Sizce bu havalarda ankarada turna ve perch gelir mi oltaya? Yoksa daha beklenmeli mi? Kıyıdan avlanmayı düşünüyorum?
Bunun için, mevsime değil, sirkülere, pardon yeni adıyla amatör balıkçılık tebliğine bakmak lazım. Turna ve sudak, levrek vs. her dönemde avlanabilir, saldırganlıkları pek değişmez. Belki saldırdıkları yer ve şey değişir. Ama bunların yılın önemli bir kısmı avlanması yasak. Seneye de avlanmak isteniyorsa, bu yasak zamanda avlanmaması elzem elbette.
Şu an perch ve turna acık diye biliyorum . Özellikle sormak istediğim bu mevsimde bu balıklar derinde midir?At çekle verim alabilir miyim? Canlı yemle avlanmak istemiyorum. Edit: pardon tekrar baktım da turna 1 nisanda açılmış ama perch 1 Mayıs'ta açılıyormuş.
ersin canlı yemle avlanmana gerek yok, tavuk göğüsüne, ciğerine de çok iyi gelir levrek. at-çeki de denemende fayda var.
yok kardeş bu mevsimde sığa gelmez derinlerde hala ancak derin sırtıyla gelir kıyıdan uğraşma en az 1 ay gerekli
Sizce bu havalarda ankarada turna ve perch gelir mi oltaya? Yoksa daha beklenmeli mi? Kıyıdan avlanmayı düşünüyorum? Ersin kardeş,küçük balıkları ara,küçük balıkları bulursan diğer iki balığıda bulmuşsun demektir...
sa arkadaşllar göllerde kıyıdan balık almak neredeyse imkansız bot yada tekne ile derin sırtıya geliyor kıyıdan boşa uğraşmayın 1 ay sonra kıyılar balık ona göre gidin:thumb: