Turna Sezonu

Konu, 'Tatlı SU Balık Avcılığı' kısmında hakan25088 tarafından paylaşıldı.

1. hakan25088

hakan25088 Hakan

En İyi Avı:
    45 cm turna:)
    Merhaba arkadaşlar.Nisanda turna sezonu açılıyor:D Geçen sezon Birkaç kere turna avlamaya gittim ve maalesef 2 kez tutmaya yaklaştım fakat kaçırdım.Ve tutkunu oldum turnanın:) Yeni sezonun açılması münasebetiyle hazırlık yapıyorum araştırmalarımı yaptım artık daha tecrübeliyim(sanırım):) Nisanın ilk haftası gibi turnaya çıkmayı düşünüyorum verimli olur mu. Yoksa henüz erken mi.Bursa için soruyorum.

Forumda yeni olduğum için buraya yazdım. İnşallah yanlış olmamıştır.Şimdiden ilgilenenlere teşekkür ederim...

2. turna

turna

Kepçe kullan ve heyecan yapma.

3. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Mehmet abi tüyoyu vermiş. Çok balık olacak sanırım.:)

4. hakan25088

hakan25088 Hakan

En İyi Avı:
    :) evet yeni başladığım için çekerken çok heyecan yaptım bir yandan arkadaşıma geliyo diye bağırırken bir yandanda çekiyordum fakat tam çıkarken kaçtı ikiside:) peki Nisanda sezon açılır açılmaz yapılan avlarda turna vurur mu yoksa derinlerde midir hala. Bir an önce ilk turnamı burda paylaşmak isterim:) ilginize teşekkürler:)

5. afacan

afacan engin aksakal

En İyi Avı:
    Yeni geldim daha Siftah yok
    Bizde av yasagı biter bitmez GÖRMEMİŞLER :D Gibi çok defalar saldırdık ama maalesef pek randıman alamadık nisanın ortalarına dogru kaşıga saldırmaya başlıyorlar.Tabii bunun sebebi suların yeterince ısınmaması.Nisanın başında havalar mevsim normallerinin üzerinde seyrederse dahada erken başlayacaktır,

6. hakan25088

hakan25088 Hakan

En İyi Avı:
    çok sağolasın engin abi:)

7. angelmen33

angelmen33 GÖKHAN

Favori Kamış:
    REMİXON
    Favori Makine:
    REMİXON
    ve su sıralarda sıcaklık mevsim sartlarının bayagı üstünde bakalim hayırlı bereketli ve güzel br yıl olur insallah

8. ufuk911

ufuk911 Ufuk

Merhaba Hakan, Bursa'da turna için nereyi tercih ediyorsunuz,

9. hakan25088

hakan25088 Hakan

En İyi Avı:
    Merhaba ufuk hocam, Hasanağa yakınlarında ikamet ettiğim için hasanağa göletine gidiyorum

10. hakan25088

hakan25088 Hakan

En İyi Avı:
    Fakat henüz yeniyim siftah yapamadım:)

11. ufuk911

ufuk911 Ufuk

Tez zamanda siftahı yaparsın umarım Hakan. gittin mi yakınlarda, turna yakalayan varmıydı hasanağa cevresinde. Bursa çevresinden Turna haberleri alamadık yeterince, havalarda bozuk gidiyor onunda etkisi var tabi.

12. hakan25088

hakan25088 Hakan

En İyi Avı:
    Bereketli bir yer olmadığını biliyorum.Diğer göletleri tavsiye ediyorlar.Ama yakın olduğum için havalar müsade ederse ilk fırsatta ordayım. Rapor veririm...

13. exrot

exrot cengiz

uzun yıllar sazan, yayın ve turna avı yapan biri olarak Yakaladıgımız Balıkları neden kacırdıgımız konusunda nacizane tavsiyelerim,
    1_balık iğneye geldiği anda çekme esnasında boşluklar verdiğimizde balık en ufak çırpınmasında agzı yırtılarak kaçmaktadır,
    2-balıgı kıyıya yaklaştırdıgımız anda yanımızda bulunan diğer avcıların su kıyısında ani hareketlerde bulunması balıgı fazlasıyla ürkütmekte balığın cok fazla cırpınmasına neden olmaktadır,Unutmayınki balık su dışındaki dogal olmayan hareket ve suya yansıyan görüntülere karşı aşırı korku duymaktadır,
    3-avda mümkün mertebede dogal renkli elbiseler kullanın av elbiseniz yoksa mat yesilimsi ve mat toprak rengi giysileri tercih edin,
    4-balıgı oltayla cekmeye başladıgınızda balıgın büyüklüğü agırlıgını cekerken tartmaya calışın,kendinizi ona göre ayarlayın balıgı mumkünse yorun,balıgı kıyıya cekeceginiz yeri secmelisiniz zira heyecan yaparak kıyıdaki yosun ve dallara dogru cekerseniz balıgın kacma ihtimali yüksektir
    ve işin püf noktası kepçe kullanmalısınız
    nacizane tavsiyelerim Saygılarla avda kalın avcı kalın