3 sene evvel tamamen tesadüf sonucu bir balık tutmuştum.Ki o zamanlar fırdöndü bile bağlamayı bilmezdim.Tuttuğum balığın turna olduğunu bile daha sonra öğrenmiştik.64 cmlik o turna beni öyle bir zehirledi ki,anlatamam...O zamandır beri hep bu balığın peşinde olduk.Tuttuklarımızın büyük kısmını bıraktık.Limit altı-üstü farketmeden...İşte son avımız; Avlağımıza biri akşamüstü olmak üzere 3 sefer yaptık.İlk gün atlayanlar vardı.Ancak kaşıkları yetiştiremiyorduk.Tulumu giyip göle salındık.Hayvan 10 dakikada bir sudan dışarı fırlıyor,bana göz kırpıp tekrar dalıyordu.Balık sığda ancak kaşığı olduğu yere koyamıyorum.Takıldı,koptu,vs derken misina bitti.Çantadaki yedek kafada 0.2 mm sarılmış.Onu taktım 2 no kaşık artık daha da uzağa gidiyor.Tekrar atladı,önüne yetiştireyim derken tam üstüne koyduk kaşığı balık delirdi...Ama atlamadı,belkide korktu.5 dakika sessizlik.Sığda yüzerken suyu biraz deştiğini gördüm salladım, tam önünde ilk 4-5 tur yavaşça çektim ve ağırlık bindi...Ahhh işte o mücadele, acele etmeden balığın tepkisini görmek için hiç asılmam,kafa atmasına izin veririm,alsın yürüsün misinayı. Ne zamandır bu kadar büyüğüne rastgelmemiştim.Genelde 55 cme kadar çıkıyor.Bu 67 cm geldi.Sezonun ilk turnası olduğu için alıkoyduk. 2.gün sabah bir 56 cmlik daha aldım ve onu oğlumla beraber suya iade ettik.3.gün elimiz boş döndük... Makima Mitchell(bol bol suya girer,yağlar tekrar kullanıma hazırdır) Kamış shimano(2.40mı 2.80 mi ne,hafif olsun yeter dediydim alırken) kaşık 2 no alba misina 0.2 (kaşığı atarken bile kopartacak incelikte) mutlaka çelik tel misina Uploaded with ImageShack.us http://youtu.be/9jfpgG7yr0Q
Böylesi keyfe alkış tutulur. Tebrikler baba oğul keyfin en güzelini yapmışsınız.Daha irilerinin rastgelmesi dileğiyle selamlar...