Turna, oltamızın sesinden etkilenir mi?

Konu, 'Tatlı SU Balık Avcılığı' kısmında Yavuz AYDOĞDU tarafından paylaşıldı.

1. Bazı kandırıcıların kendine has sesleri için, balığın dikkatini çekerek avantaj sağlayacağı iddia edilir. Sahte balık için hareketli bilyeler, döner kaşıkların şıkırtısı gibi. Mantıklı olabilir, lakin; her türlü ses için geçerli midir?

Makinemin kolunu çevirirken çıkrık gibi ses çıkarıyor. (Dünyanın parasını verdiğim bir Alba ürünü) Muhtemelen ip misinam gergin pozisyonda bu titreşimi sahteme kadar iletiyordur. Turnanın bundan huylanıyor olabileceği geliyor aklıma.

Sizce???...

2. ozkan79

ozkan79 özkan

Abi merhaba,farkli gorusler cikabilir ama bence İp suya girdigi anda ses frekansini %90'in ustunda kaybeder baligin bunu algilayabilmesi nerede ise imkansizdir bu benim dusuncem.

3. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    kıyı balıkçılıgı standart malzeme oltakamışı ve makine
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    her av iyidir yeterki usule uygun olsun
    Bence sorun olmaz titreşim oralara gitmez, gitse bile , zaten yalancı yemlerden çıkan ses te aynı tiptir, ritmik ve aynı tonda aynı pulslar.. :) ama makinenin ömrü ne olur onu bilemem ?

4. Makineyi gözden çıkardım. Bir spin bir de surf makine edinmeliyim. Önerilere açığım...

5. bozkurt77

bozkurt77 Emin

En İyi Avı:
    Turna 2,500 gr
    aynıproblem benim makinada da var ama rahatsızlığı bana balığa olacağını düşünmüyorum,

6. exelsior

exelsior Mustafa

Favori Kamış:
    En dandik olanı bile iş yaptı...
    Favori Makine:
    En dandik olanı bile iş yaptı...
    En İyi Avı:
    65 cm Gökkuşağı alabalığı, 65cm 5,5kg Sazan, 55cm Sudak.
    Bildiğim kadarıyla sazan, yayın gibi balıklar en ufak titreşimi bile farkedebiliyor. Solucanın hareketini bile uzaktan algılayabiliyor. Misinadan oltanın sonuna kadar giden titreşimi farkedebilirler. Ben bu nedenle rüzgarlı günlerde, oltaları kazığa takmak yerine, kıyıya indiriyorum. Turna, alabalık gibi balıklar saldırgan balıklardır, hareketi algılayıp yem olduğunu karar kıldıklarında yeme saldırırlar. Bunlar kendi gözlemlediklerim, fikirlerimdir.

7. meraklı_balıkçı

meraklı_balıkçı resul

En İyi Avı:
    Aynalı sazan 1.5 kilo
    fiziksel açıdan bakarsak ; titreşim suda daha iyi iletiliyor.
    amma ve lakin :) bi sakıncası olcağını düşünmem aksine balığa saldırma içgüsü kazandırabilir.
    seslee ilgili benim önerim :
    eğer göl çevresi kalabalık ise sakin yerlerde sessiz bir şekilde avnlanmaya bak
    eğer göl çevresi sakin ise belirlediğin en güzel bölgede arada suya taş atarak arada kamışını suya vurarak yani dikkat çekerek avlan.