Turna Levrek Ve Göl Zehirlenmesi

Konu, 'Tatlı SU Balık Avcılığı' kısmında cont8 tarafından paylaşıldı.

1. cont8

cont8 serdar

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    sazan 4.5 kilo
    arkadaşlar ankarada yaşıyorum ve etrafımızda onlarca göl olmasına rağmen hemen hemen hiçbir gölde sazan kalmadı kimin tarafından nasıl atıldığını bilmiyorum bütün göllere turna ve levrek bırakıldı ve bu balıklar sazanların kökünü tamamen kuruttu geçenlerde seyrettiğim bir belgeselde şu an adını hatırlayamadığım bir avrupa ülkesinde göllere atılan levrek ve turnalar o göllerdeki sazanları bitirmişler ve sazanlar göl dibindeki yosunları yedikleri için gölün oksijensiz kalmasını önlüyorlarmış sazanlar ortadan kaybolunca göller aşırı yosunlanmaya başlamış ve kendi kendini zehirler hale gelmiş şimdi ilgili göllerde turna ve levreklerin temizlenmesi ve göllerin sazan balığı ile balıklandırılması çalışmalarına başlanmış ülkemizdede bu durumla karşılaşılmaması için şimdiden gerekli önlemlerin alınmasını ve daha fazla gölümüzde sazan soyunun kurutulmaması için turna balığı ile balıklandırma yapılmamasını istiyor desteklerinizi bekliyorum

2. bnymnblr

bnymnblr Bünyamin

Öncelikle konu araştırma isteyen bir konudur.
    Bu konu ile ilgili aşağıdaki adrese başvuru yapın.
    Bu konuyu okuyanlar da aşağaki adrese başvuru yapsınlar.
    ve bu durumu yetkilere mesajınızla bildirin.
    Bulunduğunuz yeri ve durumu bildirin.

Web Adresi: http://195.140.196.201/bimerwebform/default.aspx
    Bu yazılan adres önemli diğer önemli bütün sorunlarınızda bu adrese yazı yazın ve bir kenarda hep bulunsun.

Foruma yazılan sadece forumda kalmasın.
    Mesajını atan mesajını attığını burada belirtsin.

Son düzenleme: 18 Haziran 2009
  3. esabi

esabi SENIOR MEMBER

Favori Kamış:
    reklama gerek yok
    Favori Makine:
    favori kamışım bölümünde yazıyor
    En İyi Avı:
    pulu imzamda
    Serdar bey sazan ve turnanın birlikte yaşamalrı konusunda bence yanlış bilgilere sahipsiniz lakin ben size İstanbuldan örnekler vereyim bundan 20 yıl kadar önce ömerli barajı turna doluydu okadar çok ve okadar iriydilerki turnalara methiyeler yazılırdı suyun üzerinde yatan timsahlar diye oysa şimdi baktığımızda ben ömerlideki son turnamı 1997 yılında yakaladım artık adı bile duyulmuyor sazan türü ise 1990'la 2002 yılları arasında müthiş çoğalmıştı yani zaman dilimine baktığınızda turna azalırken sazan çoğalmış, bir diğer göl ise sazlıdere barajı bu göl çok eski değil yapımı 1990ların başları göle salınan balıklar hem turna hem sazan iki sene önceye kadar bu gölden bütün balıklardan bolca tutmak mümkündü şimdi ise turnadan eser kalmadı ama sazan hala mevcut, diğer bir gölse büyükçekmece bu gölümüzdede sazan turna yayın levrek hepsi bol miktarda ve rahatça yaşıyorlar:) :)
    bence sizin sazanlarınızın azalmasının sebebi turna değil parmak boyunda sazanları yakalayabilmek için 7-8 numara iğne kullanan ş..... lerdir;) ;)
    saygılarımla :) :)

4. wolfalone

wolfalone SERDAR

Favori Kamış:
    AlbaStar Morlion kamış,Banax SX 2000 Makine
    En İyi Avı:
    İznik sazanı 5,5 kg Turna 3 kg
    Sazan sayısının azalmasını turna ve levreğe bağlarsanız yanılmış olursunuz.Sazanın azalmasının en büyük sebeplerinden birisi bilinçsiz avlanmadır.Limit,yasak gözetmeden üreme zamanı avlanılmasıdır.Levrek turna göldeki eko sistemin bir parçasıdır.

Son düzenleme: 19 Haziran 2009
  5. esabi

esabi SENIOR MEMBER

Favori Kamış:
    reklama gerek yok
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    pulu imzamda
    bu kısa ve öz olmuş:) :) :)

6. nejat vardar

nejat vardar nejat vardar

Aytekin kardeşim, Ömerli'de o turnalardan son yakalayanlardanım. Turnaların nasıl kökünün kazındığını da bir gün anlatırım. Büyük göllerde bu balıklar birlikte yaşayabiliyor ama küçük göllerde maalesef...
    Sen de biliyorsun ki, özellikle göl çevresinde bulunan köylerde yaşayan küçükler ve gençler ve hatta büyük balık yakalayamayan büyükler küçük balıkların ne kadar lezzetli olduğunu anlatır dururlar. Ve hatta bunların pişirilmesi ile ilgili bir sürü yöntemleri vardır. Bunu kıramayınca küçük balık kaybının önüne geçmek mümkün değil. Yapmamız gereken onlara büyük balıkları nasıl yakalayabileceklerini öğretmek. O da zaman alacak bir konu. Çünkü önce gerekli donanıma sahip olabilecekleri kaynaklara ve imkanlara sahip olmaları lazım. O duruma erişince doğal olarak büyük balıklara yöneliyorlar. Yani, önce ekonomi ve eğitim iyi ve doğru ise gerisi kendiliğinden geliyor.

