Turna ve Alabalık avlamak istiyorum, nasıl bir kamış almalıyım?

Konu, 'Kamışlar' kısmında Akarcı tarafından paylaşıldı.

1. Akarcı

Akarcı Şükrü

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.70
    En İyi Avı:
    Daha kiloyu göremedi
    Merhabalar.

Daha önce birkaç konuya dahil olarak spin kamışlarla ilgili sizlerden fikir almıştım. Şimdi ise değerli tavsiyelerinize ihtiyacım var.

At-çek tekniğine merak sardım.Bu teknikle ilgili bazı temel bilgileri forum sayesinde öğrendiğimi düşünüyorum.Şimdi ise işin takım ve teçhizat kısmını halledip pratik yapmak istiyorum.Ancak spin tekniği için gereken malzemeleri genel olarak bilmekle birlikte detayları çözemiyorum.

*Baraj ve göllerde "kıyıdan" avlanacağım.
    *Turna ve alabalık avlarında tecrübe edinmek istiyorum

Akarsuda kasna için 1.50'lik bir spin kamış aldım, bilmiyorum boy konusunda doğru bir tercih mi yaptım.

-Mesele şu ki, bir kamışı hem turnada hemde alabalık için kullanabilirmiyim?
    -Kıyıdan uzak atışlar yapmak için boy ve atarı ne olmalı?
    -Böyle bir takımı tuzlusuda kullanmamın bir sakıncası var mı?

Çok yeni olduğum için fazla profesyonel bir takım olmasını istemiyorum, hem şu anda fazla para verecek durumum yok.

Durumum bu abilerim kardeşlerim.Bahsettiğim kriterlerde av yapabilmek mümkün mü?
    Mümkün ise bana kamış ve makine tavsiyesi verebilirmisiniz?

Sevgiler saygılar...

2. Akarcı

Akarcı Şükrü

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.70
    En İyi Avı:
    Daha kiloyu göremedi
  3. hunterakrep

hunterakrep MURAT BAŞKAYA

Favori Kamış:
    MITCHELL PRIVILEGE 2 T-430 SURFCASTING KAMIŞ
    Favori Makine:
    Pen Surfblaster 8000
    En İyi Avı:
    Levrek 6,800
    Şükrü Merhaba,

Albanın carbodinamik 2 parçalı 10-40 yada 15-45 kamışı bar aksiyonu sertliği birçok pahalı kamıştan güzel. fiyatı da 35-40 tl civarında ucuz kamış için şiddetle tavsiye edebilirim. Alabalık için değilsede Turna ve deniz için gönül rahatlığı ile kullanabilirsin. Makina için kamıştan artan parayı makineye ekle daha iyi bir model seç derim. İlla daiwa diyorsan REGAL modelinin 2500-3000 modellerini önerebilirim.

4. Akarcı

Akarcı Şükrü

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.70
    En İyi Avı:
    Daha kiloyu göremedi
    Tavsiyen için teşekkür ederim abi.

5. stanlyy

stanlyy Fatih BAŞAR

Favori Kamış:
    Shakespeare ® Ugly Stik Lite 180, SHIMANO Nexave CX 210 M, D.A.M REVOLUTION TELE-X 270
    Favori Makine:
    SHIMANO RARENİUM CI4 3000 SFA, SHIMANO TECHNİUM 1000 FD
    En İyi Avı:
    Hamsi... :)
    Turna ile alabalıkta kullanılan malzemeler arasında bir ağırlık farkı oluyor. 2 numara bir mepps ile turnada kullanacağın kaşığın ağırlığı maalesef aynı değil. Herkesin görüşü ve tekniği farklıdır ama kendim için konuşursam alabalık kamışım 3-14 gram atarlı, turnada ise 10-30 gram kullanıyorum. Yukarıdaki kamışlara alternatif olarak linkteki kamışı tavsiye ederim. Shimanonun en alt serisi olmasına rağmen fiyatı uygun diye aldığım bir kamış ama şu anda turnaya gittiğimde yanımdan ayırmıyorum. Benim için fiyatının çok daha üstü bir performansı var.

http://www.balikavmarketi.com/Urun/SHIMANO-ALIVIO-SLIM-TELE-KAMIS-270-MT-10-30-GR-pmu1578.html

6. Mucci

Mucci Mustafa Candaş

ben de amatörüm. benim kullandığım kamış da kötü olabilir ama atarı 50-100g. alabalık için nedir bilemem ama baya baya turna çekiyorum :) paylaştığın kamış linklerinden birini mutlaka alacaksan atarı yüksek olanı almanı tavsiye ederim.

makina olarak biraz daha iyi bir şey almak için çabala bence.

yine de diğer üyeler kadar dikkate alma beni, ben de bu işin başındayım daha :D