turnaya devam

Konu, 'Tatlı SU Balık Avcılığı' kısmında saichaniam tarafından paylaşıldı.

1. saichaniam

saichaniam kazım irtik

izmirde hem balık hem işi birarada yürütürken asıl sevdamız olan tatlı su avınıda bir yana bırakmak tabiki olmazdı..bu yüzden gerekli izinler alınıp cuma akşamı balıkesire döndüm..hemen o akşam gerekli hazırlıkları yapıp cumarteesi sabahı güneş dğmadan yola koyuldum..son 2 gidişimde beni turnasız gönderen avlağım bu sefer acaba yüzüme gülecekmiydi ?...suyun kenarına indiğimde sudaki hareketlilik güzel bir günün habercisi gibiydi sanki..hemen oltamı hazırlayıp suyla buluşturdum..dakikalar ilerliyor ama oltama herhangi bir vuruş yada takip olmaması beni biraz karamsarlığa sürüklerken o müthiş an gelip çatıyordu..kırmızı kafalı beyaz silikon sahtem iyice kıyıya yaklaşmışken suyun diibinden fırlayan turna sahtemide alıp sudan dışarı fırladı..kıyıya çok yakın olması sebebiyle turna daha suya düşmeden kıyıya asılıverdim..balıkta bende ne olduğunu anlayamadık.. ohmy.gif 48 cm lik bir turna günün ilk balığı olarak çantamdaki yerini aldı.. şaşkınlığımı üzerimden atıp tekrar atışlara devam ettim..ilk balıktan yaklaşık 15 dakika sonra bu sefer biraz daha açıkta oldukça güçlü bir saldırı daha oldu..ve her turna avcısını mest eden o mücadele başladı..balık açıkta olduğu için epey bir mücadele ediyor oltamı baya bir zorluyordu..ama son iki avımda boş dönmüş olmamın verdiği hırsla bu balığı mutlaka kıyıya almalıyım diye düşüne düşüne nihayet balığı kıyıya aldım..balığı henüz sudan yarım metre ayırmıştım ki birden sahteden kurtuldu ve suya doğru sıçramaya başladı..bir anda oltamı fırlatıp bir atmaca gibi balığın üstüne atladım..son anda suya girmek üzereyken balığı alıp kıyıya fırlattım..allaha şükür emeklerim boşa gitmemiş bu balığıda kıyıya almayı başarmıştım..56 cm lik bir turna daha kıyıda idi....buda aldığım son balık oldu..bir saat kadar daha at çek yaptım..ama turnalar çoktan istirahate çekilmişlerdi..foto makinem olmadığı vede telefonumda bozulduğu için avlakta fotoğraf çekemedim..evde çekindiğim fotoğrafı paylaşıyorum..

2. haySpinine

haySpinine ibRaHim

Favori Kamış:
    okuma V-system 2.40 10-40 shimano alivio 2.70 20-50 daiwa crossfire 1.80 3-15 shakespeare
    Favori Makine:
    daiwa ballistic 3000 okuma trio30s okuma safina 25
    En İyi Avı:
    levrek 69cm lüfer 33cm turna 63cm
    tebrikler hemşerim... o turnalar nedense bugünlerde benden kaçıyor :)