Öncelikle merhaba,geçen seneden beri sportif amaçlı at çek balık avına merak saldım.Yazdan beri eBay ve av bayilerinden topladığım sahteleri siz üstadlara göstermek istedim.Ve en önemlisi balık kısmet işidir ama yeni sezonda iş yaparlar mı? Belirtmeyi unuttum hedef balık Turna... Bu hafta sonu babam ve onun arkadaşlarıyla sezonu açmaya köprüköy taraflarına gidicez inşallah Fakat bot veya teknemiz yok bu yüzden kıyıdan avlanıcaz.Köprüköy ve Sülübük taraflarına gidenler olduysa son durum nedir söyleyebilirse çok memnun olurum. İşte sahtelerin foğrafları Genel görünmleri Rapalalar(Yo zuri Crystal minnow 13cm 9cm ve 7cm ,rapala skitter walk 8,rapala husky jerk 8cm,rapala jointed9cm ve diğer muhtelif markalar) Kaşıklar Sasiler meps ve rapala x-rap10 Değerli yorumlarınız için şimdiden teşşekürler...
içinde kırmızı barındıran bütün sahteler ile alttan 3. resimdeki şişman kaşıkların hepsi iş yapar. turna sazlıkların içinde saklanıp avını bekler. buraları dene. misineyi ince bağlama. sahtelerin sazlıklara takıldığında çekerken kopmasın misinan. .35 iyi bence. rastgelsin.
Sulubük tarafı için sorunuzun cevabı 7. mesaj'da rastgelsin. http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=39404&highlight=s%FCl%FCb%FCk
Turna balığı avlanılacak yerde su rengine ve avlakta avlandığı balık çeşidine görede sahteler seçer ama beyaz ve beyazlı sasiler genelde avda bana en çok nasip getirmiş yemlerdir . Ben de dayanamam güzel görünen herşeyi alırım ama kaşık ve sasiden başkası çoğu zaman hikaye oluyor bilgin olsun çantamda bir sürü para harcayip almış olduğum sahte var kullanmıyorum bile bilgine şansın açık nasibin bol olsun...
turna avı ile ilgili en beğendiğm videolar arasında iyi gaza getiriyor adamı http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=Ua8iIHCnQJY
video gerçek den adamı yerinden oynatıyor adamın kullandığı sahtenin bende rapalası var,çok güzel yüzüyor tam levreklik,ama hiç siftahım olmadı onunlaben onun gagasını kestim zira çok sert gelişi var,sanırsın sahtenin ucunda balık var şimdi suyun üstünde ve akabilinde suyun altından geliyor, adamın kullandığı plastik aparat,savagear lıp scull onun benzeri var bende 2 tane 3lü kancalı,bu tür sahteleri takmak için aynı zamanda asıl amacım,uygun boyutlarda kefal yakalayıp bizzat at çek de gerçek kefal kullanacağım kefalcilere talimat verdim küçük kefallerden bana 1 2tane ayırın diye bak adam aynı yöntem ile turnayı aldı
3. sıradaki resimde tam ortada bulunan uzun kaşık (sanırım 60 gr civarında olacaktı emin degilim )hem uzun atarlılıgıyla hemde turnayı cezbetme açısından herzaman iş yapar