7. esabi

esabi SENIOR MEMBER

Favori Kamış:
    reklama gerek yok
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    pulu imzamda
    Haklısın Nejat abi:( :(

8. simendifer

simendifer Sennur

Ömerli ile ilgili olarak benim bildiğim başka şeyler var ama şimdi yazıp da gece gece kendimi yıpratmayayım. Diğer bölgeleri bilmiyorum ama Ömerli'deki turnaların nasıl yok olduklarını biliyorum. :(

9. nejat vardar

nejat vardar nejat vardar

Suçluları söyle yeter;)

10. babatuhan

babatuhan batuhan

arkadaşlar ömerli barajında turnaların ve diğer cins balıkların yok olma sebebi o lanet İSRAİL SAZANI dır bu balık diğer balıkların yumurtalarını yediği için balıklar çoğalamıyor ve maalesef yok oluyorlar bu israil sezanına bir çözüm bulunmazsa acı ama neredeyse sularımızda balık çeşitleri yok olacak...

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 22 Haziran 2009
  11. esabi

esabi SENIOR MEMBER

Favori Kamış:
    reklama gerek yok
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    pulu imzamda
    yanlışın var kardeş ömerlideki turna israil atılmadan çok önce tükendi aynalı ve pullu sazanıda insanlarımız çıtır çıtır oluyor diye yavruyken bitirdiler üstünede israil cila oldu;)

12. cont8

cont8 serdar

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    sazan 4.5 kilo
    ayrıca

arkadaşlar haklı olabilirsiniz ancak ben bu sonuca net gözlemlerimle vardım ki ankarada yaşayan amatör sazan avcıları ile görüşürseniz onlarında aynı düşüncede olduklarını görürsünüz ki burada yaşayanlar bilir dikilitaş göleti kurtboğazı barajı evrekkaya göleti ikizce göleti kapulukaya hes ve gölbaşı ve daha birçok gölde onlarca kiloluk sazan balığı yakalanırken şimdi sazan balığı maalesef kalmamıştır bunun suçlusu sizin söyledikleriniz kadar ve daha büyüğü yanlış balıklandırmadır saygılarımla

13. atakule team

atakule team hüseyin

Favori Kamış:
    Bass Pro Shops® extrime xps Mitchell Elite Spin DAIWA EXCELER, EXSF662MHFS 1.98
    Favori Makine:
    shimano sustain 2500 fg shimano exsence 3000cı4
    En İyi Avı:
    hedefim 120 cm
    Selam

serdar abicim öncelikle konunuzun bazılarına katılıyorum
    bundan 8.10 yıl önce köprü köyde turnalar iyice artmaya başladığı zaman gerçekten dediğiniz gibi levreğin soyunu tüketti
    şu anda izine bile rastlayamıyoruz
    ama kadifenin azalması gibi birşey olmadı halen kadife çıkmakta
    sazana gelince eskisi kadar yok ama yazın koylarda öyle sazanlar görüyoruz ki demek ki sazanın da soyunu tüketememiş 8.10 yıl zarfında bence sunuduğunuz konuyla bizim elimizdeki veriler birbirini tutmuyor diyorum .

tabi benim arzum keşke şu turna yerine sudak halen çıkmış olsaydı
    sudak eti tatlısuda en lezzetli et bence rastgele serdar abicim:D

14. sazancıı

sazancıı gökhan batu

Favori Kamış:
    Daiwa mini spin 180
    Favori Makine:
    Shimano catana 2500 FB (Fener Bahçe:)))
    En İyi Avı:
    55 CM. TURNA, 52 CM. SUDAK, 6,5 KG. AYNALI,5 KG YAYIN
    arkadaşlar turna tabiki balıklar üzerinde baskı yaratacaktır fakat asla bir ırkı yok edemez zira sazanlarda turna üzerinde baskı kurarlar onların yumurtalarnı yerler ve daha baştan turna miktarını sınırlarlar.dolayısıyla EĞER BİR ORTAMA İNSAN ELİ DEĞMEZ İSE İLLAKİ DENGE SAĞLANIR SIKINTI OLMAZ .EN BÜYÜK SIKINTI GERME AĞCILARI,GÖLE ZEHİRLİ OT ATANLAR ,DİNAMİT VE JENERATÖR İLE AVLANAN İNSANLARDIR.biz bunlardan kurtursak bu konuları hiçkonuşmak zorunda olmayız

15. esabi

esabi SENIOR MEMBER

Favori Kamış:
    reklama gerek yok
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    pulu imzamda
    imza imza imza Aytekin BAYIR:)