Değerli üyeler Alternatif avlarımdan tatlısu Turna avı sezonunun ilk avını,ziyaretime gelen,oğlum kadar sevdiğim Cengiz Balıkcılık ortaklarından,şirketin genel Müdürü Alpet Tomaçgil,çalışanı Yıldıray,müşterilerinden ve yakın dostum Mesut Abimiz,Onur kardeşim ve bizlere Bursadan gelip katılan Aytaç kardeşimle gerçekleştirdik. İlk gün şansımızı denizde arasakta kayda değer birşeyler tutamadık. Ertesi gün Sivriceye takriben 120 km mesafedeki,geçen sezon birkaç av günü konumla sizlere Yeni Cennetim diye tanıttığım mahale gittik. Keyfli,mevsim başı olduğundan suların hayli yüksek,su ısısının ideal olmaması,bir gece evvelinin dolunay gecesi olması gibi menfi faktörlere rağmen,randımanlı ve trofeli bir av gerçekleştirdik. Dönüşte kardeşlerimi Kasna cennetimede götürdüm.Bir nehir halini alan ırmağın bulanıkca sularında çok keyfli Kasna avıda yaptık. Heleki Boğazın namlı avcısı Yıldıray kardeşim,maharetini tatlısudada sergilerken,artık kendisinin,çok zevk aldığı,Kasna avının yeni müdavimi olacağınıda belirtti. Kasna avımızı ayrı bir konu olarak sizlere sunacağım. Tuttuğumuz tüm balıklar,aralarında trofe sayılacak irilikte olanların bulunmasına rağmen,ihtimamla geri salınmıştır. Kullandığımız ekipman,en iyi çalışan suni yemler, tatlısu avcılarına çok faydalı olacağını sandığım için ,ayrı bir konu olarak ele alınacaktır. Video çekimleride yaptık.İlişikte bazı kareleri sunuyorum. Sevgi ve saygımla kalınız
1 Nisan'da 9 koca adam, 2 ayrı göleti tavaf ettik, 1 tane vuruş dahi alamadık. Ama hak bize, büyük sözü dinlemedik. Vedat abim, benim bildiğim iki ayrı yerde (satır aralarında) Nisan'ın 2.yarısından itibaren balığın daha bereketli olacağını yazmıştı. Avınızı tebrik ederim Vedat abi. Darısı başımıza, önümüzdeki hafta sonu 2. defa şansımızı deneyeceğiz nasipse. Vaadettiğiniz kasna avı ve ekipmanla ilgili başlıkları bekliyorum. Saygılar...
Sevgili Yavuz Gerçi bu av raporum biraz kısa yazılmış olsada,dikkat edersen bazı püf noktalarıda ihtiva etmekte. Bir kere şayet av gününden bir gece öncesi full mehtapsa,dolunay helede tüm gece sürmüşse,avcı balık gece boyuncada yoğun avlandığından,ertesi gün,yemlere biraz daha nazik davranır,takip eder almaz falan. Şartlarımız benzerdi su halen soğuktu avlanan balık sayısı düşük kalmıştır. O gün 7 adet turna yakaladık bir tane kaçmıştır.Diğer beşi hayli küçüktü.Bu canavarların hışmından kurtulmak için sanki hemen aynı yere toplanmışlardı.Çok zariftiler,büyüklerinin yamyam görünüşü onlarda yoktu. Sanırım evveldende belirttiğim gibi ileriki günlerde Turnanın yemlere itibar oranı gittikce artacaktır. Sevgimle kal
Vedat abi, Ben öğrenmeye çalışıyorum. Öğretene saygım sonsuz. Sebep sonuç ilişkili bilgiler sıfır soru işareti ile dağarcığımdaki yerini alıyor. Yukarıdaki bilgi de bu türden. Çok teşekkür ederim. Anavaşya başlığı altında bir sorum olmuştu. Herhalde gözünüzden kaçtı. Vaktiniz olursa....:typing: Saygılar..
Tebrikler Vedat Ağabey,böyle güzel raporları gördükçe hiç denemediğim tatlısu avlarına başlayabilirim .Aslında tatlısu avlarının da çok zevkli olduğunu tahmin edebiliyorum ama partnerlerimin hiç birinin merakı olmadığı için deneme şansım olmadı.Güzel avlarınızın devamını dilerim...
Birçok konu açtığımdan hepsini birden cevaplamakta zorlanıyorum sevgili Yavuz.Bakarım soruna ve cevaplarım. Sevgiler
Sevgili Okan Balık ve avına hevesli,hatta hobi olarak içlerine iyice yerleştirmiş kişiler ve hatta bu olguya tutkuyla bağlanmış meraklıların artık tatmin edici düzeyde,özellikle kıyıdan balık yakalayabilmeleri inanınızki inanılmaz zorlaşmıştır. Dolayısıyla sizleri bir şekilde tatlısu avını denemeye davet ediyorum. Sizi temin ederimki önünüzde yeni bir ufuk,üstelik gerçekleştirmeye başladığınızda,bugüne kadar pas geçtiğinize sizi pişman edecek mahiyette,açılacaktır. Ben sizleri özendirmeye yönelik paylaşımlarıma devam edeceğim. Elbette farkındayımki,denizin cılız bir av raporu dahi,yapmayı planladığım bu konudaki paylaşımların önüne geçecektir.Ama yılmadan devam edeceğime emin olunuz. Sevgiler
Avlağım hakikaten güzeldir sevgili dostum. Üstelik çok tenhadır.Bir tatil gününde dahi belki bir,iki kişiyi atçek yaparken görebilmek mümkün olmaktadır. Ağ ile avcılık yoktur. Geçen sene buradan bir köylü kardeş kaşıkla 9 kiloluk bir tane turna yakalamıştır. Sevgimle kal
Tebrik ederim Vedat amca. Turnayı gözünden vurmuşsunuz Av hikayesi biraz kısa ama gayet güzel. Sevgilerimle, devamını dilerim...
Konunun kısa olduğu aşikarda sevgili Yavuz,üstte biryerlerde belirttiğim üzere ilave konuyla ilgili olarak kullanılan ekipman,sahteler ve bazı taktiklerle bağlantılı yeni bir resimli konuyla olayı dahada detaylandıracağım. Sevgimle kal
Vedat abi teşkürler; Bu sezonu hala açamamış olsamda biraz kıskanarakda olsa raporuznuzu okumak bile keyif verici. İşin dorusu ben sizin raporlarınızı okumayı galiba balık tutmak kadar seviyorum.. o resimde görünen canavarlardan umarım bu sezon hepimize bol bol nasip olur. Saygılar..
Vedat Abi, tebrikler... Yavuz Abi ile beraber gitmiştik turnaya, hemen patlatmış bombamızı, vuruş dahi alamadık fiye.Sahtelerle ilgili bilgileri dört gözle ben de bekliyorum.Saygılar.
Vedat abi tebrikler, sabırla nisanın 3. veya 4. haftasını beklemek niyetindeyken bu raporlarla sabrımızı iyice sınıyorsunuz Denizdeki ustalığınızı tatlısuda da konuşturmuşsunuz. Mesajlarınızı olabildiğince takip etmeye çalışıyorum. İmkan olsa birlikte av yapmayı istediğim forumdaki birkaç kişiden birisiniz. tekrar tebrikler...
Herkes sezon açar açmasına da; balıkların tamamını salmak/salabilmek cesareti? İşte budur.! Sezonu açmakta kapamak ta böyle olur. Kişinin gözü artık arkada kalmaz. O anın huzurunda dem çeker, dingin. Hasret ise; daha şimdiden yeniden salmaya gebe. "Ueiheyyyt.! Yavrum babalar.!!!" .
slm vedat baba tebrikler güzel av olmuş helede avlagın resmi süper tam bir turna merası eminim havalar birazdaha ınınınca senatörleri çekeçeksin sevgiyle kal üstadım
Sevgili Gökhan Doğma,büyüme bir Ankaralı olarak nezdimde tatlısu avının değeri bir başkadır. Denizlerde son zamanlarda olağanüstü balıklar yakalıyor olsamda,kimi tatlısu balık avlarını,deniz avlarına değişmem. Bu meyanda bazı enteresan,uzak mesafeli avları yapma arifesindeyim. Raporlarımı beğeniyor olman benim açımdanda çok sevindirici bir durum. İnşallah ilk fırsatta gideceğin avında iri turnalar tutarsın. Sevgimle kal
Abi tebrikler. senin avların beni mahfedecek seni okuyarak gayet iyi bir jig takımı düzdüm. daha suya inmedi. şimdi bu tatlısu ekipmanı da heves edip onlardan da alırım. sen sağ ben selamet. tekrar tebrikler detaylı raporunuzu bekliyorum. tatlısu avı ailecek de gidilebilecek baharda hoş vakit geçirilbilecek hem doğa yürüyüşü vs sayılabilecek bir av türüne benziyor. (dikkat ettiyseniz hedef küçülttüm balık ile ilgili bir cümlem yok tatlısu avı için )
Vedat abi bende bu ailenin yeni bir üyesi olma çabasındayıım... 5 senelik Çanakkale Üniversite dönemimde bende domuzdere , soğandere , çam burnu , atikhisar , aşağı okçular gibi deniz ve tatlı suru meralarında avcılık yaptıım ancak çanakkale civarlarında böyle bir yer vardıda ben nasıl keşfedememişim yaa enteresan ... Bu balıkçılık sevdasına çamurlu yollarda tepelerde çok elimde bisiklet taşıdıım ama kısmet ... gerçekten ellerinize sağlık abi hem yakalamanız ve onları doğal hayatlarına geri kazandırdığınız için... Ayrıca forumu dikkatlice dolaştııım şimdi uyarı mahiyetinde açık av yeri adresi vermeyin diyebilirsiniz ama bu dediğim yerlerde çanakkale2li olanlar iyi bilir kolay kolay avcılık yapılmaz... saygılarımla
Güzel mekanlarda güzel bir av olmuş tebrik ederim. Alper'in orda olup da balıkların salınmaması söz konusu değil zaten kanımca. Kıyamaz o balıklara. Vedat ağabey yanlış anlama, valla rapor güzel, manzara harika, balıklar güzel amma ve lakin ben en çok görmek isteyip de uzun zamandır göremediğim Alper'i gördüğüme sevindim. Kalbinin iyiliği yüzündedir her zaman, konuşurken gözlerinin içi güler. Allah O'nun her istediğini gönlüne göre versin inşallah.