Selamlar saygıdeğer forum üyeleri. Benim turna ile ilgili kafama takılan bir mevzu var. Daha önce turna avında hiç rapala kullanmadım. Fakat denizde rapala kullandıktan sonra ilgimi çekti ve turna avında da denemek istiyorum. En çok merak ettiğim konu ise su üstü rapalaları iş yapar mı? Turna için hangi rapalaları önerirsiniz. Bilgi verebilirseniz sevinirim. Saygılar...
pike fishing lures diye görselde aratırsan bir çok örneği var ancak ülkemiz sularında , sarı-turuncu-yeşil yenklerin hakim oldugu sahteler kullanılmakta (genellikle) su üstü ve az dalan modelleri kulananları gördüm..avlanacagın yerede baglı tabii.. rapalanın shad ve rap modellerini çok gördüm..bu güne kadar..
Ben,turna avında sasi ve mepps yerine rapala kullanıyorum gayet güzel verim veriyor.Şahsi görüşüm rapalalara,sasiye göre daha büyük turnalar vuruyor;özellikle STRIKE-PRO CRANKE BASS JOINT SH-003AJ öneririm http://www.avmarketi.com/asp/product/3322/STRIKE-PRO-CRANKE-BASS-JOINT-SH-003AJ a17 ve A16 renkleri çok avcı aksiyonu ve dalma derinliği güzel.
Turna avında rapala pek tercih edilmez. Sebebi, turanın dişli bir balık olarak, kolayca sahteyi eskitebilmesidir. Zaten turna sahte seçiminde çok pimpirikli değildir. Rapala yerine döner kaşık, çay kaşığı, ucuz silikon ve jig kafası, havuç gibi şeyler ucuza gayet iyi netice verirler. Bu, rapala onlar kadar iyi netice vermez demek değil. Bu, daha ucuz şeylerle aynı randıman alınabilir demek. Rapala tercihinde, çekince dalan, bırakınca yüzeye çıkan tombul modeller çoğu yerde biraz daha iyi netice verir.
Tobul dedi aklıma geldi yıllar önce ilk deneyimlerim gördüklerim - çekmece gölünde Wobbler idi fakat son yıllarda fazla görmüyorum.. çok şirin bir seyri vardır suda.. bıdık bişi..
Geçen gittiğim avda su üstü deneyecektim ama gelmez diye denemedim. Kaşığa 1 tane limit altı turna geldi, başka da vuruş olmadı. Havuç iyi fikirmiş .
Su üstü sahteleri ilede pek tabi avlanabilirsin. Ayrıca balığın saldırı anını su üstünde görebildiğin için artı bir keyif katıyor. Denemeni tavsiye ederim.
Değerli bilgilerinizden dolayı herkese çok teşekkür ederim turna avına gider gitmez su üstü rapalayı deneyeceğim. Temin edebilirsem bir wobbler de alacağım. Raporu da burda ayrıntılı olarak paylaşırım. Saygılar...
turna ve levrek için rapala modelleri güzel iş görüyor sadece bilmen gereken turna ya rapala kullanırken çelik beden kullanman gerektiği çünkü dişli balık olduğundan misina nı kesiyor hayırlı günler. sadık mrsparkle
Turnada Meppsleri es geçmeyin. Özellikle sarı turuncu yeşilli canlı renkli olanları. Balığın misinaya kadar yutamaması için ise mepps arkası 5-7 cm lik bir rapaladan sonra tek üçlü iğne kullanabilirsiniz. Denenmiş ve sonuç alınmış bir yöntemdir. Bir de Mepps musky killer var. Adı üstünde
Arkadaşlar youtube'de bir video buldum, su üstü sahte ile turna avlıyor. http://www.youtube.com/watch?v=6BHgp41NE4k Su üstü sahte deneme vaktim geldi . Deniz levreği için aldığım su üstü sahteler inşallah turnada işe yarar .