Merhabalar, Bendeniz yeni bir üyenizim. Yaklaşık 15 sene ara verdikten sonra tekrar balıkçılığa geri döndüm. Bıraktığım zamanki teçhizat ile şimdikiler arasında dağlar kadar fark var ve yavaş yavaş intibak sağlamaya çalışıyorum. Bu haftasonu kenardan at-çek yöntemiyle turna ve levrek avına gideceğim. Aşağıdaki sahteleri edindim. Görüşlerinizi paylaşırsanız sevinirim. Ucuz seri (Kaşık, sasi, silikon) Pahalı seri (Savage gear soft 4 play, Strike Pro, Discovery, yerli yapım taklit)
kaşıklarla hiç balık alamadım fakat kırmızı kafalı rapalalar benim her zman favorim olacak sanki o intibayı bana sagladı en azından bana altdaki 2 .resim daha cazip geldi (hepsi) ayrıca ayrıca sonuçları yazarsanız bizede bilgi olarak faydası dokunur rast gelsin
merhaba sağdan 3'üncü kaşık iyi çalışıyor ayrıca savagearın silikonları da çok iyi. kırmızı kafa ve ortadan kırık olan rapalada çok can yakacak gibi. :thumb:
birinci resimdeki beyaz sasiler ankarada çok iş yapıyor onun değişik bir iki renginide al. kaşıklar iyi gibi ama albastar toby dende al istersen, sahtelere gelince ben kıyıdan çalıştığım için çok verim alamıyorum bot ile daha verimli olur bence çünkü hafifler uzak atış olmuyor ve takılıp suda kalma ihtimali çok yüksek. bu sahtelerin hepsi bence levrek için büyük favorim meps 3 numara alın çok başarılı ben 14 tane tuttum.
Görüşler için teşekkürler. Bu haftasonu en soldaki sasi limit altı bir turna aldı. Daha sonra berbat misina yüzünden o sasiyi suda bıraktık. Pazar günü Decathlon'da değişik tipte beyaz sasi bulup aldım. Bir dahaki sefere onları deneyeceğim. Aklımda "permanent marker" denilen ve aseton, alkol vs olmadan kolay kolay çıkmayan kalemler ile desenler çizip değişik bir sasi yapma planlarım var. Sonucu buradan paylaşırım.