masa sandalye koymuş kesip kesip satıyo.önünden geçerken birden durdum alttan üsten fileto çıkardı ve tabiki havyar ortada.dedim kardeş balık havyarda yazık değilmi üstelikte yasak yaptığınız adamın cevabı şu oldu abi önemli olan havyarı zaten istiyosan verelim makul fiyattan...işim çok acil olduğu için uğraşamadım içimden lanet olsun deyip devam ettim on adım attım atmadım bi baktım zabıtalar dedim üstad adam şurda turna balığı satıyo, yasak sezonda balık havyar döküyo bi müdahele etseniz yada nereye şikayet edicez filan derken zabıta bana yaa git işine kardeşim işin mi yok senin dedi.gerçekten çok acelem vardı uğraşamadım gerçi nereye şikayet edilir onuda bilmiyorum.sadece şunu söyliyim Allah böylelerinin belasını versin.dahada bişey demiyorum.

2. macir_ertan

macir_ertan Ertan Çetin

Favori Kamış:
    Trabucco
    Favori Makine:
    Daiwa Emblem-Z
    En İyi Avı:
    Yayın,Sazan,Turna
    Yaa Muratım gerçekten işin mi yok senin,adamlar çarkın nasıl döneceğini çoktan hazırlamışlar cevaba bak ya ''işin mi yok'' hadi daha fazla yorum yapmayayım da başıma iş almayayım.....Duyarlılığına şahsım adına teşekkür ederim.

3. yeknet

yeknet Yekta

Favori Kamış:
    lineaeffe unicast420
    Favori Makine:
    mitchell avosurf700
    Tebliğe göre katli vacip.
    İçsularımızdaki Ekolojik Açıdan Potansiyel Sakıncalı Balıklar:
    Turna (Esox lucius)
    Bu tür tatlı su yaşam zincirinin en üst halkasındadır. Her türlü kirlilik ve yaşam şartına kolay adapte olabilir. Ülkemizin doğal türü olmakla birlikte, bırakıldığı bir su havzasından temizlenmesi mümkün değildir.

Yine de avlanma için limitleri var 40cm 10 adet.

4. bahti88

bahti88 Bahtiyar Çelik

En İyi Avı:
    1531 gr. Pullu Sazan, 1150 gr. & 58 cm. Turna
    Aynı tebliğe göre yasak dönem;

Turna ( Esox lucius) Tüm Bölgeler 15 Aralık-31 Mart

5. jackmaldow

jackmaldow Jack

Favori Kamış:
    Okuma Salina Sea Spin 2.40 + Trabucco Sinergy Sea Bass 3.50 + Pioneer 1.65
    Favori Makine:
    Okuma Flame 30 + Trabucco Arkon RD 6000 + Pioneer 102L
    Zabıta bana yaa git işine kardeşim işin mi yok senin dedi.

6. denizci_kaptan

denizci_kaptan Sami

Turna hem ticari hemde amatör tebliğe göre yasak dönemde avlanmış.

Ticari tebliğ :(10) Tüm içsularda, 15 Aralık - 31 Mart tarihleri arasında turna avcılığı yasaktır.

Bunun dışında potansiyel sakıncalı balık olduğu da doğru. Bu konuda birçok araştırma ve kaynak var. Eğer turna nüfusu kontrol altında tutulmuyorsa bölgedeki tüm balık neslini tüketip sadece kendi türü kalana kadar avlanıyor. Sonrasındaysa kendi yavrularını yiyor.

Piranalarla yaşadığı sular hariç;)

7. matti

matti murat

neden bu kısmı özellikle yazdın anlayamadım,komik geldiyse anlat ince noktayı bende biraz güleyim jack!!!

8. muratbzk

muratbzk murat

Favori Kamış:
    Vercelli Spyra Ultima G2 Surf -Awa Shima Spin
    Favori Makine:
    Daiwa Saltiga Surf 5000-Spro Passion 730
    En İyi Avı:
    plankton
    kardeş keşke onu diyen zabıtanın ismini falan alsaydın.Şikayet edilirdi.Zaten bizler sustukça onlar üste çıkıyorlar.Kınıyorum.

9. enginson

enginson engin

Favori Kamış:
    daiwa crossfire(spin) okuma salina
    Favori Makine:
    shimano catana 400 fb, ryobı ecusima 6000vi, okuma avanger 65
    çok yazık çok üzüldüm. bunlara ne yaparsanı yapın akıllanmazlar. böyle insanlar bir kaynak buldumu kurutana kadar bırakmazlar ve hiç bir zaman da geleceği düşünmezler. Allah ıslah etsin ne diyelim. zaten bu ülkede hep bu insanlardan çekiyoruz. boğazda gırgır ve trolcüler, tatlı sularımızda ağcılar tırıvırıcılar.. çok can sıkıcı şeylere tanık oluyoruz...

