Merhaba balık sevdalısı dostlar.aranıza yeni katıldım.İlk mesajımı ilk avımdan sonra yazmak istedim kısmet bu güneymiş. Çocukluktan gelen bir tutkuydu balık avı tabi dürüst olmak gerekirse pekde bilinçli avcı değildik ozamanlar.kırşehir ili kaman ilçesi civarı göl ve göletlerdi avlaklar vede ekseriye sazan avlardık ozamanlar.neyse üniversiteydi iş hayatıydı aradan bi 10 sene geçdi ve balık avı tutkumuz yine alevlendi. ikamet ankaraydı artık ve bu bölgede nerde ne balığı avlanır hiç bilgimiz yoktu balık avının ince ve temel taktiklerinde sağlam tecrübemiz vardı ama tabi türlere göre hareket etmek gerekliydi. açtık intetneti yazdık google amcaya balık avı die ve karşımıza bu nezih forum çıkdı. baya bi forumun altını üstüne getirdikden sonra epeybi teknik bilgi kazanıldı bu bölge ile ilgili.en önemlisi bilinçli avlanmak nedir onu öğrendim siz değerli arkadaşlar sayesinde. vel hasıl sonrasında geçen hafta sabah saat 5 e saati kurmama rağmen 8 de anca çıkabildim uykuyu yenip avlağa ilk vardığıma bikaç atış yaptım ama avlak çok kalabalık nerdeyse olta atacak yer yok. avlağı ufak bir keşiften sonra güzel bi yer buldum ve saldım oltaları avlakta sazanda olduğu rivayeti vardı ve 2 dip oltasını su ile buluturdum.yemler klasik hamur tabiyeni almış olduğum makina kamış takımının hevesiylede at çek denemelerine başladım. dip oltasına kısa bi süre sonra 36 cm büyüklüğünde bi kadife geldi aradan 1 saat falan geçdikden sonra yemleri tazelemek için oltanın birini çekdim ve büyük bi yosun kütlesinin arasında 48 cm uzunluğunda bi turna kıyıya geldi oltanın ucunda. bu benim ilk turna tecrübemdi ve tabiki heyecanı ve sevinci paha biçilemez.burdan edindiğim bilgilere göre turna hırçın bir balık ve hamurlu dip oltasına geldiği görülmemiş. 2 sorum olacak bu turna nasıl düşdü bu hamurlu dip oltasına. neden böyle direnmeden paşa paşa geldi kıyıya geldi kıyıya.buda benim şansım olsa olsa gerek yorumlarınızı bekliyorum arkadaşlar. tekrar herkese merhaba.