Epey turna yakaladık bu yıl. Özellikle sarp kıyılarda kepçesiz çekilen turnaları zaptetmekte epey zorlandığım oldu. Punduna getirip enseden bastırarak kıtkalamaya çalışırken parmakları galsamalara kaptırmak işten bile değil. Gözlerinden parmaklamak yönünde tavsiye alsam da hem içime sinmiyor, hem sinmeyince de beceremiyorum. Aşağıdaki fotoğrafı görünce, bunun bilmediğim bir tekniği mi var diye düşündüm. Var mı? Bu arada; fotoyu, SAVAGE GEAR FREESTYLER modelini araştırırken gördüm. Sahte kafama yattı.
Yavuz abi turna tutamadim bu sene ama kiyiya almak için ekipmanim var. Berkley veya cormoranin fish grriper'lari oldukca hesapli. Tek hamlede alt çeneye takip kaldiriyorsun baligi. Kepçeye nazaran oldukca da kullanisli. Yer kaplamiyor, hacmi ufak. Üzerinde dijital kantarli olanlarindan alsaydim keske diyorum kendime.
turnayı kıyıya çektiğinde elinin baş parmağını solungacından geçirip sıkı bir şekilde kavradığında kaçma şansı olmuyor.. ben öyle yapıyorum hiç kayıp giden olmadı.. tavsiye ederim
Söylediğini birkaç kez denedim ama galsamalardaki tırtıklar parmaklarıma batıyor. Oysa ilk baştaki resimde olduğu gibi aşağıdaki videonun 3:55. saniyesinedeki karede de ustamızın turnayı tutuş şekline kafayı taktım. İlk tuttuğum turnada bu işin sırrını çözeceğim. Pike fishing on the river Stour- Series 1- Episode 9 - YouTube Uploaded with ImageShack.us Bu da başka bir tane; Sanırım işin sırrı aşağıdaki resimde gizli; Uploaded with ImageShack.us Bunlar da, "böylesi daha iyi" diyenler; Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us
Yavuz abi, "Gözün çıksın e mi" bedduasından olsa gerek şu gözlerden balık tutma olayına alerjim var. Ne olur bunu kimse yapmasın. Şu sitede http://globalflyfisher.com/fishbetter/pike_landing/ oldukça yararlı bilgiler ve hatta bu tutuş tekniğine ilişkin bir de resim var...
biraz bizimde tatlı suda tecrubemiz oldu pek anlamasamda tatlı su avından solungaclardan ıceri sokunca eli turna kendındne geciyor ama bır sıkıntı var ele dikkat etmek lazım ciziyor baya ılk yakaldım turna bıraz buyukceydi ıgneleri cıkardıktan sonra baktımda cııskler olusmustu elımde
Bu sitede, avrupa rekoru turnalar var. Dikkat ettim de sadece türk, balığı gözlerinden tutmuş. http://bigfishesoftheworld.blogspot.com/2011/11/pike-northern-esox-lucius.html
Turna avını hiç hazetmem ama fikir oluştursun diye söylüyorum Muşta şeklinde bir kanca bütün sorunu çözer sanırım en azından balığın gözlerini oymaktan daha insaflı olur herhangi bir tornacıda çok ucuza maledilebilir