Merhaba Arkadaslar Ben Surekli Turna Avina Giderim Fakat Bu Sene Turna Baligindan Eser Yok Kirsehir Kaman Ilcesinde Kizilirmakta Tutarim Havalar Bu Sene Soguk Ondan Mi Yok Gozukurlerde Balik Yok Bi Bilgisi Olan Varmi Bitmesi Imkansiz
Gökhan abi,ustalarımdan duyduğuma göre söylersem havalar ısındığında turna avı yapılırmış havaların nispeten soğuk gittiği dönemlerde ise öğle vakti av verirmiş yemlenme saati öyle devam ediyormuş yazın çok sıcak dönemlerde ise havanın daha serin olduğu zamanlarda yakalanırmış ne kadar doğru bilemem fakar duyduklarım bu yönde
Şans işi bu, denk gelmemiştir. Bir anımı anlatayım; ben, babam ve bir tanıdık tekne ile açıldık istavrit tutacağız. Hepimizde aynı takım var, ama 1m yanımdaki babam ve onun diğer yanındaki tanıdık oltaları full çekerken ben 1 tane bile yakalayamadım. Kısmet işi, olmayınca olmuyor .
mayıs ayında gelıyordu gcen sene bos geldıgım gunu hatırlamam gecen 15 tane bot varmı kımsede balık yoktu
tatlı suyu bilemem ama ben bu ayın 24 ve 25'inde at-çekle çarşaf gibi sudan 2 adet turna aldım arkadaşım.(saat 22.00dan sonra)
Ankara da durum aynı sanırım bu sene turna kıtmı pusudamı bekliyor anlayamadık.Birde sular yüksek av zor olur diyor ustalar bekleyecez görecez bakalım.
derine cekiliyor galiba havalar soğuk ondan mi anlamadim arkadaşlar birde birşey soracağım 5- 20 gram atarli kamış almak istiyorum 270 boyunda para önemli değil onerecegiz bir ürün varmı