10. denizleri aşta gel

denizleri aşta gel ONUR

Duyarlılığın adına teşekkür ederim abi sana yakışanı yapmışsın fakat bi bakıma biz bunu hakediyoruz gerçekten hakediyoruz görevini kötüye kullanan veya görevini ihmal edenlere ne zaman karşı çıktık polis olsun devlet büyükleri olsun sesimiz çıktı mı hiç birine çıksa ne oldu o küçük çoğunluğu susturdular hakkımızı alabildik mi bu tür eylemler olduğunda bizim halkımız her zaman ne yaptı buna karşı çıkanları ayıplamadı mı devlete polise karşı gelinmez diyerek onlarda bunun bi parçası olmadı mı devlet ve birimleri polis senin örneğinde zabıta onlar bizim için var biz onlar için değil yalnış yaptıklarında aşağıya alabilmeliydik ama yapamadık bi yönden cahillik bi yönden bağnazlık halk buna izin vermemeliydi konuyla alakası yok gibi ama aslında konuyla direk alakalı bu kanayan bi yaramız malesef.

11. 3182

3182

Konu ile ilgili eğitim yok.

Herhangi biriniz okullarda bu konu ile alakalı bir şey okuduğunuzu hatırlıyormusunuz? Havyarlı dönemde balık yakalanmaması etrafımızdaki göl ve akarsularda nasıl balık avlanılması gerektiği denizlerimizde nasıl balık avlanılır vs.vs. Okadar gereksiz şeyler öğretildiki bizlere acaba hangileri aklımızda kaldı hatırlayın geçmiş ders kitaplarında ezberlediklerinizi?

12. KULL64

KULL64 Emrah

Favori Kamış:
    Guan2000gr
    Favori Makine:
    Ticagt4000
    En İyi Avı:
    ...
    O zabita bana denk gelsin bakalim ne olacak..... :mad: :mad: :mad: :mad:
    Bak simdi sarteller atti...
    Yahu Murat Agabey Alah askina keske o zabitalarin adini ogrenseydin ve onlarla beraber gidip elinden geldigince Jandarmaya , polise, belediyeye sikayet etseymissin...

Ne sacma bir memleket oldu memleketimiz artik yahu...

Avrupa birligiymis...En az 100 yil daha ruyalarinda gorurler AB yi ...

13. er41han

er41han Erhan

En İyi Avı:
    İstavrit, Kefal, Mırmır
    Allah böylelerinin belasını versin.dahada bişey demiyorum. AMİİİİİİN...!!!:mad:

Kardeşim sen şikâyet edilecek en gerçekçi vede doğru makama şikâyet dilekçeni vermişssin....;)
    Memlekette hangi konuda olursa olsun, hiçbir makam görevini lâyıkıyla yapmadığından bu işler oluyor, uygulanmayacaksa yasalar neden çıkarılır onuda bilmem....:mad: :mad: :mad:

Son düzenleme: 21 Ocak 2011
  14. er41han

er41han Erhan

En İyi Avı:
    İstavrit, Kefal, Mırmır
    Konu ile ilgili eğitim yok.

Herhangi biriniz okullarda bu konu ile alakalı bir şey okuduğunuzu hatırlıyormusunuz? Havyarlı dönemde balık yakalanmaması etrafımızdaki göl ve akarsularda nasıl balık avlanılması gerektiği denizlerimizde nasıl balık avlanılır vs.vs. Okadar gereksiz şeyler öğretildiki bizlere acaba hangileri aklımızda kaldı hatırlayın geçmiş ders kitaplarında ezberlediklerinizi?

UYU UYU, YAT UYU, ALİ TOPU TUT, :D İlk okuduğumuz kitabın adıda, pek tuhaf, OKUMA..!! kitabı... :confused: acaba bunun içinmi okuma özürlü vede uyuyan bir millet olduk, dersiniz...!!??? :rolleyes:

15. jackmaldow

jackmaldow Jack

Favori Kamış:
    Okuma Salina Sea Spin 2.40 + Trabucco Sinergy Sea Bass 3.50 + Pioneer 1.65
    Favori Makine:
    Okuma Flame 30 + Trabucco Arkon RD 6000 + Pioneer 102L
    Zabıtanın bu sözü demesi komik olmuş olabilir ülkemize göre matti !

16. ırıshsetter

ırıshsetter Koray Güzel

En İyi Avı:
    Turna 64 cm
    Başka bir yolu var.Orman Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü Çatalca şefliğine gidin (oto sanayinin oradadır)...Onlar gerisini halleder...