Benim gibi turna sevdalilari bu videoyu izlesin turna hakkinda daha cok bilgi ediniriz http://www.youtube.com/watch?v=avc2mxvjFEI&feature=youtube_gdata_player Videoda turnanin baliga saldirisi ve yutusu var:hungry:
Mert bence çapak balığı ama turna için ne balığı olduğu çok önemli değil.Mübarek hareket eden herşeye saldırıyor.
Uzun bir bakış, sonra tek parçada yutuyor. Güzel bir video bulmuşsun kemal abi. Bu aralar ince ince turna için geliyorlar banada, bir hafta 10 güne kadar patlatabilirim bir rapor.
merakım şundan ben geçen ay belarustaydım, gölde piknik yaparken balık avlayanları gördüm.yanlarına gittim kıyıdan 2-3 metre öteye şamandıralı oltalarla bu balıkları avlıyorlardı. oradayken soramadım sorsamda o balığın rusça karşılığını bilmiyordum, görünce aklıma geldi. sanırım yeniliyor. çok küçük balıklar .
güzel video kemal abi bunlar insanın iştahını kabartıyo daha yeni bir sahtem oldu rengini cok begendim bakalım daha turna da siftah yok yılmak yok ama tutana kadar devam...
Otluk alanda saldırıyor.. Bizim icin bu otlar cok önemli.. Ayrıca avladığı balık hiçde küçük degil.. 11 yada 14 cm lik sahteler rahatlıkla is görür gibi, rüzgarli havalarda uzağa atış sorun olmaz.. Gercekten değerli bir paylaşım, tesekkürler...
Avlaga gittigimde iş yerinden benden deneyimli 1-2 kişiyle gidiyorum onlar rüzgarlı havadan şikayetçi genelde aşırı dalga gölün kıyı şeridini çamur haline getiriyor yosun falan kalkıyor öle böle 1 rüzgar degil yani rüzgardan kastim otluk alan konusuda bu turna otların arasında saklanıp avı önünden geçerken saldırıyormuş en azından fazla gezinmez diye biliyorum bu bilginin benim gibi amatörler için faydalı degerli büyüklerimizden bu konuda yorumlarınızı esirgemeyiniz son olarak kesinlikle yanımızda olması gereken sahtelerimizi paylaşırsak buda bence fazlasıyla yardımcı olur diye düşünüyorum